قاضی پیشرو دستگاه قضایی هرمزگان در صدور احکام جایگزین حبس در گفت‌وگو با میزان مطرح کرد

۳۰۰ ساعت کار در اداره کل بهزیستی استان هرمزگان و شرکت در کلاس‌های کنترل خشم و نحوه صحیح تربیت فرزندان به مدت دوسال مجازات پدر عصبانی

پدر عصبانی به دنبال رفتارهای ناهنجار دختر ۱۵ ساله اش را کتک زد و او را وادار کرد که در مقابل خواهر وبرادرش دست خود را درون چاه فاضلاب کند.

300 ساعت کار در اداره کل بهزیستی استان هرمزگان و شرکت در کلاس‌های کنترل خشم و نحوه صحیح تربیت فرزندان به مدت دوسال مجازات پدر عصبانیسلیمان عفیف، دادرس دادگاه کیفری دو بندرعباس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان جزئیات صدور حکم مجازات جایگزین برای این پدر عصبانی را تشریح کرد.

وی گفت: دختر نوجوان به‌علت آسیب‌های ناشی از طلاق پدر و مادر در دام کجروی‌های اجتماعی گرفتار و در نهایت پدرش از قضیه مطلع شد. آشکار شدن مشکلات اخلاقی دختر، پدر را به ‌شدت خشمگین کرد و او را کتک‌ می زند به گونه ای که آثار کبودی و سیاهی در بدن دختر از سوی پزشکی قانونی گزارش شده است.

وی افزود: پدر این فرد مدعی بود کارش بی عیب و نقص بوده و این کار را به‌خاطر تربیت دخترش انجام داده است.با توجه به نوع عمل ارتکابی و اینکه این پدر حق به جانب بود و خود را محق می دانست، بنابراین حتما باید مجازات می شد. قانونگذار برای این جرم ارتکابی در ماده 4قانون حمایت از کودکان و نوجوانان از 3 ماه و یک روز تا 6 ماه حبس در نظر گرفته است.


قاضی عفیف که از قضات پیشرو دستگاه قضایی هرمزگان در صدور احکام متفاوت است، ادامه داد: این پدر مجرم بود و فرزند خود، آن هم از جنس دختر را که دارای روحیه‌ای لطیف و شکننده است به بدترین شکل ممکن تنبیه کرده بود و از سویی اگر او را به زندان می‌فرستادم، 3 فرزند این خانواده که از نعمت مادر محروم بودند از داشتن همین پدر سختگیر و عصبی هم محروم می ‌شدند.


پس بهترین راه ممکن، استفاده از مجازات جایگزین حبس بود. با این شیوه پدر بی ‌آنکه خانه و خانواده‌اش را ترک کند، مجازات می ‌شد.


دادرس دادگاه کیفری دو بندرعباس درادامه گفت: این متهم را به انجام خدمات عمومی رایگان جایگزین مجازات حبس محکوم کردم تا به‌مدت 300 ساعت در اداره کل بهزیستی استان هرمزگان خدماتی همچون سرایداری، نگهداری از فضای سبز، نظافت و... را انجام دهد.


هدف من از انتخاب این مجازات، حضور پدر خشمگین در اداره کل بهزیستی و آگاهی و آشنایی با وضعیت کودکان بی ‌سرپرست و بد‌سرپرست است.

وی اضافه کرد: با این حکم متهم تبعات و عواقب بدرفتاری با فرزندان را بهتر و عمیق‌تر درک خواهد کرد و از اقدام نابخردانه خود مطلع می ‌شود. علاوه بر این، بخشی از مجازات وی را به‌مدت 2 سال معلق و او را موظف کردم در این مدت 2 سال، هر ‌ماه یک جلسه به مشاوران اداره بهزیستی مراجعه کند و به‌مدت یک ساعت در کلاس‌های کنترل خشم و نحوه صحیح تربیت فرزندان شرکت کند.


در پایان این 24‌ ماه هم باید یک گواهی منوط به اینکه این دوره را با نمره قبولی سپری کرده به قاضی اجرای احکام کیفری ارائه دهد. همچنین حکم دادم تا یک کتاب 5 جلدی را درباره مهارت تربیت فرزندان در دنیای امروزی بخواند و هر 6‌ ماه یک‌بار، مقاله‌ای در 50 صفحه در رابطه با موضوعات این کتاب تهیه کرده و به دایره اجرای احکام ارائه دهد.

قانون دراین رابطه چه می گوید:


قانونگذار برای بحث تنبیه فرزندان توسط والدین در ماده 158قانون مجازات اسلامی شرایط خاصی در نظر گرفته است.

در این قانون آمده است درصورتی که تنبیه فرزندان در حد متعارف و حدود شرعی تأدیب و محافظت باشد، مجازاتی به‌دنبال ندارد اما اگر از حد متعارف تجاوز کند، به موجب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان تحت عنوان کودک‌آزاری، مجازات در پی دارد.


/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان