زمانی که والدین در حال جدایی از همدیگر هستند، توجه به نیازهای بچهها مهمترین کاری است که باید انجام داد. برای پدر یا مادر کنار آمدن با استرس و ناامیدیهای ناشی از طلاق کار دشواری است اما خیلی مهم است که بهترین تصمیمها را برای فرزند خود بگیرند. طلاق میتواند اثرات منفی احساسی، اجتماعی و تحصیلی شدیدی روی فرزندان بگذارد. با توجه به نکات زیر از استرس دادن به کودکان هنگام طلاق جلوگیری کنید.
حضانت
ماجرای هر طلاق با دیگری متفاوت است و فاکتورهای شخصی روی توافقات بر سر حضانت فرزندان تاثیر میگذارد. با این حال، در اکثر طلاقها بهتر است که بچهها با هر دوی پدر و مادر در تماس باشند. از طرفی باید دید پدر یا مادر کدام یک میتوانند بیشترین وقت را برای بچهها بگذارند یا این که بچهها دوست دارند با کدام یک زندگی کنند و از طرف کدام یک از لحاظ احساسی و مالی بهتر پشتیبانی میشوند.
نقل مکان والدین
واکنش بچهها به جابهجایی پدر یا مادر را باید مورد توجه قرار داد. مطالعات نشان میدهد که رفتن یکی از والدین از خانه در پی طلاق، عامل اصلی استرس در میان دانشآموزان بوده. همچنین دور ماندن از یکی از والدین میتواند به بچهها حس طرد شدن بدهد.
کشمکشها
بحث و درگیریها بین والدین در جریان طلاق به کودکان آسیب زیادی میزند. از مشاجره در مقابل بچهها پرهیز کنید و مسایل مربوط به جداییتان را تا جایی که میتوانید دوستانه حل کنید. والدین هرگز نباید بچه را در موقعیت قضاوت بین خودشان قرار دهند. بر اساس مطالعات، هر چه میزان مشاجرات والدین در جریان طلاق کمتر بوده، بچهها با شرایط زندگی بعد از طلاق والدین راحتتر کنار آمدهاند.
ارتباطات
اگر ارتباطتان را با فرزند خود خوب حفظ کنید، هر زمان که نگرانی یا سوالی در مورد طلاق شما داشته باشد، از خودتان میپرسد. به این ترتیب، آسیب کمتری از لحاظ احساسی یا مسائل رفتاری میبیند. والدینی که فرزندانشان در جریان طلاق آنها دچار پریشانی و ناامیدی شدهاند، باید حتما برای درمان آنها اقدام کنند.