ماهان شبکه ایرانیان

عموزاده خلیلی در مراسم تودیع و معارفه وزیر ارشاد:

درباره کارهای نکرده صحبت کنیم

علی نصیریان با بیان این‌که من به صالحی امیری دلبسته شده بودم، گفت: مدیریت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار کمی نیست. فکر می‌کنیم نفت و صنعت، مهم هستند، البته مهم هم هستند، اما فرهنگ یک ملت، اهمیت بیشتری دارد که در بودجه‌های عمومی به آن توجه نمی‌شود.

درباره کارهای نکرده صحبت کنیم

به گزارش ایسنا، علی نصیریان - بازیگر سینما و تئاتر - به نمایندگی از این هنرمندان، در مراسم تودیع و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: ما تازه با آقای صالحی امیری - وزیر پیشین ارشاد - آشنا شده بودیم که این تغییرات به‌وجود آمد. توجه جدی به فرهنگ و هنر و هنرمندان، جزو عملکرد و فعالیت‌های صالحی امیری بود. او آنقدر لطف داشت که برای عید به خانه من و برخی از هنرمندان آمد و این عمل، شایسته و زیبایی بود.

او ادامه داد: جدا از اقداماتی که صالحی امیری در جهت پیشبرد مسائل فرهنگی و هنری در زمینه موسیقی، خانه تئاتر و دیگر حوزه‌ها انجام داد، در کل او به فرهنگ و هنر این سرزمین وابسته بود و از این بابت متاسفم که رفت؛ اما از طرف دیگر، سید بزرگواری به جای او آمده که ان‌شاءالله بهتر از آقای صالحی امیری بتواند به هنر و فرهنگ این سرزمین خدمت کند.

این پیشکسوت حوزه سینما و تئاتر بیان کرد: درست است که مفاخری از لحاظ باستانی داریم، اما توجه به هنرهای زنده امروز مثل تئاتر که تکثیرپذیر نیستند، اهمیت ویژه‌ای دارد. لحظاتی که روی صحنه اتفاق می‌افتد و تمام می‌شود، لحظات نابی است و هر انسانی از مضامین نمایشی، برداشت‌های متفاوتی می‌کند. تئاتر ابعاد درخشانی از لحاظ انسانی دارد. مثل کلاس‌های تشریح در پزشکی، تئاتر نیز روان و درون انسان را روی صحنه جراحی می‌کند و تماشاگر شاهد آن است، گرچه سبک و شیوه‌های تئاتر عوض شده، زیرا دنیا عوض شده است.

نصیریان گفت: جامعه، توسعه فرهنگی پیدا کرده است. امسال 118 تئاتر هر شب در تهران روی صحنه رفته، این در حالی است که در سال 1344 زمانی که تئاتر سنگلج افتتاح شد، آنقدر خلوت بود که ما مجبور می‌شدیم پوسترهای‌مان را در کتابفروشی‌ها نصب کنیم تا وقتی روشنفکران آن را می‌بینند، بلیت بخرند و به تئاتر بیایند.

او اظهار کرد: درست است که جمعیت زیاد شده، اما جامعه نیز به فرهنگ و هنر توجه می‌کند و این کارها، حاصل خدمات امثال سیدمحمد خاتمی، احمد مسجدجامعی و سیدرضا صالحی امیری است. مدیریت فرهنگی، یکی از دقیق‌ترین و پیچیده‌ترین مدیریت‌ها در ایران است، زیرا بسیاری از سلیقه‌ها در آن دخالت می‌کنند و اجازه بسیاری از کارها را نمی‌دهند.

این بازیگر ادامه داد: گرچه هنرهای نماشی، تفنن است، اما 50 درصد این هنر مضمون است. مدیریت فرهنگی بسیار پیچیده است و مدیر فرهنگی در وهله اول باید به هنر دلبسته باشد. بسترسازی، ارائه کردن و جلو بردن فرهنگ، مهارت می‌خواهد. به همین دلیل مدیریت فرهنگی در کشور ما با سلیقه‌های متفاوت دشوار است. ما پشت کسانی که به فرهنگ این مملکت خدمت می‌کنند، هستیم.

نصیریان گفت: سن من از بازنشستگی گذشته، اما تا جایی که نفس دارم، کار می‌کنم. مساله جامعه ما و درخواست جوانان، موضوع دیگری است که شما باید نسبت به آن پاسخگو باشید، زیرا در این زمینه تقاضا وجود دارد. بخش هنر و فرهنگ از جذاب‌ترین بخش‌ها هستند و مردم آن‌ها را دوست دارند. بنابراین توسعه فرهنگی باید موجب خوشحالی سیاستمداران ما باشد، زیرا این امر نشان می‌دهد که جامعه صاحب اندیشه شده و از لحاظ فرهنگی توسعه پیدا کرده است.

او با بیان این‌که باید بودجه این شرایط فراهم شود، درخواست کرد که این امکانات فقط در تهران نباشد، زیرا در شهرهای دورافتاده، استعدادهای درخشانی هستند. آن‌ها گوهر و نیروهای انسانی زنده این مملکت هستند که باید آن‌ها را دریابید و امکانات لازم را برای‌شان ایجاد کنید.

شاید بهتر است درباره کارهای نکرده صحبت کنیم

فریدون عموزاده خلیلی - نویسنده - نیز به نمایندگی از نویسندگان در این مراسم گفت: اولین مواجهه اهالی قلم، کاغذ سفید است، زیرا ما خلاقیت را روی کاغذ سفید پیاده می‌کنیم. از این رو، قضاوت کردن درباره وزیر برای ما، نگاه کردن به یک کاغذ سفید و بدون پیش‌فرض است. ما به کارنامه آقای صالحی امیری بدون پیش‌فرض نگاه می‌کنیم. در عرصه فرهنگ، 10 ماه فعالیت، یعنی مدت زمانی نزدیک به صفر. فرهنگ، یک امر ژرفایی است. بنابراین برای آن‌که شکوفایی یک امر فرهنگی را ببینیم به زمان نیاز داریم و 10 ماه، زمان کمی است.

او ادامه داد: شاید بهتر است درباره کارهای نکرده صحبت کنیم. وزیر پیشین فرهنگ، از نظر کارهایی که نکرده، سابقه درخشانی دارد. ما اهالی قلم همیشه نگران هستیم که آیا بنویسیم یا ننویسیم. اگر بنویسیم سانسور می‌شود یا خیر؟ اگر نوشته شود مجوز می‌گیرد یا خیر؟ اگر چاپ شود پخش می‌شود یا خیر؟ اگر پخش شد جمع‌آوری می‌شود یا خیر؟ آقای صالحی امیری در این موارد سانسور نکرد و دستور جمع‌آوری کتاب‌ها را نداد. از این جهت، از شما ممنونیم که آرامش و اطمینان را به اهالی قلم دادید و هراس‌ها را از آن‌ها گرفتید.

این نویسنده بیان کرد: شهادت می‌دهم به‌عنوان کسی که در عرصه قلم و نشر فعال است، طی این مدت، بسیاری از فعالیت‌های عرصه نشر به اهالی خودش سپرده شد، به تشکل‌های نشر اطمینان داده شد و اهالی آن از سوءظن درآمدند. تشکل‌های غیردولتی در این دوره نه‌تنها در اجرا، بلکه در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری شریک شدند. همه اهالی شاهدند که بزرگترین نمایش بین‌المللی کتاب به تشکل‌های غیردولتی سپرده شد.

عموزاده خلیلی اضافه کرد: پتانسیل‌های بی‌نظیری در این دوره فراهم شد و اهالی فرهنگ و هنر انگیزه پیدا کردند، زیرا دیدند فرصت برای آن‌ها فراهم شده است. فرهنگ، سیاست نیست، بلکه فراتر از سیاست است. در این دوره، فرهنگ ذیل سیاست قرار نگرفت. من تردید ندارم که این موفقیت و رویکرد صالحی امیری ممکن نبود رخ دهد، مگر با همراهی کسی که در حال حاضر سکان‌دار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است. تردید ندارم که با حضور عباس صالحی، این روند تداوم پیدا می‌کند.

او با بیان این‌که آرزوهای ما کوچک است، تقاضا کرد، همان‌طور که هراس‌ها در این دوره از بین رفت، آرزوهای کوچک ما هم برآورده شود. تشکل‌های داستان‌نویسان و روزنامه‌نویسان که فعال شده‌اند و کم و بیش با مانع مواجه هستند، با منش گفت‌وگویی که آقای صالحی دارد، این موانع می‌توانند با تعامل وزارت کار برطرف شوند. تردید ندارم این ورق سفیدی که پیش روی ماست در دوره‌ای که کار آقای صالحی تمام شود، کارنامه‌ای قابل دفاعی باشد.

امیدوار به تداوم هستیم

حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی - مدیرمسوول روزنامه اطلاعات - نیز به‌عنوان نماینده روزنامه‌نگاران، در این مراسم گفت: وقتی جامعه هنری و تئاتری می‌بیند یک نفر مثل نصیریان با 84 سال سن روی صحنه است، امیدوار می‌شود. من با آقای صالحی امیری بعد از پیروزی آقای روحانی در دور اول انتخابات آشنا شدم و خیلی چیزها را از او یاد گرفتم.

او ادامه داد: وقتی ضرورت ایجاب کرد که آقای صالحی امیری جایگزین آقای جنتی شود، ازخودگذشتگی می‌خواست که کسی این سِمت را برعهده بگیرد. در این مدت کوتاه، کسانی که با او همکاری کردند، افتخار آفریدند و در حال حاضر به هر دلیلی مقدر شد که سیدعباس صالحی جای او بیاید.

دعایی اظهار کرد: عباس صالحی را برای اولین‌بار در موسسه اطلاعات زیارت کردم. بعد از دولت نهم، امیدی به تحول داشتیم و فضای جدیدی که جامعه به آن ببالد. به همین دلیل، دردمندان در یک جمعی بودیم و من صالحی نازنین را در آن جمع دیدم که با یک سوزش درونی، نیازها را مطرح می‌کرد. هرچه بود، گذشت تا دوره جنتی با چهره او مواجه شدم و برای خواندن نماز در جمعی به او اقتدا کردیم.

او ادامه داد: در دوران تصدی آقای صالحی در معاونت فرهنگی به‌دلیل فعالیتی که در روزنامه اطلاعات داشتم و بخشی که مربوط به نشر کتاب می‌شود، برخی مولفان که آثارشان دچار مشکل می‌شد، من را واسطه می‌کردند که دردشان را منتقل کنم و من در هر مراجعه‌ای که با این انسان نازنین داشتم، موفق بیرون آمدم. به همین دلیل، بسیاری از ناشران ما راضی هستند و منطق او را می‌پذیرند.

دعایی اضافه کرد: صالحی امیری در زمان حضورش در وزارت ارشاد، از نیروهای توانمند بهره گرفت و سلیقه یار قدیمی خود، آقای خاتمی را پذیرفت و دکتر عباس صالحی هم این رویه را ادامه خواهد داد. ما امیدوار به تداوم هستیم.

پیام سیدحسن خمینی خطاب به صالحی امیری

حجت‌الاسلام جوادی از سوی دفتر یادگار امام (ره) متنی را که سیدحسن خمینی خطاب به صالحی امیری نوشته بود، خواند. در این متن آمده بود: «امروز بعدازظهر مطلع شدم که برای جنابعالی جلسه تودیع برگزار می‌شود. غبطه اهل فرهنگ از غیاب شما خواهد بود. امیدوارم هر جا که هستید مورد عنایت امام زمان (عج) باشید. همت و عزم شما فراموش‌شدنی نیست.»

جلسه تودیع و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اجرای حجت اشرف‌زاده - خواننده - به پایان رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان