به گزارش ایسنا و به نقل از زینیوز، در حال حاضر دانشمندان روشی برای تولید الکتریسیته از دستمالهای توالت بازیافتی ارائه دادهاند. البته این روش نه فقط به صرفهجویی در انرژی کمک میکند بلکه روشی در پاکسازی محیطزیست نیز محسوب میشود.
دانشمندان دانشگاه آمستردام در هلند اظهار کردند: از دستمال توالت بازیافتی میتوان برای تولید برق تجدیدپذیر از طریق یک فرایند دو مرحلهای با هزینهای برابر با تاسیسات برق خورشیدی مسکونی استفاده کرد. با این روش مشکلات مربوط به دفن زبالههای شهری و وابستگی به سوخت های فسیلی نیز رفع خواهد شد.
دستمال توالت منبع غنی از کربن و 70 تا 80 درصد سلولز به صورت خشک است.
به طور متوسط مردم در اروپای غربی سالانه حدود 10 تا 14 کیلوگرم زباله دستمال توالت به ازای هر نفر تولید میکنند. میزان انباشته شدن این مواد در فیلترهای فاضلاب شهری نیز قابل توجه است.
سلولز موجود در دستمال توالت از درختان تولید میشود، در نتیجه الکتریسیته تولیدی با این روش نیز انرژی تجدیدپذیر محسوب میشود.
بر خلاف انرژی خورشیدی و باد که تحتتاثیر زمان و آب و هوا هستند دستمال توالت منبعی پایدار و قابل دسترس است.
محققان با این فرآیند دو مرحلهای ساده زباله دستمال توالت را به محصولی مفید تبدیل کردند.
آنان در این روش از دستگاههایی برای تبدیل دستمال توالت استفاه شده به گاز در دمای بالا با سلولهای سوختی اکسید جامد و تبدیل مستقیم به الکتریسیته استفاده کردند.
هدف این پروژه ارزیابی این سیستم در مقیاس 10 هزار تن زباله دستمال توالت سالانه بود. آنان سیستم طراحی اولیه و همچنین عملکرد الکتریکی و کارایی کلی را بر اساس محاسبات توازن توزیع انرژی بررسی کردند.
راندمان کلی الکتریکی 57 درصد مشابه یک کارخانه ترکیبی با چرخه گاز طبیعی گزارش شده است.
هر چند هزینههای این سیستم به دلیل هزینههای سرمایهگذاری سلولهای سوختی نسبتا بالا است اما امید است با پیشرفت سلولهای سوختی هزینهها کاهش یابد.
نتایج این تحقیق در نشریه Energy Technologyمنتشر شده است.