به گزارش خبرنگارمهر، مراسم گرامیداشت روز ملی سینما و سی و یکمین سالگرد تاسیس انجمن سینمای جوانان کردستان چهارشنبه شب در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد.
دراین مراسم هم مانند بسیاری از همایش ها و جشنواره های ملی وحتی بین المللی که در یک ماه اخیر در استان برگزارشد، جای مسئولان و مدیران استانداری و دستگاه های فرهنگی وهنری کردستان در آن خالی بود گویا همه با هم متحد شدند تا معرفی استاندار در هیچ برنامه و مراسمی شرکت نکنند و دیگر به چشم های منتظر جمعی که خواهان بیان درد دل ها و دغدغه هایشان به آنها هستند، توجهی ندارند.
اهالی سینما در استان هم سالگرد تاسیس انجمن سینمای جوانان استان و روز ملی سینما را در حالی جشن گرفتند که از مسئولان و مدیران دعوت شده تنها رئیس حوزه هنری کردستان و معاون فرهنگی اداره کل ارشاد استان حضور پیدا کرده بودند و در اواسط برنامه هم جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج به این جمع پیوستند.
هفت ماه است که اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان توسط سرپرست مدیریت می شود و سرپرستی آن را هم مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کرمانشاه برعهده دارد و همین مسئله موجب شده در کمتر برنامه فرهنگی و هنری در استان شرکت کند.
وعده 300 میلیون ریالی استاندارکردستان محقق نشد
مدیر انجمن سینمای جوانان کردستان در این مراسم از عدم حضور مسئولان دعوت شده به این مراسم گلایه کرد و گفت: هر چند برای ما هیچ روزی به اندازه روزی که فیلمی بسازیم و یا اثر یکی از دوستان و همکاران خود را ببینیم لذت بخش وارزشمند نیست، ولی انتظار داشتیم مسئولان به احترام روز ملی سینما در این مراسم شرکت می کردند.
سالم صلواتی با ابراز تاسف از اینکه مسئولان ما هنوز تعریف درستی از فیلم کوتاه ندارند، عنوان کرد: معتقدم نیاز به برگزاری کلاس آموزشی برای بیان تعریف فیلم کوتاه به مسئولان فرهنگی وهنری است.
وی اظهارداشت: با اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی تفاهم نامه ای را امضا کردیم که در آن این اداره کل وعده حمایت از تولید چهار فیلم کوتاه با اختصاص 200 میلیون ریال را اده اند.
مدیر انجمن سینمای جوانان کردستان با اشاره به اینکه ثروت وسرمایه این انجمن را اعضای آن تشکیل دادند، ادامه داد: خوشبختانه تعداد زیادی از افرادی که امروز در سطح کشور شناخته شده اند و اکنون در سطح حرفه ای مشغول به فعالیت هستند کار خود را از انجمن شروع کردند.
صلواتی عنوان کرد: استاندار کردستان وعده حمایت و پرداخت 300 میلیون ریال را به انجمن داده بودند که متاسفانه این وعده محقق نشد.
برخورد کلیشه ای مسئولان با حوزه فرهنگ وهنر
رییس حوزه هنری استان کردستان هم در این مراسم گفت: نامگذاری استان کردستان از سوی مقام معظم رهبری به عنوان استان فرهنگ وهنر، مدال افتخاری است که باید تمامی مسئولان در راستای این مهم بیش از پیش تلاش کنند.
امین مرادی عنوان کرد: متاسفانه مسئولان ما نسبت به برنامه های فرهنگی وهنری به صورت کلیشه ای برخورد می کنند و کمتر شاهد اقدام وعمل در این حوزه هستیم.
وی با اشاره به اینکه پردیس سینما بهمن سنندج دارای قابلیت های ویژه ای است، بیان کرد: این پردیس پاتوق و مکان فرهنگی است که می توان برای اجرای برنامه های فرهنگی وهنری از ظرفیت های آن نهایت استفاده را کرد.
رییس حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: وجه تمایز حوزه هنری با دیگر دستگاه های فرهنگی این است که فقط نهاد نظارتی نیست و تولید محور هم هست.
مرادی اضافه کرد: خوشبختانه تاکنون علاوه بر تولید فیلم های کوتاه توانسته ایم دو فیلم بلند را هم در استان تولید و پخش کنیم و در این حوزه هنرمند ان ما در سطح جشنواره های ملی و بین المللی برای کشورو استانمان افتخارات فراوانی کسب کردند.
وی بیان کرد: بارها در جلسات مختلف عنوان کردم فیلم و فیلم سازی در کردستان مثل فوتبال در برزیل است و علاقمندان فراوانی دارد که فقط نیازمند حمایت هستند تا بروز و ظهور پیدا کنند.
وی ادامه داد: انتظار می رود شهرداری و شورای شهرهای استان از انجمن سینمای جوانان استان و حوزه هنری برای حمایت از هنرمندان وعلاقه مندان به فعالیت در این عرصه حمایت کنند.
وعده حمایت شورای شهر و شهرداری سنندج از حوزه فرهنگ وهنر
یکی از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج در این مراسم گفت: یکی از نگرانی ها و دغدغه هایم مربوط به خالی بودن صندلی سینمای سنندج بوده و هست و امیدوارم روز برسد که سینماهای ما هم مانند دیگر استان های کشور مملو از جمعیت شود.
ارسطو گویلی با اشاره به اینکه باید آسیب شناسی از عدم حضور مردم در سینماها انجام شود، عنوان کرد: باید فکروتدبیری برای حضور مردم در مکان های فرهنگی وهنری هم چون سینماها شود.
وی بیان کرد: برای اینکه هنر به ویژه در حوزه موسیقی و فیلم در شهرما رشد کند نیاز به سرمایه گذاری است و ما آمادگی جذب سرمایه گذاران را در این حوزه داریم.
این عضو شورای اسلامی شهر سنندج ادامه داد: نباید منتظر بودجه دولتی برای حمایت از فعالیت های هنری باشیم و در این دوره شورای شهر و شهرداری سنندج از گذشته کمک و حمایت بیشتری از حوزه فرهنگ وهنر خواهد کرد.
یکی از بخش های متفاوت و جذاب این برنامه مربوط به پخش ویدئویی از اولین تا چهارمین مدیر انجمن سینما جوانان استان کردستان بود.
فریدون ملک محمد نژاد اولین، ناصرباکیده دومین، امیر نوری سومین، شاهرخ هازلی چهارمین و سیروس ثنایی پنجمین مدیر انجمن سینمای جوانان استان کردستان بودند که از این تعداد سه نفر از آنها در مراسم حضور داشتند و از وعده های تحقق نیافته مسئولان از سال های 83 تاکنون گلایه کردند.
جای سینما در سبد بودجه استان کردستان خالی است
فریدون ملک محمد نژاد اولین مدیر انجمن سینمای جوانان استان کردستان هم در این مراسم گفت: آرشیوی از فیلم های ارزشمند و قدیمی را دارم که بخشی از آن را به دلیل نبود مکانی برای نگهداری از آنها به فردی در تهران بخشیدم.
وی عنوان کرد: سال 83 تالار فرهنک سنندج تخریب شد به این بهانه که فرسوده است و باید از نو ساخته شود ولی متاسفانه بعد از گذشت 16 سال هنوز این امر محقق نشده است.
پنجمین مدیر انجمن سینمای جوانان استان کردستان هم با اشاره به اینکه هر سال شاهد برگزاری غریبانه روز ملی سینما در سنندج هستیم، گفت: هر سال مسئولان فرهنگی وهنری استان به این مراسم دعوت می شوند ولی کمتر حضور پیدا می کنند.
سیروس ثنایی با بیان اینکه جای سینما در سبد بودجه استان خالی است، بیان کرد: با وجود اینکه در حوزه سینما، کارهای ماندگار و ارزشمندی انجام شده و فعالان این حوزه توانستند در جشنواره های مختلف ملی و بین المللی عناوین برتر کسب کنند، ولی متاسفانه همواره مورد کم توجهی مسئولان قرار گرفتند.
وی بیان کرد: هر فردی به عنوان استاندار کردستان منصوب شد با او جلسه و نشست هایی تشکیل دادیم و آنها هم در ابتدا وعده های حمایت از اهالی سینما را در استان دادند ولی هیچ اقدام عملی در این رابطه انجام ندادند.
وی ادامه داد: عبدالمحمد زاهدی، استاندار اسبق استان، قرار بود 200 میلیون تومان به حوزه سینما کمک کند که این مبلغ به 100 و سپس به 30 میلیون تومان کاهش پیدا کرد و متاسفانه این مبلغ هم تاکنون اختصاص پیدا نکرده است.
ثنایی با بیان اینکه حوزه سینما ظرفیت ایجاد اشتغال را دارد، بیان کرد: برای ساخت هر فیلم کوتاه حداقل 20 نفر مشغول به کار می شوند چراکه این حوزه هم کارکرد اقتصادی، سیاسی و هم اجتماعی دارد و می طلبد مورد توجه قرار گیرد.
در این مراسم قرار بود از ادیب سبحانی فیلمبردار، ارسلان امیری فیلمنامه نویس و هادی ساعد محکم صدابردار اعضای سینما جوانان استان کردستان که هم اکنون در سطح کشور جزو افراد حرفه ای در حوزه فعالیت خود هستند، تجلیل شود که به دلیل مشغله کاری نتوانستند در مراسم حضورپیدا کنند و به همین دلیل ویدئوهایی را به این مراسم ارسال کرده بودند.
این سه هنرمند برجسته کردستانی در ویدئو های خود ضمن تشکر از برگزارکنندگان مراسم گرامیداشت روز ملی سینما و سالگرد تاسیس انجمن سینما جوانان استان کردستان از مسئولان حاضر در مراسم خواستار حمایت از حوزه سینمای استان شدند غافل از اینکه صندلی مسئولان ارشد استان در این مراسم خالی بود.