ماهان شبکه ایرانیان

۹ ترفند رهایی از دردهای کارمندی!/ مخصوص پشت میز نشین ها!

بیشترین ساعات بیداری ما در شبانه روز در محل کار می گذرد و می تواند نقش مهمی در سلامت و تندرستی ما بازی کند.

9 ترفند رهایی از دردهای کارمندی!/ مخصوص پشت میز نشین ها!

تا به حال میلیون ها روز کاری از طریق غیبت به دلیل بیماری یا آسیب دیدگی از دست رفته است. استرس و درد کمر دو عامل بزرگ غیبت از محل کار شناخته شده اند.

در این میان، ارگونومی اصطلاحی است برای افزایش بهره وری و ایمنی در محیط کار. این اصطلاح به طراحی محیط کار متناسب با توانایی های کارگران و کارمندان دارد و هدف آن ایجاد محیط کاری راحت و ایمن با حداکثر بهره وری و کمترین میزان خستگی، پریشانی و آسیب است.

بسیاری از راهکار ها برای کارگران و کارمندان برای ارتقای ارگونومی، سلامت و بهره وری در محیط کار و کاهش بار بیماری های شغلی پیشنهاد شده است.

استرس: یادگیری شناسایی علائم استرس بسیار اهمیت دارد و نباید منتظر بود که استرس به ما تحمیل شود و بعد به دنبال راهکاری برای درمان آن باشیم. یکی از بهترین راه های مقابله با استرس در محیط کار، این است که چطور حجم کارها را اولویت بندی و زمان بندی کنیم. استرس ناشی از شغل یکی از مهمترین دلایل از دست دادن شغل شناخته شده است.

کمر درد: دردهای عضلانی، درد گردن، و دیگر اختلالات اسکلتی، در سال 2013 مهمترین عوامل غیب از کار شناخته شده اند. کم تحرکی و استقرار فقیر در محیط کار از عوامل ابتلا به این دردها شناخته شده اند. در اغلب موارد، بهترین درمان این دردها، فعال ماندن و در صورت لزوم استفاده از برخی مسکن ها است. استراحت بیش از حد در برخی موارد عضلات را ضعیف تر کرده و در درازمدت صدمات بیشتری به آنها وارد می کند.

آسیب فشار تکراری: این آسیب به احتمال زیاد زمانی رخ می دهد که شما بدون استراحت و برای زمان طولانی کار کنید و یا در تماس با وسایل غیر استاندارد در محیط کاری باشید. روش نادرست استفاده از صفحه کلید کامپیوتر، موس، تلفن همراه و یا دیگر دستگاه های دستی، از عوامل ابتلا به این عارضه هستند. البته فن آوری های مدرن تنها مسئول ابتلا به آسیب فشار تکراری نیستند بلکه هر کسی از عضلات خاص خود بارها و بارها استفاده کند، در معرض این خطر است.

نشستن بیش از حد: نشستن بیش از حد و آن هم در یک وضعیت ناصحیح شما را قطعا در معرض بیماری های اسکلتی قرار می دهد. اگر از وضعیت استاندارد بودن نشستن خود مطمئن نیستید، باید یک ارزیابی صحیح از محل نشستن و وضعیت صندلی خود به عمل بیاورید. مهم این است که برای هر 40 دقیقه تا یک ساعت نشستن، 5 تا 10 دقیقه فعالیت بدنی در نظر بگیرید.

شما می توانید برای پیشگیری از آسیب های ارگونومیک در محیط کار نکات زیر را امتحان کنید:

ورزش کنید. داشتن وزن متعادل و سالم می تواند فشار وارد به کمر شما را به حداقل برساند. بر مبنای تحقیقات وزارت بهداشت آمریکا حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی متوسط و یا 75 دقیقه ورزش هوازی شدید و همچنین دو جلسه ورزش قدرتی در هفته توصیه شده است. ترکیب این دو نوع ورزش می توانند به پیشگیری از بروز کمر درد به شما کمک کنند.

وضعیت خود را مورد بازبینی قرار دهید. وقتی ایستاده اید سعی کنید وزن خود را به صورت متعادل بر روی هر دو پای خود تقسیم کنید. به صورت قوز کرده راه نروید. برای داشتن وضعیت مناسب هنگام نشستن، صندلی ای را انتخاب کنید که به شما اجازه بدهد تا در حالی که پاهایتان به صورت مستقیم روی زمین قرار دارد زانوهای شما هم سطح با باسنتان قرار گرفته باشد. اگر صندلی شما بلند است می توانید یک چهار پایه کوچک را زیر پای خود قرار دهید تا زانوها با باسن هم سطح شوند. اگر صندلی شما از قوص کمرتان حمایت نمی کند می توانید یک بالش کوچک و یا یک حوله لوله شده را در پشت کمر خود قرار دهید.

اجسام را به شیوه ای درست جا به جا کنید. در هنگام بلند کردن و یا جا به جا کردن اجسام سنگین سعی کنید زانوهای خود را خم کرده و از عضلات پاهایتان برای اعمال نیرو استفاده کنید.

کارهای تکراری را تغییر بدهید. اگر امکان استفاده از لوازم کمکی برای بلند کردن اجسام را دارید حتما از آنها استفاده کنید. سعی کنید کار های تکراری سخت و خطرناک را به صورت پشت سر هم انجام ندهید و با قرار دادن کار های ساده تر بین آنها به خودتان استراحت بدهید. اگر پشت کامپیوتر می نشینید مطمئن شوید که محل قرار گیری ماوس، کیبورد و مانیتور درست است و دسترسی به آنها به کمر شما آسیب نمی رساند. اگر در طول روز مجبور هستید مدت زمانی زیادی را به حرف زدن با تلفن سپری کنید سعی کنید از یک هدست استفاده کنید.

زبان بدنتان را بشناسید. اگر حس می کنید بدنتان بعد از مدتی نشستن خسته شده است، موقعیت خود را تغییر دهید، بلند شوید و چند حرکت کششی انجام بدهید.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان