خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری آناتولی، "باب را" در نشست جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و آنگ سان سوچی، رهبر میانمار که برای شرکت در اجلاس همکاری اقتصادی آسیا پاسیفیک در دانانگ ویتنام به سر میبرند، حضور داشت.
این جلسه 45 دقیقهای تنظیم شده بود تا طی آن به مساله قتلعام ادامه دار مسلمانان روهینجایی در میانمار با اکثریت بودایی پرداخته شود.
بر اساس اعلام سازمان ملل، بیش از 611 هزار روهینجایی از اواخر ماه اوت از ایالت راخین در غرب میانمار به بنگلادش گریختهاند.
به گفته ابوالحسن محمودعلی، وزیر امورخارجه بنگلادش، درحدود 3000 روهینجایی در سرکوب میانمار کشه شدهاند.
باب را که اواخر ماه گذشته به این منطقه رفت تا دیدار مستقیمی از شرایط آن جا داشته باشد، پس از این نشست به خبرنگاران گفت، ترودو از شدت خشونتها ابراز ناامیدی کرد.
باب را گفت: از نظر من برای سوچی بسیار مهم بود که این اظهارات را مستقیما از جانب نخست وزیر کانادا بشنود.
منتقدان از سوچی خواستهاند تا اقدامات بیشتری را برای پایان دادن به آنچه سازمان ملل و کریستیا فریلند، وزیر امور خارجه کانادا آن را "پاکسازی قومی" روهینجا خواندهاند، انجام دهد.
باب را درباره سوچی اظهار کرد: او از دید خودش در این شرایط دشوار هر کاری را که از دستش برمیآید انجام میدهد. فکر میکنم منصفانه باشد که بگوییم انجام اقدامات بیشتری را لازم میدانیم و اقدامات بیشتری میتوانست انجام بگیرد.
وی افزود، این مساله در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح خواهد شد، با این حال از زمان دقیق آن اطلاع نداشت.
باب را ادامه داد: اینها قضاوتهایی نیستند که تنها از جانب کانادا مطرح باشد، ما در ابراز این سوالات تنها نیستیم.
روهینجاییها که سازمان ملل آنان را آزاردیدهترین مردم جهان نامیده، در معرض هراس روزافزون قرار داشتهاند چرا که از سال 2012، دهها تن از آنان طی خشونتهای جمعی کشته شدهاند.
سازمان ملل موارد انبوه تجاوز گروهی، کشتار - از جمله کشتار زنان و کودکان- ضرب و شتم وحشیانه و ناپدید کردن مردم توسط نیروهای امنیتی را به ثبت رسانده و گفته، این خشونتها میتوانند شامل جنایت علیه بشریت باشند.