خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که پینرای 67 ساله کمتر از آنچه که انتظار داشت در این انتخابات رای کسب کرد.
هر دو کاندیدا تقویت الگوی اقتصادی بازار آزاد را را اولویت خود دانستهاند اما پینرا که سابقا رئیسجمهور بوده وعده سیاستهای حامی سرمایهگذاران با هدف ایجاد جهش در رشد اقتصادی را نیز داده در حالی که گویلیر به دنبال ادامه اصلاحات جاری میچل باچلت، رئیسجمهور فعلی در حوزههای آموزش، مالیات و کار بوده است.
کمیته انتخاباتی شیلی اعلام کرد: بعد از شمارش بالغ بر 98 درصد آراء انتخابات روز یکشنبه پینرا توانسته 36.6 درصد رای کسب کند که کمتر از آستانه 50 درصدی به منظور پیروزی در دور اول است.
همچنین گویلیر 64 ساله نیز که سابقا مجری اخبار تلویزیون بوده و در سال 2013 به نمایندگی سنا رسید 22.7 درصد رای داشته که تنها دو درصد بیشتر از کاندیدای رتبه سوم یعنی بئاتریز سانچز چپ گرا بوده است.
سانچز عملکرد فراتر از انتظاری را در انتخابات از خود نشان داد که احتمالا باعث افزایش قدرت ائتلاف او موسوم به ائتلاف "فرنته آمپلیو" در کنگره خواهد شد.
نتیجهای که پینرا کسب کرد کمتر از پیشبینی نظرسنجیها بود و این نشان داد که دور دوم انتخابات شیلی در 17 دسامبر شاهد رقابت نزدیک میان دو کاندیدای اول خواهد بود.
این در حالی است که گویلیر احتمالا تلاش خواهد کرد حمایت حامیان سانچز و چهار رقیب چپگرای دیگر را جذب خود کند.
آندرس چدویک، رئیس کمپین انتخاباتی پینرا به خبرنگاران گفت: ما قرار است در دور دوم رقابت شدیدی را شاهد باشیم.
آخرین نظرسنجی از دور اول انتخابات نشان داد که پینرا در دور اول 42 درصد رای کسب میکند و در دور دوم به راحتی گویلیر را شکست میدهد.
گویلیر بعد از دور اول خواهان "وحدت عمیق چپگرایان شیلی" علیه پینرا شد.
گویلیر به حامیانش گفت: تعداد ما بیشتر است بنابراین ما باید در ماه دسامبر پیروز شویم.
سانچز با این حال به رغم انتقادهای شدیدش از پینرا در یک سخنرانی از حمایت از گویلیر خودداری کرد.
با این حال پینرا که از سال 2010 تا 2014 رئیسجمهور شیلی بود گفت: این نتیجه بسیار شبیه به نتیجه به دست آمده در سال 2009 است و شما به یاد میآورید که در سال 2009 ما چطور در انتخابات پیروز شدیم. در انتخابات روز یکشنبه شرکت رای دهندگان بیشتر از حد انتظار بود که به گفته تحلیلگران اگر در دور دوم تکرار شود به ضرر پینرا خواهد بود.
باچلت، رئیسجمهور فعلی شیلی به علت محدودیت تعیین شده در قانون اساسی نمیتواند برای دور بعدی کاندیدا شود.
گویلیر یکی از دو کاندیدای مورد حمایت ائتلاف چپ میانهرو در دور اول انتخابات ریاست جمهوری بود.