طبق گزارش منتشره در روزنامه دیلی میل، درصد ابتلای افرادی که از کرم ضد آفتاب استفاده میکنند به سرطان پوست، به اندازه افرادی است که از این کرمها استفاده نمیکنند. محققان تاکید دارند که گرچه این کرمها، تاثیر چندانی در محافظت از پوست در مقابل سرطان ندارند، اما استفاده از کرم ضدآفتاب برای سلامت پوست مفید است و توصیه میکنند تا از این کرمها استفاده شود. این نتایج تحقیقاتی است که درپی آزمایشهای مختلف برروی پوست افرادی که به صورت تصادفی انتخاب شده اند، به دست آمده است.
از همین رو محققان انستیتو ارزیابی تکنولوژی کلمبیا یادآوری کرده اند که بهتر است که افراد از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنند و یادآوری کرده اند که باید با احتیاط زیادی این کرمها را برگزید. دکتر اینگرید آروالو رودریگس و دکتر گیئرمو سانچس دراین باره گفته اند:«مهم این است که مشتریان و بیماران، تا زمانی که مدارک بیشتر و جدیدتری به دست بیاوریم، از استفاده از کرم ضدآفتاب دست نکشند» دکتر لائورا فرریس، درماتولوژیست دانشگاه پیتزبورگ هم که در این تحقیق همکاری نداشت اعلام کرده که سخت است بتوان میزان تاثیرگذاری کرمهای ضدآفتاب را در عدم ابتلا به سرطان پوست سنجید.
او دراین باره گفته:« نمیتوان به صورت تصادفی در مورد این ماجرا صحبت کرد. درعین حال نمیتوان مثلا به یک گروه بگوئیم که در سایه بنشینید و کلاه بگذارند و کرم ضد آفتاب بزنند و به گروه دیگری بگوئید که در زیر نور مستقیم خورشید نشسته و از زدن کرم ضد آفتاب پرهیز کنند.پس درنبود مدارک لازم نمیتوان گفت که کرم ضدآفتاب تاثیری در جلوگیری از ریسک سرطان ندارد.»
در گزارش منتشره توسط آروالو رودریگس و سانچس و همکارانش، آنها تمرکزشان را برروی مطالعه سلولهای پایه ای پوست گذاشته اند که بیشترین علت ودلیل ابتلا به سرطان پوست هستند و بررسی چندانی برروی موارد خاصی مثل ملانوما انجام نداده اند. تیم تحقیقاتی آنها به صورت تصادفی افرادی را برگزیدند که از کرم ضد آفتاب و یا روشهای محافظتی دیگر پوست استفاده میکردند و برروی آنها مطالعاتی را انجام دادند وتنها یک مورد مطالعاتی با پروژه آنها همخوانی داشت.
در تحقیقی که دراسترالیا انجام شد، 1600 نفر برای بیش از 4 سال تحت نظر بودند و در افرادی که از کرم ضدآفتاب استفاده میکردند و یا نمیکردند، تفاوت خاصی در تعدادسلولهای جدید سرطانی در بدنشان مشاهده نشد. البته ممکن است برای انجام چنین تحقیقی به زمانی بیشتر از 4 سال نیاز باشد.درعین حال بیماران و مشتریان این کرمها باید با متخصصان پوست مشورت کنند واز آنها توصیههایی تخصصی درمورد روشهای پیشگیری از سرطان پوست با درنظر داشتن سن، رنگ پوست، شغل و خطر قرار گرفتن در معرض فاکتورهای سرطان پوست بخواهند.
دکتر دیوید لفل، محقق درمورد سرطان پوست در دانشکده پزشکی دانشگاه ییل دراین گفته که اطلاعات موجود حکایت از آن دارد که قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش خورشید، باعث سرطان پوست و ملانوما میشود. او گفته:« واقعیتهای علمیغیرقابل اجتناب هستند. استفاده از کرم ضدآفتاب درهرصورت برای اندکی هم که شده خطر سرطان پوست را کاهش میدهد. استفاده از کرم ضدآفتاب و دوری کردن از آفتاب سوختگی پوست که دلیل 60% از موارد ابتلا به ملانوماست، باید مردم را به استفاده از ضدآفتاب تشویق کند.»
سرطان پوست درسیاهپوستان کشنده تر است :
به گفته دانشمندان، افراد سیاهپوست در مقایسه با سفیدپوستان، بیشتر به خاطر ابتلا به سرطان پوست میمیرند.البته این درحالی است که شانس ابتلا به سرطان پوست در بین سفیدپوستان بیشتر است ولی سیاه پوستان به ندرت میتوانند بر این بیماری غلبه کرده و نجات بیابند.
سیاه پوستان بیشتر به ملانوما مبتلا میشوند ودرمان این بیماری در آنها سخت تر است.اما متخصصان دراین باره توضیحات بیشتری را ارائه نداده اند. ملانوما، کشنده ترین نوع سرطان پوست است که لکههای آن درهر قسمت از بدن ممکن است پدیدار شود. این لکهها به تدریج به سایر بخشهای پوست هم منتقل میشوند و گسترش بیشتر آن، خطر کشندگی آن را افزایش میدهد. دکتر ژرمیبوردو، از دانشگاه وسترن ریورس کلیولند در این باره گفته:«همه افراد، بدون درنظر داشتن نژادشان در خطر ابتلا به سرطان پوست هستند. شاید افراد رنگین پوست فکر کنند که در خطر نیستند ولی اصلا اینطور نیست. اتفاقا رنگین پوستانی که به سرطان پوست مبتلا میشوند، کمتر میتوانند از این بیماری رهایی پیدا کنند.»