به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، دو ملت ایران و پاکستان به لطف داشتن بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک و اشتراکات فراوان دینی، اعتقادی ، فرهنگی و... سالهاست برادارنه در کنار هم زندگی میکنند.
کیست که فراموش کند ایران نخستین کشوری بود که پاکستان را به رسمیت شناخت و پاکستان نیز اولین کشوری بود که انقلاب اسلامی ایران را به رسمیت شناخت؟
کیست که نداند که در دشمنی با رژیم صهیونیستی فقط و فقط ایران و پاکستان هستند که هنوز هم بعد از گذشت سالها با هم متحدند؟
و کیست که نداند پاکستان خانه شاعران بزرگی چون اقبال لاهوری است که خطاب به پارسی زبانان میگوید «ای جوانان عجم جان من و جان شما »و مگر ملکالشعرای بهار نسرود « همیشه لطف خدا باید یار پاکستان/ به کین مباد فلک، با دیار پاکستان».
متاسفانه چندی است اخباری که از روند صدور ویزا در کنسولگریهای ایران و پاکستان به گوش میرسد سنخیتی با روابط دوستانه دو ملت ندارد.
سرکنسولگری پاکستان در مشهد مقدس با روند بسیار سخت اداری و ایجاد موانع فراوان برای اتباع ایرانی که قصد عزیمت به پاکستان را دارند مشکلآفرین شده است.
و در مقابل سرکنسولگری ایران در شهر لاهور هزاران زائری که قصد سفر به عتبات عالیات دارند را به شرکتهای ثالثی ارجاع میدهد که برخی از آنها هیچ تناسب اعتقادی با زیارت و عقاید شیعی ندارند.
سرکنسولگری پاکستان در مشهد مقدس تحقیقات امنیتی و دستورات وزارت خارجه پاکستان را بهانه کرده و ویزا صادر نمیکند.
و در مقابل سرکنسولگری ایران در شهر لاهور شرایط مالی برای صدور ویزا قرار داده است که زوار توان پرداخت آن را نداشته و طبیعتا صورت مسئله (دریافت ویزا) برای آنان پاک میشود. این درحالی است که پاکستانیهایی که قصد سفر به اروپا را دارند با پرداخت مبالغی هنگفت امکان سفر را پیدا میکنند.
سرکنسولگری پاکستان نسبت به تمام ایرانیهایی که قصد سفر به پاکستان دارند نگاه امنیتی داشته و تنها پس از گذراندن مصاحبههای سخت و حضوری برای تعداد محدود ویزا صادر میکند، گفتنی است این مشکل برای هیات رسمی و شخصیتهای شناخته شده نیز وجود دارد و از آنها درخواست مکاتبه رسمی وزارت خارجه ایران را میشود.
در مقابل سرکنسولگری ایران در لاهور از زائرین که اغلب از اقشار ضعیف جامعه هستند درخواست چک ضمانتی برای بازگشت میکند، این درحالی است که افرادی که قصد سفر غیرقانونی از ایران به اروپا رادارند با خرید ویزا از ارائه چک ضمانت برگشت معاف میشوند.
سرکنسولگری پاکستان در مشهد رفتارهای ناپسندی نسبت به اتباع پاکستانی نیز داشته و به خصوص طلاب جامعه المصطفی در تیررس سوالات بیارتباط افراد وابسته به سازمانهای اطلاعاتی این کشور هستند.
از سوی دیگر سرکنسولگری ایران در لاهور محدودیتهای فراوانی را در مورد آزمایشات پزشکی زوار اعلام کردهاندکه منجر به ایجاد بازار سیاه و فعال شدن دلالان سودجو شده است. این در حالی است که هزینه بیمه نیز از زوار دریافت میشود ولی در طول دوران سفر هیچ تعهدی نسبت به پرداخت غرامت به وی وجود ندارد.
هدف صرفا بیان مشکل نیست چرا که این گونه مشکلات سالهاست مانع جدی پیشرفت روابط دو کشور بوده و هست، بلکه با همت وزارتخانههای خارجه دو کشور ایران و پاکستان باید فکری جدی برای حل این معضل صورت بگیرد.
با نزدیک شدن ایام اربعین حسینی و آگاهی زوار پاکستانی نسبت به این موضوع که دهها هزار زائر برای دریافت ویزا به سفارت و کنسولگریهای ایران در پاکستان مراجعه میکنند از همینک تکاپو و اضطراب فراوانی بین آنان به وجود آمده است که آیا امسال میتوانند ویزا دریافت کنند یا خیر.
گفتنی است طی روزهای اخیر نشستی با حضور 120 تن از روسای کاروانهای زیارتی پاکستانی در لاهور برگزار شد که در بیانیه مشترک این اجلاس هم به مشکلات فوق اشاره شده است.