شهر تیرور

تیرور از توابع بخش مرکزی میناب می باشد که در فاصله ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان میناب قرار گرفته است این شهر از نظر جغرافیایی جزء دشتهای دامنه ای است و رشته کوههای فرعی زاگرس در شمال ، دریای عمان در جنوب آن قرار دارد و مرزهای شرقی شهرستان بندرعبـاس در سمت غرب آن و از شرق به روستـای گوربند منتهی می شود فاصله اش تا مرکز استان ۷۵ کیلو متر می باشد .

موقعیت جغرافیایی شهر تیرور:

تیرور از توابع بخش مرکزی میناب می باشد که در فاصله 25 کیلومتری غرب شهرستان میناب قرار گرفته است این شهر از نظر جغرافیایی جزء دشتهای دامنه ای است و رشته کوههای فرعی زاگرس در شمال ، دریای عمان در جنوب آن قرار دارد و مرزهای شرقی شهرستان بندرعبـاس در سمت غرب آن و از شرق به روستـای گوربند منتهی می شود فاصله اش تا مرکز استان 75 کیلو متر می باشد .

وجه تسمیه تیرور :

تیرور چون قبلا در دهانه دو رود و بطور کلی در بستر رودخانه قرار داشته نام آن را تیرود یا تیرور گذاشته اند که به معنی وسط یا داخل رودخانه می باشد . شهر تیرور در زمانهای گذشته در محل قدیمی خود که در حال حاضر در آن محل اراضی کشاورزی واقع شده است قرار داشته است که بعد از انتقال به محل فعلی به این نام معروف شد .

دین مردم شهر اسلام و مذهبشان تشیع می باشد زبان اهالی مینابی و لهجه تیروری است اولین آثار مربوط به محل فعلی متعلق به سال 1346 که شامل منبع آب و حمام قدیمی می باشد که در حال حاضر در تملک شهرداری قرار گرفته است قدمگاه و زیارتگاه حضرت علی (ع) و قدمگاه امام هشتم (ع) را نام برد که دارای ارزش توریستی و تاریخ سکونتگاهی می باشد . مکانی بنام تنب گاورز در پایین شهر وجود دارد که در زمره آثار گذشته بشمار می رود آب گرم گیو هم جزء یکی از آثار های تاریخی و درمانی تیرور بشمار می رود .

در جایی که قبلاً تیرور قرار داشت آثار تاریخ قبل اسلام قبرهای از 3000 سال وجود دارد که نشان می دهد تیرور دارای قدمت 3000 یا 4000 ساله می باشد .

شناخت محلات :

تیرور دارای شش محله بنامهای محله سنگی ، کارخانه رب گوجه گیری، شهید بنی قاسمی ، پشته ، بالا و مهاجرین می باشد از میان این محلات قدیمی ترین آنها محله بالا و پشته واقع در شمال و غرب روستا و جدیدترین آنها محله نوساز مهاجرین در شمال شرقی تیرور می باشد .

بخش کشاورزی :

فعالیت کشاورزی مهمترین فعالیت این شهر محسوب می شود تیرور برخوردار از 1300 هکتار سطح زیر کشت در اراضی جلگه ای و دارای خاکهای شنی رسی و حاصلخیز می باشد . کشاورزی شغل غالب اهالی میباشد از محصولات عمده شهر می توان در زمینه صیفی هندوانه ، پیاز ، بادمجان ، خیار سبز، فلفل و محصولات باغی آن خرما ، لیمو ترش ، پرتقال ، لیمو شیرین و انبه را نام برد . در کنار کشاورزی اهالی به دامپروری نیز می پردازند سهم دامداری از درآمد شهر 20% می باشد .

شهر تیرور

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر