غار خاصه تراش یکی از غارهای استان اصفهان است که در 33 کیلومتری شمال شرقی اصفهان و در نزدیکی شهر حبیبآباد از توابع شهرستان بُرخوار قرار دارد.
دهانه مرتفع و کمارتفاع این غار، در ارتفاع 2300 متری از سطح دریا واقع شده است. این غار از نوع شبکهای نامنظم است. عوامل تکتونیکی در دوره سوم زمینشناسی، از عوامل اصلی در تشکیل این غار آهکی نقش داشته و به مرور زمان در اثر پدیده انحلال، گذرگاهها و تالارهای متعدد که در نوع خود منحصر به فرد میباشند، شکل گرفتهاند. نفوذ آب در این غار، استالاکتیتها و استالاگمیتهای فراوان و زیبایی را به وجود آورده است. اگرچه قندیلهای این غار به بزرگی قندیلهای غارهای مشهور ایران نیست اما جذابیت خاص خودشان را دارند. وجود لکههای زرد رنگ در نقاطی از سقف و قندیلهای غار به دلیل وجود گوگرد میباشد.
پیمایش این غار برای افراد درشت اندام و کسانی که مشکلات تنفسی دارند، مناسب نمیباشد زیرا در برخی قسمتها باید بر روی کف غار به صورت سینهخیز حرکت نمود. ریزش سقف یکی از مخاطرات پیمایش این غار محسوب میشود. نوع سنگها و قرار گرفتن خاک در میان لایههای سنگ سبب شده تا با نفوذ آب باران، این سنگها قابلیت ریزش پیدا کنند.
در روبروی دهانه این غار که با نامهای دیگری همچون غار حبیبآباد و غار آب بید نیز خوانده میشود، کوهی وجود دارد که در آن چاهی 40 متری وجود دارد و نشان میدهد که این دو کوه در اثر رانش زمین از یکدیگر جدا شدهاند.
دسترسی به این غار از طریق جاده اصفهان به اردستان، روستای باقرآباد، روستای خاصه تراش، روستای زفره امکانپذیر میباشد.