بهگزارش ایسنا، در حال حاضر 13 هزار حلقه چاه مجاز و 32 هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان تهرن وجود دارد، که 90 درصد آب برداشتی استان از چاه های مجاز است بر این اساس، اضافه برداشت عمده آب از چاه های مجاز انجام می شود که باید پروانه های آنها مورد تعدیل قرار بگیرند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته میانگین تعدیل در نظر گرفته شده برای چاه های مجاز استان 28 درصد تعیین شده است.
یکی از طرحهای دولت یازدهم برای رسیدگی به بحران آب طرح تعادل بخشی آبهای زیر زمینی عنوان شده اما به گفته بختیاری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در سال جاری 170 میلیارد ریال بودجه برای این طرح در نظر گرفته شده بود که تاکنون حتی یک ریال آن تخصیص نیافته است.
وی با اشاره به پیشرفت 25 درصدی این طرح از آغاز امسال تاکنون، اظهار کرد: بر اساس این طرح تا کنون 830 حلقه چاه غیرمجاز مسدود و 418 کنتور هوشمند نصب شده که اعتبار آنها از محل اعتبارات داخلی شرکت تامین شده است.
در حال حاضر سالیانه 2.5 میلیارد مترمکعب از آب استان تهران از منابع آب زیرزمینی، تامین میشود که یک میلیارد و 150 میلیون مترمکعب از این آب در بخش کشاورزی، 800 میلیون متر مکعب در بخش شرب، 170 میلیون متر مکعب در بخش صنعت، 330 میلیون مترمکعب در بخش خدمات و 50 میلیون مترمکعب دیگر در باغچه ها و باغ ویلاها مصرف می شود.
در 15 سال گذشته مصرف بی رویه آب های تجدیدپذیر کشور، بیلان منفی 110 میلیارد مترمکعبی را در این زمینه به همراه داشته و این بیلان در سطح استان تهران سالیانه منفی 150 میلیون مترمکعب است.
اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی فقط توانسته 15 تا 20 درصد از این بیلان منفی را بکاهد.