ماهان شبکه ایرانیان

فلزات سنگین قلیان با آب تصفیه نمی‌شود

مصرف قلیان به‌علت نمای دروغین تفریحی و شادی‌زایی معمولا به‌صورت دسته‌جمعی و غالبا به شکل گروهی دوستانه یا خانوادگی مصرف می‌شود که قبح و مذمومیت مصرف سیگار را ندارد.

فلزات سنگین قلیان با آب تصفیه نمی‌شود

مصرف قلیان به‌علت نمای دروغین تفریحی و شادی‌زایی معمولا به‌صورت دسته‌جمعی و غالبا به شکل گروهی دوستانه یا خانوادگی مصرف می‌شود که قبح و مذمومیت مصرف سیگار را ندارد.

به گزارش ، همشهری نوشت: اقبال بیشتر جوان‌ترها به این وسیله مصرفی مواد دخانی بیش از سیگار و سایر فرآورده‌های دخانی است و زنگ خطری است که ابتلای هر چه بیشتر جوانان را در سطح جهانی به همراه خواهد داشت. مطالعات انجام شده در کشور ما و بعضی از کشورهای منطقه نشان می‌دهد که اقبال دختران (مادران آینده) و زنان امروزی به مصرف قلیان بیش از پیش است؛ خطر دیگری که نیمی از جمعیت بشر امروز را تهدید می‌کند.

مصرف قلیان باعث اعتیاد به نیکوتین می‌شود و در مقایسه با دیگر مواد دخانی، مصرف بیشتر آن باعث اعتیاد بیشتر می‌شود. توتون قلیان اغلب شیرین شده و طعم‌دار است و آن را بسیار مطبوع جلوه می‌دهد، بنابراین بوی شیرین و طعم مطبوع آن باعث می‌شود برخی مردم به‌ویژه جوانان، به مصرف قلیان رو آورند.

منابع گرمازایی همچون زغال یا چوب نیم‌سوز که معمولا برای سوزاندن توتون به‌کار می‌روند بر خطرات بهداشتی می‌افزایند زیرا با مصرف این سوخت‌ها، سمومی تولید می‌شود که حاوی مقدار زیادی مونواکسیدکربن، فلزات و مواد شیمیایی سرطان‌زا هستند.

دود حاصل از مصرف قلیان، حتی بعد از عبور از میان آب درون جام، حاوی مقدار زیادی ترکیبات سمی ازجمله مونواکسیدکربن، فلزات سنگین و مواد شیمیایی سرطان‌زا ست. بر خلاف باور عمومی و شاید قدیمی، دود حاصل از قلیان حاوی مواد سرطان‌زا و سمی بی‌شماری است که باعث سرطان ریه، بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

طی یک‌بار مصرف قلیان، مصرف‌کننده در معرض دود بیشتر در مدت زمان بیشتری نسبت به سیگار قرار می‌گیرد. به‌طور نمونه سیگاری‌ها با مصرف 8تا 12سیگار در روز، در مدت 5الی 7دقیقه، بین 40تا 75میلی لیتر پک به سیگار می‌زنند و 0/5الی 0/6لیتر دود استنشاق می‌کنند، درحالی‌که طی یک‌بار مصرف قلیان که 20الی 80دقیقه طول می‌کشد، مصرف‌کننده 50تا 200پک می‌زند که هر کدام بین 0/15 تا 1لیتر است. بنابراین در هر بار مصرف قلیان، مصرف‌کننده دودی معادل 100سیگار یا بیشتر استنشاق می‌کند.

درحالی‌که آب مقداری از نیکوتین را جذب خود می‌کند، مصرف‌کننده قلیان به اندازه کافی نیکوتین دریافت می‌کند که به آن اعتیاد پیدا کند. به‌طور کلی میزان جذب نیکوتین در فرد سیگاری یک تنظیم‌کننده برای میزان جذب کلی است، در حقیقت افراد سیگاری به حدی سیگار می‌کشند که اعتیاد و نیازشان به نیکوتین برطرف شود، نه اینکه دچار حالت تهوع شوند. به‌نظر می‌رسد که با کم کردن غلظت نیکوتین در دود قلیان، مصرف‌کننده مقدار دود بیشتری استنشاق می‌کند و بنابراین اگر نیکوتین جذب آب نشود، مصرف‌کننده در معرض مقدار بیشتری مواد شیمیایی سرطان‌زا و گازهای خطرناکی چون مونواکسیدکربن قرار می‌گیرد؛ با وجود این این موضوع نیاز به مطالعه و تحقیق بیشتری دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان