به گزارش خبرنگار مهر، یکی از بخشهای بیشت و هشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی، «خانه ایرانی» است؛ غرفهای که چیدمان بخشهای مختلف یک خانه از اتاق پذیرایی و نشیمن و خواب و آشپزخانه با استفاده از صنایع دستی در آن به نمایش گذاشته شده و امیرمسعود انوشفر، معمار، مسئولیت این چیدمان را برعهده داشته است.
بهمن نامورمطلق در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ایده طراحی و اجرای این بخش در نمایشگاه بیست و هشتم گفت: ما فضایی از نمایشگاه امسال را در اختیار خانه ایرانی قرار دادهایم به این معنی که از صفر تا صد چیدمان در این خانه با صنایعدستی ایرانی است و امیدوارم هتلداران و همچنین زوجهای جوانی که در شرف ازدواج هستند از ایده به کار رفته در این خانه استفاده کنند. همچنین آثاری از پرویز تناولی، محمد احصایی و پرویز کلانتری در این خانه به نمایش گذاشته شده است.
معاون صنایع دستی کشور، بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و غرفهای با عنوان «خانه ایرانی» را فرصت مناسبی برای هتلداران دانست و افزود: ما از سه چهار سال پیش کوشیدیم تا در هتلها حضور جدی داشته باشیم و هتلهامان را با استفاده از صنایع دستی هویتدار کنیم؛ هویت به این معنی است که هر گردشگری که به ایران میآید با نگاه به در و دیوار و فرش و تزیینات هتلی که در آن اقامت دارد متوجه شود که اینجا ایران است؛ از این رو بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و غرفه «خانه ایرانی» میتواند به هتلداران ایده دهد که چگونه اتاقها و بخشهای مختلف هتل خود را با صنایع دستی تجهیز کنند.
نامورمطلق در پاسخ به این که جامعه هتلداری تا چه اندازه از این طرح استقبال کرده گفت: متاسفانه همکاریهای لازم از سوی بخش گردشگری انجام نشده و مقاومتهایی در این زمینه وجود داشته است. در حالی که چند تجربه موفق در این زمینه داشتیم؛ برای مثال من به یکی از هتلهای مشهد پیشنهاد دادم، برای هر کدام از اتاقهای «وی آی پی» خود، یکی از سبکهای ایرانی را انتخاب کند و اتاق را بر اساس آن بچیند؛ جالب این که آن اتاقها در خلوتترین مواقع سال هم پر بودند.
او همچنین بیان کرد: ما بر آن هستیم تا در معاونت صنایع دستی، یک تشکل مرجع درست کنیم تا از هتلهای آماده، بازدید کنند و برای این هتلها نشانی در نظر بگیرند که این نشان میتواند به یک برند مهم تبدیل شود. همان طور که مثلا در خارج از کشور به رستورانها نشان میدهند و این نشان در اختیار هتلهایی قرار میگیرد که در چیدمان خود از صنایعدستی استفاده می کنند. البته طرح این نشان توسط اداره کل ترویج، آماده شده و باید در شورای معاونت هم تصویب شود.
نامورمطلق در پاسخ به این که تزییات هر دوره تاریخی ویژگیهای خاص خود را داشته و آیا سازمان میراث فرهنکی این امکان را دارد که به هتلداران، کارشناسانی را معرفی کند که با ویژگیهای هر دوره آشنا هستند گفت: من فکر میکنم این آمادگی را داریم. در حال حاضر هم خانههای تاریخی دارند مرمت میشوند و کوشش شده تا هویت خود را حفظ کنند. کارهایی که در اصفهان، کاشان و یزد شده، کارهای خوبی است. در هر حال ما لیستی آماده کردهایم تا اطلاعات موردنظر را در اختیار هتلداران بگذاریم، اگر نه خودشان هم میتوانند بگردند و پیدا کنند.
بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی تا هفتم شهریورماه در بزرگراه چمران، نمایشگاههای بینالمللی تهران، سالن 8، 9 و 25 برپاست و علاقهمندان از 10 صبح تا 8 شب میتوانند به آن مراجعه کنند.