به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس کشاورز امروز (سه شنبه) در نشست همایش بزرگداشت روز ملی آب، اضافه کرد: امسال پاییز خوبی نداشتیم و تا اواسط بهمن ماه، متوسط بارندگی ها 40 درصد از متوسط درازمدت بارندگی ها کمتر بود.
وی افزود: این روند از اواسط بهمن ماه تغییر یافت و شاهد بارش هایی در سطح کشور بودیم؛ بارش ها در شمال غرب و شمال شرق استثنایی بود و برخی استان ها مانند فارس نیز از خشکسالی خارج شد؛ برخی استان ها مانند خراسان جنوبی نیز که براساس متوسط درازمدت باید تاکنون 70 میلیمتر بارندگی داشته باشد، بارش های امسال از این عدد بیشتر شده و به 72 میلیمتر رسیده است.
کشاورز همچنین با اشاره به سرد شدن هوا از آذرماه تاکنون، گفت: این سرد شدن هوا از نظر پایداری منابع آب اطمینان بخش تر شده و برای برخی کشاورزی ها نیز مناسب است.
معاون مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران گفت: این مرکز پیشنهادهای خود را در مورد مباحث نگران کننده ای مانند خشک شدن دریاچه ارومیه، تالاب گاوخونی و مساله ریزگردها به دولت ارائه کرده و دولت نیز پاسخ های مثبتی به این پیشنهادها را داده است است. اکنون کمیته هایی مشترک میان دولت و اتاق ایران برای مدیریت آب تشکیل شده است.
** افزایش بهره وری آب در 2 سال گذشته
سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست به افزایش بهره وری آب اشاره کرد و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم از یک مترمکعب آب بیشترین محصول کشاورزی را برداشت کنیم.
محمد حسین شریعتمدار ادامه داد: تا 2 سال گذشته، به ازای هر مترمکعب آب 1.07 کیلوگرم محصول برداشت می شد که این رقم اکنون به 1.20 افزایش یافته است.
وی افزود: اگر بتوانیم روند ارتقای بهره وری آب را سالانه 6 درصد افزایش دهیم، تا پنج سال آینده می توانیم در مصرف 21 میلیارد مترمکعب آب صرفه جویی کنیم؛ در این صورت حتی اگر منابع آبی کمتر شود نیز از مواجه با بحران جلوگیری کرده ایم.
شریعتمدار هشدار داد برای افزایش بهره وری آب و تعادل بخشی در این زمینه، فقط تا پایان برنامه ششم توسعه فرصت وجود دارد؛ بنابراین مباحث مرتبط با بهره وری آب در برنامه ششم توسعه را باید جدی گرفت و نباید از اجرای آن غافل شد.
به گزارش ایرنا، دومین همایش بزرگداشت روز ملی آب روز چهارشنبه (11 اسفندماه)، توسط مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی ایران در سالن همایش های اتاق ایران برگزار می شود.
در این نشست، مسئولان و کارشناسانی از اتاق ایران، شرکت آب و فاضلاب کشور، معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری و ستاد احیای دریاچه ارومیه حضور دارند و مباحث مرتبط با موضوع آب را مطرح می کنند.
«مسعود مرسلی» مجری پروژه آبهای کارستی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور دیروز گفت: ایران با داشتن یک درصد جمعیت و یک درصد خشکی جهان، سه دهم درصد از منابع آبی و 2.5 درصد مصارف آب جهان را به خود اختصاص داده است.
این محقق سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: اکنون 40 میلیارد مترمکعب آب سطحی و 56 میلیارد مترمکعب از آبهای زیرزمینی کشور مصرف میشود، همچنین 450 هزار حلقه چاه مجاز و 350 هزار حلقه چاه غیرمجاز شناخته شده در کشور وجود دارد.
اقتصام**9189** 2023** خبرنگار: اسماعیل داودی ** انتشار: لطیف نکوئی
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco