مرتضی مبلغ درباره شورای عالی سیاستگذاری و تشریح ساز و کار آن در دور جدید با بیان اینکه سال 92 شرایط خاصی در کشور حاکم بود ما وقت کمی داشتیم و باید به گونهای عمل میکردیم که نتایج امروز حاصل شود، گفت: اصلاحطلبان حرکتی متناسب با آن برهه زمانی انجام دادند.
وی ادامه داد: بحث دیگر حضور شخصیتهای حقیقی و چهرههای غیرحزبی است که خود دارای دو محور مهم است. نخست اینکه بسیار مهم است که چهرههای به اصطلاح حزبی بتوانند جامعه اصلاحطلبی را نمایندگی کنند و سپس آنکه انتخاب این افراد دموکراتیک باشد؛ یعنی از پایین به بالا تصمیمات گرفته شود و به صورت جمعی مورد تایید قرار بگیرند.
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که عدهای مطرح میکنند جریان اصلاحات متکی به فرد است و نباید این چنین باشد، گفت: معتقدم برخی از سخنان به گونهای مطرح میشود که ظاهرش بیشتر از محتوا و واقعیت وجودی آن است. اصلاحطلبان هیچگاه متکی به فرد نبودند.
ملبغ ادامه داد: این که بعضیها چنین دیدگاهی را تکرار میکنند که اصلاحطلبی نباید متکی به فرد باشد در واقع یک نوع برداشت اشتباه از مطلب شده یا یک مغالطه صورت گرفته و یا بعضیها به خاطر تخطئه کردن حرکت اصلاحطلبی اینگونه حرف میزنند. اصولاً اصلاحطلبان هیچگاه متکی به فرد نبوده، بلکه به عقلانیت و خردجمعی اتکا داشتند.
وی افزود: شخصی مثل آقای خاتمی به دلیل پیشینه فرهیختگی، صداقت، اندیشه والایی که دارد و شناخت عمیقی که مردم از ایشان دارند، مورد اعتماد گسترده اقشار مختلف جامعه قرار میگیرد. چنین شخصیتی برای کشور و برای اصلاحطلبان که ایشان را قبول دارند و مدافع خط مشی وی هستند، فرصتی عظیم و بزرگ است.
روحانی با حمایت تمام قد اصلاحطلبان رویکار آمد
همچنین آنا نوشت؛
حمیدرضا حاجی بابایی درباره رویکرد اصلاحطلبان در فاصله گرفتن از دولت روحانی و حضور مستقل در انتخابات آینده مجلس اظهار کرد: ما دولت روحانی را دولت «اصلاحات» و «اعتدال» میدانیم؛ مردم در انتخابات یازدهم و دوازهم ریاستجمهوری به این دو تفکر سیاسی رأی دادند و حق هم با این جریان است که کشور را مدیریت کند و پاسخگوی مطالبات مردم و عملکرد دولت باشند.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمیشود دولت را تشکیل داد و در عین هم حال هم نقش دولت را داشت و هم نقش اپوزیسیون را اجرا کرد. این رویکرد صادقانه نیست.
وی ادامه داد: ما تأکید داریم که این دولت را «دولت اصلاحات و اعتدال» بنامیم و از دولتمردان هم بخواهیم که مشکلات مردم را بر اساس آنچه وعده داده شده است، انجام دهند و پاسخگوی مردم باشند.
نماینده مردم همدان در مجلس گفت: اینکه اصلاحطلبان بخواهند راه خود را از دولت مستقر جدا کنند، به نظر من نمیتوانند پاسخ مردم را بدهند چرا که جریان اصلاحات با تمام قدرت و توان ایستادند و از مردم خواستند که در انتخابات به آقای روحانی رأی بدهند. اگر میدانستند که این دولت مرد میدان نیست نباید از آن حمایت میکردند.
وزیر آموزش و پرورش دولت دهم خاطرنشان کرد: فرق بین احزاب در کشورهای پیشرفته با ایران در این است که در چنین کشورهایی یک حزب، گروه، جبهه نظر خود را در مورد کاندیدای مورد حمایتش بیان میکند اما در کشور ما احزاب نگاه میکنند که چه چیزی روی موج است و مطالبات مردمی چیست و زمانیکه پیروز شدند حرف خود را میزنند و این رویکرد با روحیه حزبگرایی سازگار نیست.
27212