روستای خشتیانک در 10 کیلومتری شهرستان بروجرد در استان لرستان قرار گرفته است این روستا از لحاظ اقلیمی در بهترین نقطه در حاشیه رشته کوه های زاکروس و در دل چشمه ها و رودهای پر آب که از کوه های اطراف سرازیر میشود بنا شده است از لحاظ آب و هوا جزء مناطق سردسیر میباشد و بهار بسیار زیبا و تابستان خنک همراه با تنوع میوه و طبیعت سرسبز و کشاورزی پر بار این روستا را بی نظیر و منحصر به فرد نموده است هوای این روستا از اوایل پاییز رو به سردی میرود و بادهای موسمی شروع به وزیدن میکنند همراه با سرد شده هوا باران پاییزی هم شروع به بارش میکند و از اواسط پاییز سرمای هوا بیشتر میشود و کم کم این طبیعت زیبا خود را برای پوشاندن جامه سفید آماده میکند برف شروع به باریدن میکند همه جا سفید پوش میشود پاک و مطهر درست مثل قلب اهالی روستا سرشار از عشق و محبت یخبندان شروع میشود و طبیعت روستا برای یک زمستان سرد خود را آماده میکند زمستان از راه میرسد سرد ولی زیبا و دوست داشتنی برای کسانی که عاشق هستند و از این هوا بهترین استفاده را میکنند این سرما تا اواسط اسفند ماه رو به گرمی میرود و طبیعت نفس تازه ای میکشد و از خواب زمستانی بیدار میشود جامه سفید را از تن بیرون میکند و برای پوشیدن جامه سبز آماده میشود .
صنعت کشاورزی در روستای خشتیانک به علت شرایط آب و هوایی متنوع از رونق خواصی برخوردار است و کشاورزان میتوانند محصولات زیادی را کشت کنند که میتوان به گندم . جو . نخود . لوبیا . عدس . آفتابگردان . گوجه . سیب زمینی . و …. اشاره کرد برای کسانی که میخواهند در این صنعت سرمایه گذاری کنند سود خوبی به همراه دارد . کشاورزی در این روستا احتیاج به کندن چاه عمیق ندارد به علت داشتن چشمه های بسیار از لحاظ آب بی نیاز است .
پرورش ماهی نیز یکی از پر درآمد ترین شغلهایی است که میتوان روی آن حساب ویژای باز کرد که هم اکنون حدود 10 عدد استخر پرورش ماهی در این روستا ساخته شده است و حدوداْ ماهیانه 10 تن ماهی قزل آلا وارد بازار میکنند .
روستای خشیتانک از داشتن مردان بزرگ و باسواد بی نصیب نبوده است و مردان بزرگی را پرورش داده و به ایران عزیز معرفی نموده است دو نفر از ین مردان آقا شیخ رحیم و آقای شیخ کریم بوده که از اساتید و بزرگان منطقه بوده اند ایشان که چند صباهی است به دیار باقی شتافته اند بسیاری از اهالی روستا را با قرآن آشنا کرده و همواره مشغول به تدریس درسهای دینی و قرآن کریم برای اهالی روستا و مردم روستاهای اطراف بوده اند در این قسمت نام جند نفر از شاگردان ایشان را ذکر میکنیم که هم اکنون مشغول خدمت به روستا هستند
1. حاج شجاع گودرزی که در حال حاظر جزء شورای روستا هستند و موذن و مداح روستا و سرپرست هیئت زنجیر زنی روستا نیز میباشد و کشاورز نمونه هم به شمار میرود.
2. مشهدی احمد علی گودرزی ایشان نیز یکی از مداحان روستا و جزء قاریان قرآن هستند و با صدای بسیار زیبایی که دارد با ندای الله و اکبر اذانش گوش مردم روستا را با این نوای ملکوتی آشنا میکند .
مشهدی احمد علی گودرزی هم اکنون یکی از معماران بزرگ روستا هم به شمار میرود .
3. مشهدی حسین گودرزی ایشان هم از شاگردان آن دو عزیز بوده اند و هم اکنون موذن و مداح روستا میباشد و مسئولیت حمل و نقل مردم روستا را به عهده دارد و سرپرست رانندگان روستا میباشد.
یکی دیگر از بزرگان روستا کدخدا عباس نام دارد که او هم در کنار ما نیست خدا رحمتش کند . کد خدا عباس همانطور که از اسمش پیداست کدخدای روستا بوده و همیشه پشتیبان مردم روستا و از درایت و بزرگواری زیادی برخورداد بوده به طوری که در زمان شاه از باج دادن مردم به ماموران حکومتی جلوگیری میکرده و در استان و حتی دربار حکومت وقت از مردم روستا دفاع میکرده و امکاناتی را برای خشتیانک و روستاهای اطراف به ارمغان می آورده
روستای خشتیانک با جنگ تحملی هم بیگانه نیست تعصبی بودن اهالی روستا باعث شد که در جنگ تحمیلی سر اسلحه را به سوی دشمن بعثی نشانه روند و به کمک دیگر رزمندگان بشتابند که حاصلش پیروزی قدرتمند رزمندگان اسلام بر لشکر کفار بود . در این نبرد حق علیه باطل هم شهید داشتیم هم اسیر هم جانباز و هم عزیزانی را داشتیم که اثری از آنها نیست. که در این قسمت یادی میکنیم از چند تن از آنها
1- شهید علی گودرزی( میرزا علی) که در خط مقدم به شهادت رسیدند.
2- شهید رضا گودرزی (میرزا رضا) که از افسران ارتش جمهوری اسلامی بودند
3- شهید محمد علی گودرزی یکی از ورزشکاران نمونه بودند که در اثر بمب باران به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
4- شهید جمشید گودرزی که به دست منافقین کور دل ترور شد .
5- شهید نصرالله گودرزی : آقای نصرالله گودرزی در جریان جنگ تحمیلی به درجه جانبازی نائل آمدند و پس از جنگ به علت درصد بالای جانبازی با سختی ها و مشقتهای فراوانی روبه رو بودند من که از نزدیک با ایشان رابطه داشتم کاملاْ از سختیهای ایشان با خبر بودم و همسر و بچه های ایشان خیلی برایشان زحمت کشیدند و بلاخره در تیر ماه 1390 به درجه رفیع شهادت نائل آمدند خدا رحمت کند همه شهیدان اسلام را.
6- آقای حسن گودرزی حدود 8 سال در اسارت بودند و پس از آزادی به آغوش گرم اهالی روستا برگشتند و هم اکنون در خدمت جمهوری اسلامی می باشد.
روستای خشتیانک شهیدان و جانبازان دیگری هم دارد که در بخش بعدی بع آنها اشاره میشود.
روستای خشتیانک دو رودخانه نسبتا بزرگ دارد که یکی از انها ازکوه های ونایی و دیگری از چشمه های روستا سرچشمه میگیرد تا روستا را از لحاظ کشاورزی و آب و هوایی در میان روستاهای اطراف منحصر به فرد و زیبا جلوه دهد و نسیم خنک را در روزهای گرم تابستان روانه روستا کند و سرسیزی ویژه ای به روستا بخشد و در کنار رودخانه ها بیشه های فراوان و درختان بلند قامت روییده شده و یکی از تفرجگاهای مسافران و همشهریان بروجردی شده است این روستا با مردم مهمان نواز و دلگرمی که دارد باعث شده که میهمانان زیادی را به خود جلب کند و در ایام تعطیل مسافران زیادی را پذیرا باشد
زیارتگاه روستای خشتیانک بنام پیرنو یا نام محلی(پیرینو)یکی از آثار باستانی روستا میباشد که مردم منطقه اعتقاد زیادی به آن دارند و از روستاهای اطراف به زیارت این مکان مطهر می آیند این زیارتگاه در بالای تپه بزرگی قرار دارد که از لحاظ زیبایی در نوع خود بی نظیر است و گردشگران و زوارها را بی نصیب نمی گزارد.
از آثار باستانی روستای خشتیانک میتوان به حمام روستا اشاره کرد این حمام در حدود 450 سال پیش ساخته شده و از قسمتهای مختلف تشکیل شده 1- حمام سرد 2-حمام گرم 3- خزینه (آب گرم) 4- محراب 5- دارو خانه6 – موتور خانه (گرم کننده آب خزینه) که در دو نوبت صبح (زنانه) و عصرها(مردانه) در حدود 100 نفر را در خود جای میداده اما متاسفانه بعد از زلزله ای که در بروجرد روی داد غیر قابل استفاده شده.
یکی دیگر از این آثار میتوان به تونلی که از وسط روستا به طول حدود یک کیلو متر به بیرون از روستا کشیده شده است که در زمانهای گذشته وقتی که دزدان و یا قبایلی که قصد کشتن و تاراج مردم روستا را داشتند از آن استفاده میکردند و استفاده به این صورت بود که زنان و بچه ها را از راه تونل به بیرون از روستا هدایت میکردند و مردان برای دفاع از روستا به مقابله با آنها می پرداختند از انجا که مردان روستا از لحاظ ژنتیکی کاملا بلند قامت بودند جنگجو های خوبی بشمار می آمدند از این رو اغلب اوقات پیروز میشدند و غنیمتهای زیادی از دشمن میگرفنتد.