نسرین صفری در روزنامه ایران نوشت: بی تردید همسرتان در لحظات خاصی متوسل به بددهانی می شود، حتماً لحظاتی، هرچند کم وجود دارد که ایشان به هنجار سخن میگویند و از الفاظ زیبا استفاده می کنند، در این شرایط به شیوه مثبت به او پاسخ دهید، به گونه ای رفتار کنید که وی ترغیب به ادامه این رفتارها شود.
از زخم زبان زدن، انتقام گرفتن، نصیحت و سرزنش بشدت پرهیز کنید.
رفتار ناخوشایند همسر شما یک مشکل اکتسابی است، برخی از افراد به دلیل تجربه افراطی هیجان خشم و احساس تهدید، بیش از دیگران در معرض آسیب های شخصی قرار میگیرند که بی تردید اطرافیان نیز از پیامدهای منفی آن در امان نخواهند ماند.
معمولاً چنین افرادی در معرض اکتساب رفتارهای نامطلوبی چون خشم و عصبانیتهای بیجا، بد اخلاقی، فحاشی، برخوردهای فیزیکی و ... هستند تا بدین طریق بتوانند من زخمی شان را مرهم شوند یا در مقابل دیگران، ولو به طور کاملاً منفی و ناخوشایند، ابراز وجود کنند.
از سوی دیگر باید گفت همسر شما این عادت غلط را آموخته است، محیط خانه پدری، محیط تحصیل یا شغلی، معاشرت با دوستان بددهن و ... این رفتار زشت را به همسر شما انتقال داده است.
در اولین گام مواجهه با بددهانی و ناسزاگویی باید به نتایج این رفتار توجه کرد، گاهی فرد بددهان با ناسزاگویی به راحتی می تواند دیگران را تحت تأثیر قرار دهد یا بترساند، گاه ناسزاگویی روشی برای محق جلوه دادن خویش برای کسب منفعتی یا پنهان کردن عملی اشتباه است، اگر چه برخی از افراد فحاش نیز با دشنام دادن احساس بزرگی و ارزشمندی می کنند، همچنین در برخی از طبقات اجتماعی، مشاغل و گروههای خاص، استفاده از الفاظ زشت و ناپسند نشانی از عضویت فرد در آن گروه است که استفاده نکردن از الفاظ و عبارات ناپسند، منجر به طرد آنان از گروه مرجع میشود.
با توجه به پیامدهای این رفتار، می توان از تکنیک قطع مزایای بددهانی استفاده کرد، مسئولیت اجرای این امر برعهده شماست، به کرات از خودتان پرسش کنید همسرتان با بددهانی چه مزایا و منفعت هایی را نصیب خود میکند؟
فحاشی همسرم روشی برای تخلیه خشم اوست؟ اعمال نفوذ و قدرت برمن و فرزندان، تا مطابق میل او رفتار کنیم؟ ترساندن دیگران؟ دفاع از خود در قبال بیمسئولیتیها؟ و... با شناسایی مزایای بددهانی و قطع آن، حد الامکان میتوانید باعث کاهش این رفتار شوید.
رفتارهای متضاد را تقویت کنید: بی تردید همسرتان در لحظات خاصی متوسل به بددهانی می شود، حتماً لحظاتی، هرچند کم وجود دارد که ایشان به هنجار سخن میگویند و از الفاظ زیبا استفاده می کنند، در این شرایط به شیوه مثبت به او پاسخ دهید، به گونه ای رفتار کنید که وی ترغیب به ادامه این رفتارها شود. از زخم زبان زدن، انتقام گرفتن، نصیحت و سرزنش بشدت پرهیز کنید.
معاشرتها را کنترل کنید: از آنجایی که در تمامی مراودات اجتماعی الگوبرداری و مشاهده، نقش مهمی در یادگیری و تقلید دارد، تلاش کنید با همکاران، دوستان و اقوام ناسزاگو کمتر مراوده داشته باشید اما در عوض ارتباط تان را با افراد مبادی آداب بیشتر کنید.