ماهان شبکه ایرانیان

خانم ها؟! آیا با خواندن این مطلب باز هم سیگار میکشید؟!

همه ما کم و بیش با عوارض ناشی از مصرف دخانیات آشنا هستیم و می‌دانیم که چه خطراتی در اثر آن می‌تواند به وجود آید و زندگی ما را به خطر بیندازد.

خانم ها؟! آیا با خواندن این مطلب باز هم سیگار میکشید؟!

اعظم اسلامی مجد

 

 

بارداری سالم به دور از دود

همه ما کم  و بیش با عوارض ناشی از مصرف دخانیات آشنا هستیم و می‌دانیم که چه خطراتی در اثر آن می‌تواند به وجود آید و زندگی ما را به خطر بیندازد. اما این خطرات در برخی موارد بسیار شدیدتر می‌شود و اثرات جبران‌ناپذیری به بار می‌آورد مثل زمانی که فرد سیگاری دچار بیماری قلبی و یا آسم باشد و یا اینکه باردار باشد.

اثرات زیانبار مصرف دخانیات فقط افراد سیگاری را درگیر نمی‌کند بلکه آنهایی که در مجاورت این افراد هستند نیز صدمات زیادی می‌بینند مخصوصا خانم‌های باردار. طبق تحقیقات به عمل آمده کودکانی که از این دسته مادران تولید می‌شوند (مادرانی که در مجاورت افراد سیگاری زندگی می‌کنند) در 2 سالگی از مهارت‌های رشدی و شناختی کمتری نسبت به کودکانی که اصلا در معرض دود سیگار و دخانیات نبوده‌اند، برخوردارند بنابراین حتی اگر خودتان سیگار مصرف نمی‌کنید، سعی کنید در مجاورت افراد سیگاری نیز نباشید.

عوارض سیگار کشیدن روی جنین

نوزادانی که در دوران جنینی بیشتر در معرض دود سیگار قرار داشته‌اند دو برابر بیشتر از سایر نوزادان در معرض خطر مرگ در اثر ‌SID (سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) قرار دارند.

معمولا با وزن بسیار کم به دنیا می‌‌آیند و به برخی مشکلات و بیماری‌ها دچار هستند.

 این نوزادان در دوران جنینی تمرینات و حرکات تنفسی را کندتر انجام می‌دهند و یا اصلا انجام نمی‌دهند.

 بیشتر به آلرژی و آسم دچار می‌شوند.

 بیشتر از سایر نوزادان به عفونت گوش میانی دچار می‌شوند.

 ریه آنها عملکرد مساعدی ندارد.

 بیشتر در معرض بروز بیماری‌های قلبی و حتی سرطان هستند.

 در مدرسه عملکرد ضعیف‌تری دارند و دیرتر یاد می‌گیرند.

چـرا برخـی از مادران سیگاری کودکان سالم به دنیا می‌آورند؟

شاید برخی از این مادران خوش‌اقبال بوده باشند چرا که احتمال بروز خطرات و مشکلات مربوط به سلامت جنین در چنین شرایطی بسیار افزایش می‌یابد. ممکن است نوزاد به صورت نارس به دنیا بیاید یعنی زودتر از موعد وقتی که هنوز ریه‌های او آماده نشده‌اند و در پی آن برخی مشکلات جدی تنفسی به وجود می‌آید.

اگر مادری که شیر می‌دهد، سیگار بکشد، چه خطراتی برای فرزندش به وجود می‌آید؟

نیکوتین موجود در سیگار از طریق شیر مادر وارد بدن نوزاد می‌شود و ایجاد حالت تهوع و استفراغ می‌کند و حتی تعادل نوزاد را به هنگام خواب به هم می‌زند. خانم‌های سیگاری اغلب نمی‌توانند به نوزادان خود به اندازه کافی شیر دهند چرا که حجم شیرشان کاهش می‌یابد.

نکات مهم 

حتما نباید خودتان در دوران بارداری سیگار بکشید که به زندگی فرزندتان در آینده آسیب برسد، مجاورت شما با افراد سیگاری نیز به همان اندازه آسیب‌رسان است. مجاورت با افراد سیگاری می‌تواند تا 13 درصد خطر بروز نارسایی‌های مختلف را در فرزند شما افزایش دهد.

تقریبا چهارصد نوع ماده شیمیایی سمی در سیگار وجود دارد. این مواد می‌توانند از بدن مادر وارد بدن جنین شوند. سیگار حاوی موادی است که باعث آسیب‌دیدگی DNA می‌شوند که بدترین آنها کارسینوژن است.

دود سیگار حاوی منوکسید کربن است که باعث مرگ سلول‌ها می‌شود.

مواد سمی و خطرناک از طریق جریان خون از بدن مادر وارد بدن جنین می‌شوند و در تمام اجزا و اندام‌های او پخش می‌شوند.

چگونه می‌توان از مواجهه با دود سیگار و قلیان اجتناب نمود؟

تا جایی‌که ممکن است از کسانی که می‌دانید سیگاری هستند بخواهید زمان آمدن به منزل شما در بیرون از خانه سیگار بکشند حتی از لباس جداگانه استفاده کنند. مثلا اگر پدر خانواده سیگار می‌کشد وقتی که وارد خانه می‌شود، لباسش را عوض کند.

به سرعت در و پنجره‌ها را باز کنید تا زودتر دود سیگار خارج شود.

بدون خجالت از همکاران و حتی مدیران خود بخواهید که در مجاورت شما سیگار نکشند.

اگر در محیط کار خود نزدیک‌ترین فرد به شما سیگاری است از مدیر خود بخواهید که جای شما را با او عوض کند. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی