![](/Upload/Public/Content/Images/1396/08/08/1626590289.jpg)
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، راویش کومار سخن گوی وزارت امور خارجه هند در نشست مطبوعاتی در دهلی نو گفت: ما امیدواریم سیاست های در نظر گرفته شده از سوی دولت چین به تقویت روابط با هند بیانجامد.
این اظهارات راویش کومار پس از آن منتشر سشد که روز قبل از آن 'گن شوان' همتای چینی وی در ارتباط با طرح یک جاده یک کمربند این کشور اعلام کرده بود پکن از پیوستن داوطلبانه سایر کشور ها از جمله هند به طرح یک جاده یک کمربند استقبال می کنیم.
هند با طرح یک جاده یک کمربند چین مخالف است زیرا دهلی نو عقیده دارد که این طرح باعث افزایش حضور چین در منطقه می شود.
به گفته مقامات هندی، کریدور اقتصادی چین و پاکستان که بخشی از طرح یک جاده یک کمربند چین است از منطقه کشمیر اشغال شده توسط پاکستان عبور می کند و این امر حاکمیت ارضی هند را نقض می کند.
هند معقتد است چین با سرمایه گذاری طولانی مدت خود در این کریدور به این اشغال غیر قانونی کشمیر مشروعیت و آن را استحکام بخشیده است.
در همین راستا، هند در کنفرانس یک جاده یک کمربند که در ماه مه در پکن برگزار شد شرکت نکرد.
کمربند اقتصادی جاده ابریشم' و 'جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یک' ابتکارهایی هستند که برای نخستین بار در پاییز 2013 توسط رییس جمهوری چین و به ترتیب در جریان دیدارهایی از قزاقستان و اندونزی ارائه شدند. این 'کمربند' بعنوان شبکه ای طراحی شده از جاده های فراسرزمینی و خطوط آهن، لوله های نفت و گاز و دیگر پروژه های زیرساختی است که از شهر شیئان در مرکز چین آغاز و سراسر آسیای میانه را در می نوردد و سرانجام به مناطق دوردستی چون مسکو، روتردام و ونیز می رسد.