ماهان شبکه ایرانیان

همایش طبیعت گردی طب سنتی و گیاهان دارویی نطنز

تاریخ خبر : ۱۳۹۳/۲/۴ – خبرگزاری میراث فرهنگی – گردشگری &#۸۲۱۱; اولین همایش ملی طبیعت گردی، گیاهان دارویی و طب سنتی با حمایت جمعی از موسسات گردشگری و معاونت طب سنتی وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران در شهر نطنز از ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۹۳ برگزار خواهد شد.

تاریخ خبر : 1393/2/4 – خبرگزاری میراث فرهنگی – گردشگری – اولین همایش ملی طبیعت گردی، گیاهان دارویی و طب سنتی با حمایت جمعی از موسسات گردشگری و معاونت طب سنتی وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران در شهر نطنز از 23 تا 26 اردیبهشت 93 برگزار خواهد شد.

“شمس اردکانی” رییس دانشکده طب سنتی و دبیر همایش ملی طبیعت گردی، گیاهان دارویی و طب سنتی با بیان این سخنان در نشست خبری که به منظور بیان سیاستگزاری های این همایش برگزار شده بود گفت: «طبیعتگردی بخشی از گردشگری است و امروزه گردشگری به یک صنعت قوی، پردرآمد و مهم در دینا تبدیل شده است.»

او در ادامه به آب وهوای بسیار خوب نطنز و ویژگی های خاصی که برای پرورش گیاهان دارویی دارد اشاره کرد و درخصوص برتری این منطقه برای طبیعتگردی و گسترش طب سنتی و گیاهان دارویی گفت: «بزرگترین هدف ما شناسایی ظرفیت های موجود در نطنز و معرفی آن به عنوان قطب گیاهان دارویی است. یکی از مسائل مهمی که می تواند دراین میان مورد توجه قرار گیرد
، طب سنتی است چراکه تاریخی دیرین در این منطقه دارد.»

اردکانی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار CHN، مبنی بر چگونگی شناسایی منطقه درخصوص ظرفیت های توسعه طب سنتی و اینکه آیا هنگام معرفی نطنز به عنوان قطب گیاهان دارویی ظرفیت سنجی برای معرفی این بخش به گردشگران خارجی انجام شده است یا نه گفت: «طب سنتی و طب غیرکلاسیک جایگاه ویژه ای در دنیا دارد و به عنوان طب مکمل فعال است. هر کسی که مختصری با آن آشنا باشد طب سنتی را می شناسد. طب سنتی ایران بحثی فراتر از این صحبتهاست چراکه بیش از 17 هزار عنوان کتاب در طول تاریخ در این خصوص نوشته شده است و همگان به آن آگاه هستند. طب سنتی ما غنی ترین طب دنیاست.»

رییس دانشکده طب سنتی درحالی این سخنان را ایراد کرد که پرونده طب سنتی ایران که قرار بود سال گذشته در فهرست میراث ناملموس سازمان یونسکو ثبت جهانی شود، توسط کارشناسان کمیته ارزیابی این سازمان به دلیل نقص در پرونده و بیش از حد فراگیربودن موضوع آن، به ایران برگشت داده شده بود و در نهایت ثبت نشد.

او در پاسخ به این سئوال که برنامه های شما درحالی که جهانیان طب سنتی ایران را نمی شناسند و پرونده طب سنتی ایران در یونسکو ثبت نمی شود، شما از تبدیل نطنز به عنوان قطب گیاهان دارویی نام می برید، چیست گفت: «این همایش برای نخستین بار است که برگزار می شود و امیدواریم با همتی که نطنزیها کرده اند و به نوعی شجاعت به خرج داده اند، بتوانیم این هدف را محقق کنیم.»

طب سنتی و یک قرن ممنوعیت استفاده از آن
“محمود خدادوست” معاون طب سنتی وزیر بهداشت و دبیر کمیته علمی این همایش نیز با اشاره به بازگشت مجدد طب سنتی پس از یک قرن ممنوعیت به عرصه اجتماعی گفت: «یکصد سال پیش استفاده از طب سنتی توسط کمیسیون صحت مجلس شورا ممنوع اعلام شده بود و عملاً از طب سنتی در سیستم دانشگاهی و رسمی کشور استفاده نمی شد. اما امروز با رونمایی از سند طب سنتی ممنوعیت یکصد ساله ی استفاده از طب سنتی برداشته شده است.»

او یادآور شد: «امروز با ایجاد معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت و همچنین رونمایی از چند سند در این زمینه روح تازه ای به کالبد پزشکی کشور دمیده شد. راه اندازی دانشکده طب سنتی و برگزاری رسمی دوره تخصصی طب سنتی در سال 86 و تصویب و ابلاغ سند توسعه طب سنتی ایرانی اسلامی نقطه عطفی در تاریخ طب ایران بود. نیاز است تا این آموزه ها دوباره به بخش آکادمیک ما بازگردد تا این ظرفیت ها شناسانده شود.»

به گزارش CHN، تمام این امور درحالی عنوان می شود و نطنز در حالی به عنوان قطب گیاهان دارویی معرفی می شود که برگزار کنندگان این کار را شجاعت به خرج دادن می دانند. در واقع آنچه بیش از سایر کاستی هایی که برگزار کنندگان از آن به عنوان نخستین بار بودن این همایش نام می برند، به چشم می آید، نبود کارشناسان گردشگری بخصوص کارشناسان طبیعتگردی در میان برگزارکنندگان این همایش است. چنانکه اساتید و کارشناسان صاحب نامی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی در زمره برگزار کنندگان هستند اما نامی از کارشناسان و اساتید طبیعتگرد به چشم نمی خورد.

مسلما برگزار کنندگان می توانستند با بهره گیری از اطلاعات کارشناسان گردشگری و طبیعتگردی گام های استوارتری بر دارند تا از اعلام آمادگی نطنزی ها برای برگزاری این همایش به عنوان یک شجاعت نام برده نشود چراکه گردشگری فعالیتی است اقتصادی و فرهنگی و توسعه آن اشتغالزایی و درآمدزایی به همراه دارد و می توان از امکانات موجود فرصت سازی کرد.

برپایی کنفرانس تخصصی توسعه طب سنتی فرصتها و تهدیدها ، گردشگری و طبیعت ایران، برگزاری کارگاههای تخصصی اشنائی با مبانی طب سنتی و اصول کاشت گیاهان داروی ، عرق گیری سنتی در نمایشگاه گیاهان دارویی و فستیوال ورزشهای بومی و محلی ایرانی برپائی و نمایشگاههای طبیعت گردی، طب سنتی، گیاهان دارویی و صنایع دستی از جمله برنامه های این همایش ملی است.

همایش طبیعت گردی طب سنتی و گیاهان دارویی نطنز

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان