ماهان شبکه ایرانیان

چگونه دندان رشد می کند؟

از زمانی که جنین به چهار ماهگی می رسد، دندانهای او شروع به شکل گیری می کنند. جنین، کلسیم و فسفات را از جریان خون مادر جذب کرده و در تشکیل دندان استفاده می کند

چگونه دندان رشد می کند؟
از زمانی که جنین به چهار ماهگی می رسد، دندانهای او شروع به شکل گیری می کنند. جنین، کلسیم و فسفات را از جریان خون مادر جذب کرده و در تشکیل دندان استفاده می کند. ویتامینD و هورمون رشد نیز برای رشد دندانها ضروری هستند. اگر چه دندانهای شیری معمولا شش ماه بعد از تولد ظاهر می شوند، اما تمامی آنها که بیست عدد هستند، قبل از تولد تشکیل شده اند. تاج دندان اولین قسمتی است که ظاهر می شود. دندان ها، درون کیسه های کوچکی به نام فولیکول در آرواره رشد می کنند. شکل گیری ریشه، زمان خروج دندان، کامل می شود.

چه چیزهایی بر دندان جنین اثر می گذارد؟
 

شما نیاز به انجام کار خاصی برای کمک به رشد مناسب دندان جنین خود ندارید. تنها تعادل در رژیم غذایی در هنگام بارداری لازم است. با این وجود مواردی وجود دارد که می تواند بر رشد دندانها تاثیرگذار باشد:
1ـ عفونتها: اگر شما مبتلا به عفونتی ویروسی یا باکتریایی باشید، این عفونت می تواند سبب تخریب و آسیب به دندانهای جنین شود.
2ـ نوزاد نارس: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تولد زود هنگام یا تولد نوزادی با وزن کم، می تواند بر رشد دندانهای جنین تاثیر بگذارد. ممکن است نوزاد نارس از رشد کافی مینای دندان و ساختمان معدنی آن بهره ی کافی نبرده باشد.
3ـ داروها و اشعه X: پزشکان و دندانپزشکان از خطرات تاثیر داروهایی نظیر آنتی بیوتیک های حاوی تتراسایکلین و رادیوگرافی در طول دوران بارداری آگاه هستند. این مواد می توانند بر دندانهای جنین تاثیر گذاشته و سبب تغییر رنگ آنها در هنگام رویش شوند. بنابراین بسیار مهم است که داروهای تجویز شده برای خانم باردار کاملا بررسی شود.
4ـ رژیم غذایی سالم در دوران بارداری:
بدن شما نیاز به دریافت ترکیباتی نظیر کلسیم، فسفر و دیگر مواد معدنی و ویتامینها برای تقویت دندانها دارد.
ـ گروه های غذایی که باید در دوران بارداری استفاده شود عبارتند از:
ـ نان و غلات، سیب زمینی، ماکارونی، برنج و رشته ها.
ـ میوه و سبزیجات
ـ گوشت، ماهی، تخم مرغ، آجیل، حبوبات و لوبیای پخته شده، عدس، نخودفرنگی، لوبیا قرمز و...
ـ شیر و فرآورده های لبنی، پنیر، ماست، کره

موارد احتیاط:
 

با رعایت موارد احتیاط که در زیر آمده است شما می توانید دوران بارداری سالمی برای خود و جنین تان فراهم نمایید و زمانی که کودک شما متولد شد از نتیجه ی آن لذت ببرید.

غذاهایی که باید از مصرف آن بپرهیزید:
 

ـ جگر و فرآورده های آن: مانند روغن کبد ماهی. این مواد حاوی مقدار زیادی ویتامین A ( رتینول )است که می تواند بر رشد جنین در اوایل بارداری تاثیر گذاشته و سبب افزایش خطر شکاف لب و شکاف کام شود.
ـ شیر پاستوریزه نشده: شیر پاستوریزه نشده ممکن است حاوی عفونتی خطرناک به نام ( سل گاوی ) باشد.
منبع: ماهنامه کودک شماره 63.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان