فِرِیدونکِنار (دربارهٔ این پرونده تلفظ راهنما·اطلاعات) یکی از شهرهای ساحلی استان مازندران است. این شهرستان از شمال با کشور روسیه از شرق هممرز با شهر بابلسر و از غرب هممرز با شهر محمودآباد و از جنوب با شهرهای بابل و آمل همسایهاست. فریدونکنار از سال 1320 شهر شدهاست و از سال 1384 نیز شهرستان شدهاست. در شهرستان فریدونکنار شهرکهای ساحلی بسیار زیبایی وجود دارد که در دوره پهلویها برای رفاه حال مسافرین وتوریست در این شهر بنا شدهاست. دلیل آن هم این است که در منطقه شمال ایران شهرستان فریدونکنار بعد از شهر چالوس به دلیل شرایط منحصربهفرد ساحلی، انتخاب دوم توریستها بودهاست. نام قدیم این شهر فریکنار بودهاست.همکنون این شهرستان به دو بخش مرکزی و دهفری تقسیم شدهاست.
جمعیت
بنا بر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهر فریدون کنار در سال 1385 برابر با 67000 نفر بودهاست.
روستاهای فریدونکنار
منتخبی از روستاها و دهستانهای شهرستان فریدونکنار: فیروزآباد. ازباران، شیر محله، مهلبان، بزرگ بیشه محله، نوایی محله، بنه کنار، کوچک بیشه محله، بی نمد، زاهد کلاً، منقارپی، جزین، کلاگر سرا، اسبوکلا، حسینآباد، اوکسر کریم کلاً، طوله سرا، روستای سوته، فرم، حیدرکلا، اسلامآباد، ملاکلا، کاردگر محله (کاردیرمحله:شواهدی ازاین روستا بجایمانده که حاکی ازوجود (دیر) آتشکده زرتشتیان دراین روستا میباشد وبه همین مناسبت نام این روستا کاردیر محله نامیده میشد که بعدها بابه کاردگر محله تغییر نام یافت شاهد مثال این مدعا وجود افرادی درزمان ماست که هنوز در نام خانوادگی آنها پسوند کاردیر از اجدادشان به آنهارسیده که منسوب به آن خاندانند)، بخش مرکزی. بخش مرکزی شامل سه محله کهن است به نامهای 1)خرسه محله (به معنی محلهای که آفتاب از آن بر میآید :یا همان محله شرقی) 2)میان محله 3) وشکا محله (به معنی محله سر سبز ودارای مرتع)
هوشمندانه سفر کنید و برای رزرو هتلهای فریدونکنار ، ایران هتل آنلاین در کنار شماست.
اقتصاد شهری
شهرستان فریدونکنار یک بندر چند منظوره بزرگ هم دارد. این بندر شاهراهه آبی شمال ایران است. آبراهی است که همه کشتیهای تجاری که در بندرهای دیگر استان مازندران تخلیه یا بارگیری دارند باید به راه آبی فریدونکار بیایند و از این راه آبی به سمت مقصد حرکت کنند. در حال حاضر این بندر در بخش نفت و گاز فعال میباشد و مسیری مطمئن و مورد وثوق برای کشتیهای روسی و حوزه اروپای شرقی میباشد. وجود امکانات و تاسیسات بندری و حمل و نقل وترانزیت دریایی از مهمترین امتیازات فریدونکنار است. این شهر از سوی ریاست محترم جمهور بعنوان نقطه صفر مرزی شناخته شده است. نزدیکترین شهر ساحلی شمال به پایتخت میباشد. دارای مرغوبترین برنج و خاویار در سطح دنیا بوده و به نوعی بزرگترین قطب تولید برنج و خاویار در دنیا میباشد که این مهم بر اعتبار صادرات ایران اسلامی میافزاید.
جاذبههای گردشگری
ساحل ماسهای با امتداد بیش از 10 کیلومتری.
زیستگاه بینالمللی درنای سیبری، درایران تنها زیستگاه و در جهان جزو چهار زیستگاه درنای سیبری میباشد.
دامگاه پرندگان ازباران و سوته.
پل تاریخی شهرستان فریدونکنار (که زمان ساخت آن به سالهای حکومت رضا شاه و توسط مهندسین آلمانی میباشد که شهر راه به دو بخش شرقی و غربی تقسیم میکند).
زمینهای شالیزاری.
بازار بزرگ ماهی فروشان.
بازار فصلی پرندگان وحشی.
باغ پرندگان (واقع در پارک لاله).
پارک جنگلی زاهدکلا و سوته.
پارک ساحلی لاله.
پل میلاد.
سقاخانهٔ تاریخی کریمکلا (اوکسر)
بازار هفتگی (شنبه بازار).
ساختمان قدیمی شهرداری و ساختمان فعلی شورای شهر.
امامزاده سید محمد
امامزاده قاسم کاردگر محله.
پارک جزیره.
مراکز خرید
تالاب فریدونکنار
تالاب در جنوب شرقی شهر فریدونکنار قرار دارد با مجموعه متنوعی از گیاهان و جانوران آبزی، به یکی از غنیترین اکوسیستمهای تالابی شمال کشور تبدیل شدهاست. این تالاب 5400 هکتارمی باشد، درنای سیبری زمستانها را در این تالاب میگذراند و اول بهار به خانه ییلاقیاش در شمال روسیه پر میکشد.
سوغات
برنج محلی (بخصوص طارم{سنگه طارم:محصول خاص وسنتی این شهر} که عطر منحصربهفردی را داشته که هر دوستدار غذایی را به اشتها میآورد) ماهی (کفال، کولی، کپور، سفید، اوزون برون و…)- خاویار ماهی اوزون برون یکی ازمحصولات این منطقه بوده که از مرقوبترین خاویارهای دنیاست که شهرت جهانی داشته و در این منطقه از دریای مازندران نیز صید میشود- میوههای مختلف فصلی (پرتقال، انار، نارنگی، ازگل، سیب، لیمو، انجیر و…) آری فریدونکنار را به خاطر خاویار دریایش، شهر مروارید سیاه و به خاطر برنج خوش طعم اش، شهر طلای زنده و به خاطر مهمان نوازی مردمانش با درنای سیبری، شهر درنای سفید مینامند.