ماهان شبکه ایرانیان

در هنگام بیماری به پزشک مراجعه کنید، نه به اینترنت!

خیلی از ما هنگامی که احساس ناخوشی کرده‌ایم اول از همه به سراغ گوگل رفته و علائم بیماری خود را جستجو کرده‌ایم

 بیماری

خیلی از ما هنگامی که احساس ناخوشی کرده‌ایم اول از همه به سراغ گوگل رفته و علائم بیماری خود را جستجو کرده‌ایم. اما تحقیق جدیدی که انجام شده نشان می‌دهد که تشخیص آنلاین بیماری‌ها اصلا ایده خوبی نیست. این البته چیزی است که نباید کسی را غافلگیر کند. این تحقیق نشان می‌دهد که آن‌ چیزی که خودمان می‌دانستیم صحیح است: وقتی که بیمار هستیم باید به دکتر مراجعه کنیم، نه این که به سراغ کامپیوتر و تبلت و گوشی برویم و علائم بیماری‌مان را جستجو کنیم.

بیماری

در این تحقیق که دانشگاه پزشکی هاروارد و بیمارستان بریگم انجام داده‌اند مشخصات 45 بیمار به صورت مصنوعی تولید شده و به 234 پزشک و 23 سایت تشخیص بیماری داده شده است. 19 بیمار مصنوعی جزو موارد خاص و نادر بوده‌اند و برای دیگران بیماری‌های رایج‌تر در نظر گرفته شده است. این بیماران فرضی به نحوی دسته‌بندی شده‌اند که یک‌سومشان نیاز به مراقبت چندانی نداشته باشند، یک‌سومشان نیاز به مقداری مراقبت داشته باشند و نیاز یک‌سوم به مراقبت هم بالا باشد. محققان دریافتند که پزشکان در 72 درصد مواقع توانسته‌اند بیماری را درست تشخیص دهند. اما سایت‌ها و برنامه‌های تشخیص بیماری تنها در 34 درصد مواقع توانسته‌اند بیماری را به‌درستی تشخیص بدهند. همچنین هنگامی که از پزشکان خواسته شده نام سه بیماری احتمالی را حدس بزنند آنها در 84 درصد مواقع نام بیماری را به‌درستی گفته‌اند، اما در اینترنت این اتفاق تنها 51 درصد مواقع روی داده است.

البته این نگران‌کننده است که پزشکان در 28 درصد مواقع بیماری را اشتباه فهمیده‌اند، اما آنها تنها به اطلاعاتی اتکا داشته‌اند که در یادداشت‌های بیماران فرضی آمده بوده است، یعنی همان اطلاعاتی که برنامه‌ها و سایت‌های اینترنتی می‌خواهند. همچنین نوجوانان دو برابر بیشتر از افراد 45 تا 54 ساله به سراغ اینترنت برای تشخیص بیماری خود می‌روند. جالب آن که 90 درصد افراد به تشخیص‌های اینترنتی باور دارند!


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان