ماهان شبکه ایرانیان

زارعان در جمع خبرنگاران:

روس ها در پی عملیاتی کردن دو نیروگاه در بوشهر هستند

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی از بررسی درخواست کشورهای اروپایی برای خرید آب سنگین ایران خبرداد و گفت: بحث دو نیروگاه ۱۰۰۰مگاواتی بوشهر را داریم که روس ها به دنبال عملیاتی کردن آن هستند.

روس ها در پی عملیاتی کردن دو نیروگاه در بوشهر هستند

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر زارعان دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه سی و هفتمین نمایشگاه دست آوردهای هسته ای که صبح امروز (30 بهمن) افتتاح شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در پی فروش حدود 70 تن آب سنگین به آمریکا، برخی کشورهای اروپایی خواستار خرید آب سنگین ایران شدند که ما در حال بررسی آن هستیم.

وی افزود: امروز بحث تولید آب سنگین را دنبال می کنیم که بعد از برجام به خلوص 99/99 درصد رسیده که بالاترین خلوص جهانی است.

زارعان همچنین از رونمایی و تحویل اولین نوع سانتریفیوژ مورد درخواست پژوهشگاه نفت در 20 فروردین سال 96 خبر داد و گفت: این نوع سانتریفیوژ، اولین دستگاهی است که با تمامی ویژگی های به روز شده در دنیا ساخته شده و تحویل پژوهشکده نفت می شود.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ایران، امروز وارد باشگاه جهانی هسته ای شده و علاوه بر تولید و فروش آب سنگین با خلوص بالا، شاهد خرید اورانیوم با مقادیر بالا هستیم که در گذشته حتی یک گرم آن هم به ما نمی دادند.

وی ادامه داد: در کنار این مساله بحث دو نیروگاه 1000 مگاواتی بوشهر را داریم که روس ها به دنبال عملیاتی کردن آن هستند، این دو نیروگاه بالغ بر 10 میلیارد دلار هزینه دارد که از بزرگترین قرار دادهایی است که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران اجرایی می شود.

زارعان در رابطه با بازدهی سانتریفیوژ ir8 گفت: کار گازدهی این سانتریفیوژ آغاز شده و تا رسیدن به پایداری مد نظر کار ادامه دارد. هر یک سانتریفیوژ ir8 مطابق با 24 ماشین ir1 هست و سوی این ماشین 24 است. سه سال پیش پروژه ساخت ir8 با نام قمر بنی هاشم آغاز شد.

وی افزود: نیروگاه 1000 مگاواتی سالانه 27 تن اورانیوم نیاز دارد که با ماشین های ir1 نمی توانیم به آن پاسخ دهیم و طراحی ماشین های ir8 برای این منظور تهیه کردیم که به نتیجه هم رسید.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: صنعت هسته ای به فعالیت خود با اقتدار ادامه می دهد و در عرصه فنی بهتر از گذشته کار می کند و با توجه به تحولاتی که در صنعت هسته ای شاهدیم از جمله رویکرد تجاری سازی به دنبال تامین نیازهای سایر بخش ها از جمله کشاورزی و پزشکی هستیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان