ماهان شبکه ایرانیان

ورزش و سلامت کودک (۱)

شایان ذکر است که کودکان باید به ورزش‌هایی بپردازند که برای بهبود بیماری‌های قلبی و نیز ارتقای سلامتی در طولانی مدت مفید است. ضمناً، دخترها در سنین بلوغ و پس از آن کمتر از پسرها به ورزش می‌پردازند.

ورزش و سلامت کودک (1)

تحریریه ماهنامه دنیای سلامت

 

ورزش منظم یکی از مهم‌ترین راه‌های کسب سلامتی برای کودکان و بزرگسالان است. فعالیت بدنی، وزن مطلوب را حفظ می‌کند، طول استخوان‌ها را افزایش می‌دهد و در نهایت از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌کاهد. پزشکان باید موقعیت وزنی کودکان و نیز میزان فعالیت بدنی آنها را طی یک دوره پزشکی مداوم ارزیابی کنند.

آنها با توصیه‌های ساده می‌توانند زمینه را طوری فراهم کنند تا با حداقل آسیب، حداکثر نشاط و لذت حاصل شود. همه افراد به ورزش نیاز دارند. معمولاً پزشکان با توجه به سن، موقعیت فیزیکی، مراحل پیشرفت و میزان علاقه مراجعه کنندگان جوان و نوجوان مناسب‌ترین فعالیت بدنی را به آنها توصیه می‌کنند.

مراقبت از قلب

بیماری‌های قلبی عروقی بیشتر در بزرگسالان نمایان می‌شود؛ با این وجود در سنین پایین هم ممکن است این بیماری‌ها بروز کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ورزش‌های هوازی در جلوگیری از بیمارهای قلبی عروقی بزرگسالان تأثیر دارد؛ اما در مورد بچه‌ها هنوز نامشخص است.

ارتقای سلامتی در طولانی مدت

نادیده گرفتن ارتقای سلامتی در افراد جوان و خردسال به دو دلیل است:
1) تنبلی و سستی بین بزرگسالان بیش از کودکان است چون بچه‌ها به طور طبیعی و ناخود آگاه فعال هستند. 2) خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی در افراد بالغ بیشتر است. به هرحال، با توجه به بررسی‌های انجام شده ، متأسفانه بیش از نیمی از کودکان و نوجوانان به طور کامل فعال و باتحرک نیستند.

شایان ذکر است که کودکان باید به ورزش‌هایی بپردازند که برای بهبود بیماری‌های قلبی و نیز ارتقای سلامتی در طولانی مدت مفید است. ضمناً، دخترها در سنین بلوغ و پس از آن کمتر از پسرها به ورزش می‌پردازند. پیامد این روند حتی با آموزش‌های پزشکی و ورزشی هم قابل جبران نیست. تنها کمی بیش از یک دوم دانش آموزان دبستان و راهنمایی باید در کلاس‌های ورزشی روزانه شرکت کنند. میزان ورزش بین دانش آموزان دبیرستانی نه تنها نباید کاهش یابد، بلکه باید افزوده شود.

کنترل وزن 
ارتباط بین فعالیت فیزیکی و چاقی در سنین پایین کاملاً مشخص نیست و مطالعات مربوط به آن هم نتایج قطعی در اختیار متخصصان قرار نمی دهد. با این وجود، با افزایش تحرک و نیز کاهش مصرف کالری می‌توان وزن را کاهش داد. نگرانی افزایش وزن بین کودکان و نوجوانان کاملاً بجا و منطقی است. بچه‌های چاق در معرض فشار خون، دیابت نوع 2، نامنظمی هورمون رشد، مشکلات تنفسی و استخوان قرار دارند. این بیماران از فقدان اعتماد به نفس و روابط اجتماعی رنج می‌برند.

رشد و نمو استخوان
ورزش باعث تاثیرات ثابت در رشد و نمو استخوان می‌شود. فعالیت بدنی ، خطر ابتلا به پوکی استخوان را با افزایش غلظت مواد معدنی کاهش می‌دهد. تحقیقات انجام شده در مورد 40 پسر بالغ که به مدت 30 دقیقه و سه بار در هفته به ورزش می‌پرداختند، نشان داد حجم استخوان کمر و پا، و غلظت مواد معدنی در بدن آنها دو برابر کسانی است که تحرک کمتری داشتند.

نتیجه این تحقیق در مورد 45 زن نابالغ هم مثبت بود. پژوهشگران معتقدند که میزان حجم استخوان حتی پس از توقف ورزش کاهش نمی‌یابد. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که انجام حرکات ورزشی قبل از سن بلوغ احتمال شکستگی استخوان را پس از سن یائسگی کاهش می‌دهد.

سلامت فکری و ذهنی
ورزش در بهبود افسردگی و اضطراب بزرگسالان وکودکان بسیارموثر و یکی از راهکارهای مبارزه با هیجانات روحی است. با مطالعات انجام شده بر روی 220 زن بزرگسال و مضطرب و نگران، نشان داد آنهایی که در برنامه‌های ورزشی سخت شرکت می‌کنند، کمتر از تنش‌های فیزیکی و روحی رنج می‌برند...

 

 

برای خواندن بخش دوم -ورزش و سلامت کودک- اینجا کلیک کنید. 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان