به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامورمطلق در مراسم تجلیل از برگزیدگان بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی گفت:این دوره از نمایشگاه، نسبت به نمایشگاههای قبل، سطح بالایی داشت و چند شاخصه برای خوب بودن در این دوره از نمایشگاهها وجود داشت. ما در حال نزدیک شدن به استانداردهای جهانی هستیم، به همین دلیل، غرفهآراییها نسبت به سالهای گذشته بهتر شده بود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، جوان شدن هنرمندان حاضر را یکی دیگر از شاخصهای این دوره از نمایشگاه دانست و افزود: بخشی از هنرمندان ما جوانان خوشفکری هستند که با خود، نسل جدیدی از صنایع دستی را آوردهاند. از طرفی، هنرمندان این دوره بازار و زبان مردم را خوب میشناسند. نکته بعدی، محوری شدن و بازاری شدن صنایع دستی است، زیرا سعی میکنیم صنایع دستی را از دولت جدا کنیم و منتظریم هنرمندان به مردم و بازار تکیه کنند و نه دولت، اما این موضوع به معنای آن نیست که دولت از هنرمندان حمایت نکند.
نامورمطلق به حضور شرکتهای بزرگ و تجاری در این دوره از نمایشگاه اشاره و بیان کرد: پیش از نمایشگاه نیز اعلام کردیم که هیأتهای تجاری برای دیدن نمایشگاه حاضر میشوند، اما تعداد هیأتهایی که آمدند، بیش از پیشبینی ما بود. نکته دیگر، قیمتگذاری محصولات بود. ما در این دوره از نمایشگاه، کمترین مشکلات را درباره قیمتها داشتیم. از طرفی، رویدادهای گوناگونی را در دل رویداد بزرگ نمایشگاه صنایع دستی در نظر گرفته بودیم. همچنین همزمانی برپایی نمایشگاه صنایع دستی با فرش، تجربه خوب دیگری برای ما بود. برخی فکر میکردند، این همنشینی و همزمانی، صنایع دستی را به سایه ببرد؛ اما این تجربه نشان داد که ما در کنار فرش بهخوبی دیده شدیم.
معاون صنایع دستی بیان کرد: ما تا کنون روی معرفی آثار تأکید داشتیم، اما از این به بعد، تأکید ما روی الگوی مصرف است و خانه ایرانی که در این دوره از نمایشگاه حضور داشت، نمونهای از الگوی مصرف بود. به همین دلیل، میخواهیم برای نمایشگاه عیدانه هم 10 خانه ایرانی را با برندهای مختلف داشته باشیم تا با سیستم و نظام فکریمان، چیدمان صنایع دستی در خانه ایرانی عرضه شود و مخاطبان بتوانند انتخاب کنند.
نامورمطلق با اشاره به برپایی کلینیک طراحی در بیستوهشتمین نمایشگاه صنایع دستی، گفت: حضور دوستان برای طراحی و بستهبندی، یکی از شاخصههای مفید این دوره از نمایشگاه بود. همچنین بخش غرفه کودکان، با استقبال خوبی مواجه شد. ما نسبت به دولت یازدهم، افزایش 10 برابری در زمینه ثبت سفارش و فروش داشتیم؛ حاصل فروش در نمایشگاه دولت دهم 800 میلیون تومان بود که این مبلغ در این دوره از نمایشگاه، از هشت میلیارد تومان گذشت.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: گردش مالی 15 تا 20 درصدی صنایع دستی به نمایشگاهها مربوط میشود و ما میخواهیم این درصد را افزایش دهیم. بعد از نمایشگاهها، بازارچهها درصد فروش بیشتری را به خود اختصاص میدهند.
نامورمطلق با بیان اینکه بزرگ ترین سرمایه، خلاقیتی است که هنرمندان ما دارند، اظهار کرد: اگر این دوره از نمایشگاه موفق شده، بهدلیل خلاقیت هنرمندان است، زیرا هنر، زندگی ما را شاداب میکند. از طرفی هنر با تکرار میمیرد. ما در عرصه خلاقیت زندگی میکنیم. بنابراین به خلاقیت نیاز داریم، زیرا امروز صحبت از طبقه و شهر خلاق است و ما میخواهیم آن را در حوزه صنایع دستی توسعه دهیم. ما بهدنبال هنرمندی هستیم که برای مردم خلق کند.
او با اشاره به اینکه هدف معاونت صنایعدستی پیوند بیشتر هنرمند با مردم و بازار است، بیان کرد: در کنار وظایف دولت، هنرمند باید به استقلال برسد و با مردم و بازار ارتباط برقرار کند. دولت نیز سه وظیفه اصلی را برعهده دارد؛ یکی از این وظایف، دادن تسهیلات برای تولید و تجارت، دیگری ایجاد فرصتهای فروش در داخل و خارج و سومین وظیفه، ارائه حداقل حمایتهای اجتماعی مانند بیمه است. ما در زمینه بیمه، موفق نبودهایم و این، بدهی ما به هنرمندان است و باید آن را ادا کنیم.
نامورمطلق به رشد صادرات اشاره و بیان کرد:صادرات ما بیش از 2.5 برابر نسبت به چهار سال گذشته افزایش پیدا کرده است. همچنین فروش ما در این دوره از نمایشگاه، 10 برابر نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است.
این استاد دانشگاه به ثبت شهرهای جهانی نیز اشاره کرد و افزود: ایران بهعنوان نخستین کشور، بیشترین تعداد شهر و روستاهای جهانی را دارد. بهتازگی نیز با تأیید نماینده پنج قاره، دو شهر مریوان برای کلاشبافی و سیرجان برای بافت گلیم شیریکیپیچ و همچنین روستای کلپورگان برای سفال، ثبت جهانی شدند.