ماهان شبکه ایرانیان

ادعای غیرعلمی حکیم‌باشی داد وزیر بهداشت را درآورد

یک حکیم مدعی طب سنتی، داد وزیر بهداشت را درآورده است.

ادعای غیرعلمی حکیم‌باشی داد وزیر بهداشت را درآورد

یک حکیم مدعی طب سنتی، داد وزیر بهداشت را درآورده است.

به گزارش ، روزنامه اعتماد در ادامه می نویسد: حکیمی که با ارایه نظرات عجیب و غیرعلمی، مسوولان وزارت بهداشت را واداشته که فعلا، تمرکز بر موضوعات مهمی همچون بار سنگین ١٢ هزار میلیارد تومان طلب وزارت بهداشت از بیمه‌های پایه و کمبود اعتبارات نظام سلامت و چالش‌های پیش روی ادامه طرح تحول سلامت را مسکوت گذاشته و کار مهم‌تری را در اولویت قرار دهند؛ پاکسازی ذهن برخی شهروندان از ادعاهای بی‌پایه یک حکیم مدعی طبابت که معتقد است، مسواک زدن باعث پوسیدگی دندان می‌شود و واکسیناسیون کار صهیونیست‌هاست و زیاد خوردن آب باعث پیری زودرس و چین و چروک‌دار شدن صورت می‌شود و بچه‌هایی که آدامس می‌خورند، در آینده الکلی خواهند شد و کره گیاهی از فاضلاب تهیه شده و نمک یددار، سرطان‌زاست و آب لوله‌کشی، آلوده به وایتکس است؛ اینها فقط بخشی از ادعاهای عجیب این حکیم مدعی طبابت است اما آنچه اکنون باعث انتقاد وزیر بهداشت و مسوولان وزارتخانه متولی سلامت شده، بیش از آنکه متوجه بی‌پایه بودن ادعاهای این حکیم مدعی طبابت باشد، نگرانی از ساده‌دلی برخی اقشار جامعه است که ممکن است با پذیرفتن این ادعای غیر علمی و اجرای آن در زندگی روزمره، نه تنها سلامت خود و خانواده را به خطر بیندازند، بلکه در این شرایط نامساعد اقتصادی که بی‌پولی و جیب خالی در مقابل حجم بالای پروژه‌ها و برنامه‌های ناتمام، گریبان وزارت بهداشت را هم به سختی می‌فشارد، بار مضاعفی بر هزینه‌های نظام سلامت تحمیل کنند.

خرافات و ادعاهای غیرعلمی، صرفا مختص جامعه ایرانی نیست و حتما در تمام کشورها وجود دارد. اما نگرانی مسوولان وزارت بهداشت این است که جامعه ایرانی، به هر دلیل مذاق خوش‌تری برای پذیرفتن خرافات دارد و شاهد این مدعا هم، رواج فالگیری در انواع مختلف آن‌هم برای تعیین سرنوشت افراد و البته استقبال زنان و مردان در هر سطح از درآمد و تحصیلات از خرافه‌گویی متقلبان پیشگویی است. در چنین جامعه‌ای، کافی است که فضای عمومی به استقبال اظهارات غیر علمی یک مدعی حکمت ایرانی و طب سنتی برود که آن وقت، دادگاه جرایم پزشکی، به محلی لبالب از بیماران مبتلا به دردهای لاعلاج تبدیل خواهد شد که دست‌شان از هر حکم تعیین‌کننده و بازدارنده‌ای هم کوتاه است در مقابل، افرادی که صرفا ادعای طبابت داشته‌اند. به همین دلیل بود که وزیر بهداشت، ٤ روز قبل نخستین انتقادات خود از اظهارات بی‌پایه این حکیم را در بیست و نهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های کودکان به زبان آورده بود و گفته بود: «برخی افراد یاد گرفته‌اند به مسائلی که مطرح می‌کنند سبقه دینی دهند یا آن را به مقام معظم رهبری نسبت می‌دهند و هر خلاف و اشتباهی را تحت این عنوان مطرح می‌کنند. برخی افراد از عوامی عده‌ای سوءاستفاده می‌کنند، اما جهل باعث عقب‌ماندگی بشر شده و همیشه دستاویزی بوده برای دیگرانی که به دنبال مطامع شخصی، گروهی یا طایفه‌ای هستند؛ مثلا می‌گویند واکسیناسیون کار صهیونیست‌هاست یا سازمان بهداشت جهانی دستاویز صهیونیست‌هاست. طرح چنین مسائلی در قرن 21 و در کشوری با تمدن چندین هزار ساله موجب حیرت است.

تعجب من از بزرگان جامعه پزشکی است که چرا حرفی در این خصوص نمی‌زنند. مگر فرزندان و نوه‌های مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید واکسن نمی‌زنند؟ چرا از کنار این مسائل راحت می‌گذریم؟ فردی هم به مردم می‌گوید که مسواک نزنید؛ زیرا کار صهیونیست‌هاست و برای حرف‌های خودش هم شاهد می‌آورد، یکی از شاهدهایش هم حیوان است که انسان خجالت می‌کشد. نباید اجازه دهیم برخی افراد از کم اطلاعی و ناآگاهی مردم سوءاستفاده کنند.»سید حسن قاضی‌زاده‌هاشمی ضمن اعتراض از سکوت جامعه پزشکی و چهره‌های دانشگاهی در مقابل اظهارات واهی این مدعی طب سنتی، درخواست جدی از قوه قضاییه داشت که در مقابل این ادعاها که مرز غیر علمی بودن را هم رد کرده و سلامت و زندگی شهروندان را نشانه رفته، واکنش نشان دهد و گفته بود: «قوه قضاییه در برخورد با سوءاستفاده از دین و آسیب به سلامت مردم باید حساسیت بیشتری نشان دهد. جامعه پزشکی که با مردم سروکار دارد، تکلیف و وظیفه دارد با آنها صحبت کند، اما وقتی عرصه را خالی می‌کنید جاهلان و افرادی که به دنبال سوءاستفاده از مردم هستند، هر طور دل‌شان بخواهد جولان می‌دهند و به سلامت مردم آسیب می‌زنند.»

وزیر بهداشت، فرد بد اخلاق و تند مزاجی نیست. حداقل در طول ٤ سال گذشته که رفتار و گفتارش زیر ذره بین رسانه‌ها بوده، به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد واکنش‌های تند وزیر بهداشت در مقابل اظهارات و ادعاهایی که از سوی مقامات رسمی، خبرنگاران یا حتی فعالان حوزه سلامت ابراز شد و وزیر را خشمگین کرد. اما قاضی‌زاده هاشمی، در وزیر بودن خود، خطوط قرمزی دارد و یکی از مهم‌ترین آنها، زیر سوال بردن اقدامات وزارت بهداشت و دستیابی به نتایج موفقیت‌آمیز است که قاضی‌زاده هاشمی همواره تاکید داشته این نتایج، به هیچ‌وجه ربطی به فرد در مسند وزارت نداشته و مرهون تلاش جمعی فعالان حوزه سلامت است. ظاهرا یکی از ادعاهای بی‌پایه حکیم مدعی طبابت هم مربوط به اقداماتی برای ممانعت از فرزندآوری بوده که قاضی‌زاده هاشمی، این ادعا را به نادیده گرفتن تمام زحمات فعالان حوزه سلامت تعبیر کرده بود و در پاسخ گفته بود: «برخی ما را متهم می‌کنند که جلوی رشد جمعیت را گرفته‌ایم. من چکاره‌ام که جلوی زیاد شدن بچه را بگیرم؟ یا اینکه می‌گویند چرا اجازه رشد نرخ باروری را نمی‌دهید؟ در طول 4 سال گذشته به لطف تلاش‌ها و خدمات معاون سابق وزارت بهداشت، هر سال 60 هزار نوزاد به جمعیت کشور اضافه شد. نمی‌خواهیم قبول کنیم که مردم با فکرشان بچه‌دار می‌شوند و می‌نشینند حساب و کتاب می‌کنند. افزایش و رشد باروری مربوط به یک دستگاه نیست.»


قاضی‌زاده هاشمی، روز گذشته هم در مراسم تودیع و معارفه معاونان جدید و قدیم پرستاری، در تقدیر از خدمات جامعه پرستاری گفت: «اگر فساد در موضوعات مالی برچیده شود، ٩٠ درصد مشکلات حل می‌شود ایراد کار این است که نمی‌خواهند هزینه امورات سلامت را پرداخت کنند و بخش خصوصی و دولتی هم نمی‌توانند پرداخت‌ها را انجام دهند، به همین دلیل باید نگاه مسوولان نسبت به آنچه امروز هست متفاوت شود. مسوولان چه در مجلس و دولت و چه در بقیه دستگاه‌ها در مورد رفاه اجتماعی زیاد صحبت می‌کنند اما به این حرف‌ها کمتر عمل می‌کنند، از پرستاران کار اجباری بدون استخدام می‌خواهیم، به دولت هم که می‌گوییم می‌گوید دخل و خرج‌ها به هم نمی‌خورد و دولت باید به امورات دیگر هم برسد؛ در این شرایط یا باید حق پرداخت بیمه‌ها افزایش یابد یا به هر نحوی تا حدی این کمبودها جبران شود.»وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود، در پاسخ به منتقدانی که طی ٤ سال گذشته، وزارت بهداشت را به رواج پزشک‌سالاری و سوءاستفاده از منابع دولت و بیت‌المال متهم کرده و اتهام سوءاستفاده از اعتبارات طرح تحول سلامت را به شخص وزیر زده‌اند، گفت: «هیچ نیتی جز آبادانی ایران نداریم و هیچ کیسه‌ای برای کسی ندوخته‌ایم. بالاخره در حوزه سلامت مقدار محدودی پول هست که باید به هرشکلی که می‌توان بهتر آن را صرف کرد و باید این مبلغ را توزیع کرد.»اما اظهارات عجیب و غیرعلمی این حکیم مدعی، فقط وزیر بهداشت را به انتقاد وادار نکرده. سخنگوی وزارت بهداشت هم اظهارات واهی و غیر علمی این حکیم را زیر سوال برد و روز گذشته در نشست خبری خود درباره نظر وزارت بهداشت درباره طب ایرانی و سنتی گفت: «توسعه طب ایرانی و سنتی بر اساس سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری جزو برنامه‌های وزارت بهداشت است و همانطور که از توسعه طب امروزی حمایت می‌کنیم طب ایرانی و سنتی نیز در صورتی که بر اساس اصول علمی باشد مورد حمایت وزارت بهداشت است. البته با افرادی که به نام طب سنتی، حرف‌های غیر علمی می‌زنند و به دنبال منافع مالی خودشان هستند، برخورد می‌شود کمااینکه وزارت بهداشت با یکی از افراد برخورد قانونی داشته و از وی شکایت کرده است.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان