ماهان شبکه ایرانیان

خط قرمز‌های رفتار با فرزند (۲)

فرزند ما در هر سنی که باشد، به محبت نیاز دارد. نوزاد، طفل، کودک یا نوجوان و دقیق‌تر اینکه همه انسان‌ها در هر سنی که باشند به محبت نیاز دارند. کمبود محبت دلیل اصلی بسیاری از اختلالات روانی و حتی جسمی‌است.

خط قرمز‌های رفتار با فرزند (2)

محبت خود را از فرزندانتان دریغ نکنید

فرزند ما در هر سنی که باشد، به محبت نیاز دارد. نوزاد، طفل، کودک یا نوجوان و دقیق‌تر اینکه همه انسان‌ها در هر سنی که باشند به محبت نیاز دارند. کمبود محبت دلیل اصلی بسیاری از اختلالات روانی و حتی جسمی‌است. یکی از دلایلی که فرزندان ما در سنین نوجوانی یا حتی جوانی جذب افرادی نامناسب می‌شوند، فقط همین کمبود محبت‌هاست.

محبتی که مورد نیاز آنهاست در خانواده تامین نشده و در عوض ابراز محبتی کور یا حتی تصنعی از جانب فردی جدید می‌تواند آنها را به سهولت جذب کند! محبت در هر سنی باید متناسب با سن، جنس و موقعیت فرزند باشد. مسلما نحوه ابراز محبت به یک کودک سه ساله متفاوت از یک جوان 18 ساله است. تشخیص چگونگی ابراز محبت مورد نیاز فرزندان و اعمال درست آن، می‌تواند به سلامت روان و رشد عاطفی آنها و حتی خود ما کمک کند.

تجربه‌های جدید برای فرزندانتان ایجاد کنید
اگر والدین بلد نباشند یا نخواهند میدان‌های جدید و تجربه‌های جدید برای فرزندان خود ایجاد کنند، خود آنها اقدام به این کار خواهند کرد؛ منتها بدون سنجش همه جوانب و بدون اینکه بدانند صلاح آنها در چیست؟ مادر و پدر‌ها باید برای فرزندان خود به تناسب سن آنها تجربه‌های جدید ایجاد کنند.

تجربه ممکن است در حد کاشتن یک گیاه در گلدان، معاشرت با افراد جدید،  سفر به مناطق جدید و چادر زدن، رفتن به کوه یا غارهای قدیمی‌ و انواع مشابه باشد. میدان‌های جدید، تجربه‌های جدید، به دنبال دارد و هم شما و هم فرزندان‌تان را پخته می‌کند.

آرزوهای خود را به فرزندانتان تحمیل نکنید
هر کس برای کاری آفریده شده و ماموریت و مسئولیتی در این دنیا دارد. هر کس دارای توانمندی و استعداد و علائق خاصی است. بزرگ‌ترین ظلم به فرزندان این است که بخواهیم آرزوهایی را که به آنها نرسیده‌ایم، به فرزندان‌مان تحمیل کنیم. همه شما با این جملات آشنایید: تو باید ریاضی بخوانی، تو باید پزشک شوی. تو به جای هنر باید بروی سراغ مهندس شدن. تو حتما باید تحصیل کنی. تو باید، باید، باید ... این باید‌ها تمامی‌ ندارد.

مراقب باشید. تنها بایدِ درست برای آینده فرزندان این است که آنها باید استعداد و علاقه حقیقی خود را بشناسند و برای شکوفایی آنها و موفقیت خود تلاش کنند. آنها باید یاد بگیرند که از توانمندی‌های خود درست استفاده کنند و از لحظات‌شان لذت ببرند.

برای خواندن بخش اول -خط قرمز‌های رفتار با فرزند- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان