رودخانه شش پیر
رودخانه شش پیراز مهمترین و پر اب ترین منابع اب سطحی دائمی در استان فارس محسوب می شود این چشمه که در 8 کیلومتری شمال روستای برشنه از توابع بخش همایجان سپیدان قرار دارد از میان شکاف های کوه به طور معجزه اسایی به ارامی بیرون می اید و چند متر پایین تر از سرچشمه رودخانه ای خروشان به راه می افتد که هر تازه واردی را انگشت به دهان از این نعمت خداوند شاکر می نماید .
درباره شش پیر چنین سخن اغاز کنیم که جذابیت و زیبایی ان باعث شده است که در فصل های بهار و تابستان افراد زیادی از روستاها و شهرهای دور و نزدیک برای گشت و گذار به این منطقه بیایند.
اب شش پیر از جنوب شرقی سپیدان در مسیر کوهستانی به سوی دشت همایجان جریان می یابد و با استفاده از نهرهای سنتی به اراضی و باغ های همایجان انتقال داده می شود رودخانه شش پیر پس از عبور از تنگ شش پیر و پیمودن راهی کوتاه وارد رودخانه شهر اردکان می شود قسمتی از اب های شش پیر بعد از گذر از بند انحرافی شهید طالبی کارخانه توربین برقی منطقه را به کار می اندازد. در قدیم اب تمام روستاهای منطقه از رودخانه شش پیر بوده و هر روستا سهمی از این اب داشته اند روستای دالین هم با داشتن یک جوی سنگی بزرگ از این اب استفاده می کرد و در ان زمان دالین به خاطر استفاده از این نعمت روستایی سر سبز و اباد بوده اما در حدود 3-4 دهه قبل مردم دالین این اب را از روستا به روی زمین های کشاورزی خود انتقال دادند که این تغییر مسیر باعث شد روستای دالین تا حدودی سرسبزی و زیبایی خود را از دست بدهد.
از بهره مندی های اب شش پیر که بگذریم نام قدیمی این رودخانه رتین بوده که در دوره قاجاریه به شش پیر تغییر داده شد مردم محلی منطقه از قدیم الایام شش پیر را مکانی مقدس می دانند که هر سال در وقتی معین به زیارت ان امده و به نذر و نیاز می پردازند و به روایتی معتقدند که شش پیر و عارف فرزانه در منطقه شش پیر جام حیات را سر کشیده اند.
در حدود 200 متری چشمه در دل کوه نوشته ای حکاکی شده است که حکایت از گذر و توجه پادشاهان سلسله قاجاریه به این طبیعت زیبا دارد دریاچه شش پیر که از ان به عنوان عروس دریاچه های ایران یاد می شود به راستی چشم اندازی زیبا و رویایی دارد