به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه شرح شیدایی با گفتگو با بیژن کیانی مشاور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
کیانی در این برنامه آزادگی را مفهومی والا برشمرد و گفت: این مسئله یک تعارف سیاسی نبود که با الفاظ بازی کنیم؛ آزادگی بدین معناست که کسانی در شرایطی خاص و خلاف میل شان از عقبه فرهنگی، اعتقادی و جغرافیایی خود جدا شدند و در شرایطی قرار گرفتند که همه چیز علیه آنان بود. اسارت ظاهرا در معنای مصطلح یعنی کسی از جبهه کنده شده و تسلیم دشمن می شود؛ در حالی که این قصه در دفاع مقدس و در میان آزادگان ما رابطه ای معکوس داشت و اسارت هیچگاه به معنای تسلیم شدن نبود. در کربلا نیز بخشی از کاروانیان اسیر شدند که این اسارت جسمی بود اما هیچگاه اسارت روحی را در داستان کربلا مشاهده نمی کنید.
کیانی به خطبه خوانی حضرت زینب(س) در زمان اسارت اشاره کرد و افزود: در دوران اسارت دفاع مقدس نیز این مفهوم کاملا تعریف شده بود؛ ما در مقطعی از جبهه معنویت جدا شدیم و ظاهرا زیر اسلحه و سرنیزه دشمن بودیم؛ اما به این معنا نبود که روح ما نیز به اسارت دشمن درآمده است و بنابراین مبارزه در دوران اسارت نیز ادامه پیدا می کرد.
این آزاده هشت سال دفاع مقدس در ادامه گفت: جنگ در اسارت رنگی دیگر به خود گرفت و مبارزه ای تمام عیار با دست خالی و شرایط بسیار سخت و طاقت فرسا آغاز شد و این مبارزه هیچگاه پایانی نداشت و تا لحظه حضور در اردوگاه ها تا هنگام بازگشت به میهن، ادامه داشت. پایبندی به ارزش های دینی و ملی، حفظ اعتقادات و ارتباط با عقبه مستحکم باعث شد دشمن به اهداف خود درباره آزادگان دست پیدا نکند.
در ادامه محمدرضا میرشمسی، جانشین معاونت اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان و آزاده هشت سال دفاع مقدس گفت: آزادگی پایداری در راه اهداف والای دینی و در شرایطی است که ابزار و اسباب توسط دشمن مهیا شده است و آزادگی در این شرایط معنا می یابد؛ یعنی فرد در شرایطی استقامت کند که همه چیز برای ویران ساختن باورهای او مهیا است! درباره اسرای دفاع مقدس کاملا وضعیت روشن است که باید زاویه دیدمان چگونه باشد؛ از نظر غربی ها که برای منافع ملی شان جنگیده اند، این واژه تفاوت می کند ولی در جمهوری اسلامی، اسارت استمرار مبارزه است و شکل و نوع آن و نیز مکانش با سایر دنیا فرق می کند.
همچنین سیدحسن ذریه زهرایی، آزاده هشت سال دفاع مقدس هم در این برنامه گفت: نام آزادگی بار سنگینی بر دوش ما آزادگان است؛ خاصه بعد از دوران اسارت که مسئولیتی بیشتر را بر دوش ما نهاده است. در زمان اسارت چنین احساسی نداشتیم و در حقیقت عراقی ها بودند که احساس می کردند اسیر ما شده اند و از دست بچه ها ذله شده بودند.
در ادامه امیرحسین وادی، جانباز و آزاده هشت سال دفاع مقدس با اشاره به انتخاب واژه آزاده برای اسرای جنگ تحمیلی گفت: در طول تاریخ و قرون معاصر و نیز زمان حال، افراد بسیاری را می بینیم که به حق این واژه را همراه خود دارند؛ از جمله جناب حر بن ریاحی که از تاریکی و جهل به سمت نور و روشنایی حرکت می کنند و به سپاه امام-ع- می پیوندند. در قرن معاصر و دوران فعلی نمونه های بیشماری از آزادگی داشته و داریم. حضرت امام-ره- با صلابت حیدری فرمودند امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند که آزادگی ایشان را می رساند یا در دوران کنونی، حضرت آقا در برابر ابرقدرت ها ایستاده اند .
در بخشی دیگری از این برنامه، عبدالرحیم فرخ سهراب آزاده و جانباز هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه اصحاب حضرت سیدالشهدا(ع) تنها در زمان عاشورا خلاصه نمی شوند، گفت: حرکت آقا در طول تاریخ تا پایان آن ادامه دارد و امیدواریم آزادگی و جانبازی ما مقبول آقا امام حسین(ع) باشد تا در این مسیر قدم برداریم.