خبرگزاری ایسنا: سازمان ملل درباره سوء تغذیه حاد در میان کودکان روهینجایی در بنگلادش هشدار داد. شمار مبتلایان به سوء تغذیه در مقایسه با آمار پیشین، دستکم دو برابر رشد داشته است.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در بیانیهای اظهار کرد: دادههای اولیه در ارزیابی غذایی که هفته گذشته در اردوگاه پناهجویان کوتوپالونگ در "کوکسبازار" بنگلادش صورت گرفت، حاکی از شیوع 7.5 درصدی سوء تغذیه حاد در میان کودکان روهینجایی است و رشد دو برابری این آمار از ماه مه را نشان میدهد.
به گفته یونیسف، نزدیک به 60 درصد از تازهترین روهینجاییهایی را که به بنگلادش مهاجرت کردهاند، کودکان تشکیل میدهند.
ادوارد بیگبدر، نماینده یونیسف در بنگلادش، اعلام کرد: مبتلایان به سوء تغذیه حاد، اکنون با خطر مرگ بر اثر این بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان روبهرو هستند. طی 48 ساعت گذشته، در حدود 4000 پناهجوی روهینجایی از میانمار به بنگلادش مهاجرت کردهاند.
سازمان بینالمللی امور پناهجویان (IOM) نیز در بیانیهای گفت، این پناهجویان، دچار آسیبهای روحی و جسمی و گرسنه بودند و در منطقه ممنوعه میان بنگلادش و میانمار در فضای باز مستقر شده بودند. آنان در حال عبور از مرز بودند که توسط گاردهای مرزی بنگلادش دیده شدند.
الیور هیدن، مسئول مطبوعاتی سازمان بینالمللی امور پناهجویان اظهار کرد: بیشتر پناهجویایی که با آنان صحبت کردم، هشت تا 10 روز برای رسیدن به مرز پیادهروی کرده و چهار روز برای عبور از مرز انتظار کشیدهاند.
بر اساس گزارشهای سازمان ملل، بیش از 607 هزار روهینجایی برای فرار از خشونتهای میانمار به بنگلادش گریختهاند.
ابوالحسن محمود علی، وزیر امور خارجه بنگلادش، در ماه سپتامبر اعلام کرد، در حدود 3000 مسلمان روهینجایی در سرکوبهای دولت میانمار کشته شدهاند.
سازمان ملل تجاوزهای گروهی، کشتارهای انبوه، ضربوشتم خشونتبار و ناپدید شدن توسط نیروهای امنیتی میانمار را به ثبت رسانده است.
بازرسان سازمان ملل در گزارشی اظهار کردند، این خشونتها میتواند شامل مصادیق جنایت علیه بشریت باشد.
میانمار به تازگی مذاکراتی را برای بررسی بازگرداندن پناهجویان با بنگلادش صورت داده اما دهها سال است که حق شهروندی روهینجاییها را تکذیب میکند.