«نمی شود کاری کنید که کیف دانش آموزان سبک تر شود؟ آخه بچه هایمان گناه دارند! هر روز باید کلی دفتر و کتاب را ببرند و بیاورند، بخدا از کتوکول افتادند.»
به گزارش به نقل از جام جم، این جمله ها را خیلی از والدین در جلسات اولیا و مربیان شنیده اند. اگر شما هم از آن دسته از افراد هستند که بارها و بارها این سوال را پرسیده اید و در انتخاب کیف و کفش مناسب مدرسه دچار سردرگمی شده اید، حتما این مطلب، به کار شما خواهد آمد.
با نزدیک شدن به فصل مدرسه ها تب خرید لوازم التحریر و وسایل مدرسه حسابی داغ شده است، داخل مغازه های کیف و کفش، مملو از والدین و کودکانی شده که با ذوق و شوق به کیف و کفش های مدرسه نگاه می کنند. خرید کیف و کفش مناسب مدرسه، یکی از دغدغه های پیش روی خانواده ها بخصوص مادران در این روزهاست. به همین بهانه با یک فیزیوتراپیست در رابطه با بهترین انتخاب در خصوص خریداری کیف و کفش به گفت و گو نشسته ایم.
دکتر محمد اکبری عضو هیئت علمی دانشکده توانبخشی ایران بیان کرد: والدین در خصوص تهیه کیف و کفش مدارس کودکانشان دقت داشته باشند، انتخاب مناسب و استاندارد در این زمینه حکم سلامت کامل اسکلت ها و ستون فقرات در طول سال تحصیلی را دارد. افراد در زمان خرید کفش مدرسه بهتر است از کفش های بندی استفاده نکنند چرا که محافظت از پاها بر عهده کفش است و کفش های بندی در این انجام این وظیفه موفق نیستند و همچنین کفش بندی برای پیاده روی اصلا گزینه مناسبی نیست، علاوه بر آن جلو و پشت کفش باید پوشیده باشد و پاشنه کفش حتما پهن و در حدود 2 الی 3 سانت ارتفاع داشته باشد.
وی متذکر شد: والدین به خاطر داشته باشند، کفشهایی که برای کودکان تهیه می کند باید پنجههای پهن داشته چرا که جهت تبادل هوا، جلوی آن باید 1 تا 1.5 سانتیمتر با نوک پا فاصله داشته باشد، افراد در محکم بودن پاشنه کفش جهت حفظ آشیل پا دقت لازم را داشته باشند زیرا اگر آشیل پا حفظ نشود، خونرسانی به پا کاهش یافته و حالت کندگی آشیل پیدا میکند که این موضوع در کودکان در حال رشد بسیار مشاهده می شود.
این فیزیوتراپیست قوز شصت پا، کج شدن پا و ایجاد مشکل در راه رفتن را از تبعات استفاده از کفش نامناسب در کودکان در حال رشد دانست.