شناسنامه مختصر دارو
نام تجارتی: Burinex
دسته دارویی: داروی ادرارآور
میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو: کم
میزان وابستگی و اعتیاد به دارو: کم
احتیاج به نسخه پزشک: بلی
قابل استفاده برای عموم: بلی
موارد استعمال دارو
این داروی قوی و سریع العمل ادرارآور، برای درمان ادما (تجمع آب در بدن) که ناشی از نارسایی قلبی می باشد بکار می رود. همچنین درمان افرادی که کلیه شان خوب کار نمی کند، نیز مؤثر است. این دارو موجب کاهش شدید پتاسیم ادرار می گردد.
اشکال دارو: قرص، محلول، آمپول (تزریقی)
زمان مصرف دارو: معمولاً روزی یک بار صبح ها، گاهی اوقات نیز روزی 2 بار
اندازه دوز مجاز مصرفی دارو: 0/5 تا 5 میلی گرم در روز. ضمناً این مقدار در افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند، افزایش می یابد.
چگونگی تأثیر دارو: اثرات نوع تزریقی این دارو خیلی سریع و اثرات انواع خوراکی آن ظرف 30 دقیقه پس از قطع مصرف دوز دارو، در بدن باقی می مانند.
رژیم غذایی خاص هنگام مصرف دارو: چون مصرف این دارو موجب کاهش پتاسیم بدن می گردد، لذا خوردن میوه جات و سبزی های تازه مانند موز و گوجه فرنگی در طی مدت درمان با دارو لازم می باشد.
طریقه نگهداری دارو: این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمناً از تابش نور خورشید محافظت گردد.
چگونگی قطع مصرف دارو: مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک، قطع نکنید، زیرا قطع مصرف دارو ممکن است به عود مجدد علائم بیماری منجر گردد.
عوارض جانبی مصرف دارو:
این عوارض که بیشتر ناشی از کاهش سریع آب بدن در نتیجه مصرف دارو می باشند، عبارتند از: سرگیجه، غش. ضمناً ممکن است موجب تسریع در ابتلا به بیماری نقرس درک نمی گردد که مستعد ابتلا به این بیماری می باشند. همچنین روی کنترل دیابت نیز تأثیر دارد. اگر دچار سستی و رخوت، گرفتگی و انقباض عضلات، تهوع، استفراغ یا ظاهر شدن جوش گشتید با پزشک تماس بگیرید.
نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو: اگر به امراض و دردهای زیر مبتلا هستید، قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید.
* اگر به دردهای مزمن کلیوی و کبدی دچار می باشید.
* اگر بیماری دیابت (قند خون) دارید.
* اگر مشکلات غده پروستات دارید.
* اگر به بیماری نقرس مبتلا شده اید.
* اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.
مصرف دارو برای زنان حامله: معمولاً مجاز نمی باشد. زیرا ممکن است موجب کاهش ذخیره خون برای رشد بچه گردد.
مصرف دارو برای زنان شیرده: چون این دارو ممکن است موجب کاهش ذخیره شیر مادر گردد، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.
مصرف دارو برای بچه ها و اطفال: معمولاً مجاز نمی باشد.
مصرف دارو برای افراد بالای 60 سال: کاهش دوز مصرفی دارو ضروری می باشد.
مصرف در افراد بالای 60 سال: استفاده مستمر و طولانی مدت از این دارو ممکن است موجب غیرطبیعی شده میزان برخی از نمک های بدن گردد. به همین خاطر باید آزمایشات منظم خون برای آگاهی از کارکرد کلیه ها و همچنین میزان نمک های بدن، در طی مصرف این دارو انجام گیرد.
منبع: چنگیزان، فاضل، (1388) راهنمای کامل داروشناسی عمومی (داروهای موجود در ایران)، قم، نیلوفرانه، چاپ دوم.