به گزارش ایسنا، در این دیدار سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نامه ای که در اغاز فعالیت شورای شهر پنجم مبنی بر اعلام آمادگی وزارت ارشاد برای همکاری با شورای شهر و شهرداری توسط وزیر فرهنگ صادر شده بود گفت: اگرچه چنین نامه ای چندان متعارف نبود اما نشان از توجه جدی وزارت فرهنگ به ضرورت و اهمیت همکاری این وزارتخانه با مدیریت شهری تهران در حوزه فرهنگی داشت.
وی افزود: پس از استقرار شورای رویکرد ما ایجاد حلقه ارتباطی مناسبی با شهرداری بود و با امدن آقای صالحی امیری به حوزه فرهنگی اجتماعی شهرداری این نقاط اتصال برای آغاز همکاری های روشن تر و موثرتر فراهم شده است.
وی ادامه داد: با نگاه فرهنگی و اجتماعی و نه صرفا خدماتی به شهرداری می توان مناسبات بین شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به مناسبات حداکثری تبدیل کرد و در سطوح مختلف می توان افق همکاریها را گسترش داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حفظ و توسعه زیر ساختهای فرهنگی و هنری و بازآفرینی ها و حمایت از فعالان فرهنگی هنری و حوزه های موثر در این عرصه که دامنه ای بسیار گسترده و قابل توجه دارد از اهمیت برخوردار است.
وی اهمیت به حوزه آموزش و پژوهش را مورد تاکید قرار داد و گفت : در بخش حوزه های آموزش و پژوهش های فرهنگی و هنری که هم ما و هم شهرداری در آن فرصت های خوبی داریم برای کار و همکاری قابل توجه است و باید آن را تقویت کرد.
صالحی تاکید کرد: فرهنگ شهروندی تهران هم برای تهران و هم در سطح کشور مهم وموثر است و سرفصل های دیگری که باید به ان بپردازیم .
وی افزود: در شورای شهر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازو کارها و مجموعه های فرهنگی و هنری خوبی وجود دارد . معاونت ها و سازمانهای زیر مجموعه وزارتخانه می توانند نقش و کارکرد خوبی ایفا کنند و با اتصال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شهرداری تهران و قوی و موثر بودن ان که به سرعت باید وارد حوزه عملیاتی شود افق همکاری های بسیار وسیعی پیش رو خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نشست با شهردار و معاون فرهنگی اجتماعی و اهمیت تعامل و پشتیبانی شورا در کمک به رفع کندی ها و تسریع در انجام کار بسیار مفید و سراغاز خوبی است و این همکاری ها در دوسطح تعامل با خود شورا و نیز با شهردای در نشست با شورای معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل پیگیری است . بحث افق فرهنگی هنری و استراتژی های شهر تهران می تواند در نشست با شورای معاونین باز و بررسی شود و اولین نشست می تواند ظرف دو هفته برقرار شود .
وی افزود: در حوزه مطالعات پژوهش ها نیز ارتباط موثری بین پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران می تواند برقرار شود.
محمد جواد حق شناس: استراتژی فرهنگی واجتماعی شهر در حال تدوین است در این دیدار رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی اعضا و کمیته های زیر مجموعه کمیسیون را معرفی کرد و بر ضرورت شکل گیری مثلث همکاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، شهرداری و شورا تاکید کرد. استراتژی های حوزه های زیر مجموعه کمیسیون فرهنگی شامل استراتژی های فرهنگی ، اجتماعی ، هنری ، ورزشی ، میراث فرهگی و گردشگری کمیسیون برای تهران در حال تدوین است.
وی به برخی مسئولیت های مشترک بین وزارت فرهنگ و مدریت شهری تهران از جمله برج آزادی و برخی موزه های شهر مثل موزه هنرهای معاصر و خانه هنرمندان ، موضوع کتابخانه ها و مراکز سینمایی بزرگ و زمینه همکاری های مشترک اشاره کرد و گفت : می توان با برنامه ریزی در چارچوب منطقه 6 و 12 و تالار وحدت و خانه هنرمندان نقطه ثقل و گسترشی برای فعالیت ها و پیشبرد برنامه های فرهنگی هنری و اجتماعی ایجاد کرد.
وی جایگاه منطقه 6 تهران در حوزه فرهنگی و هنری را مورد تاکید قرار داد و خواستار مشارکت جدی معاونت های مربوطه وزارت فرهنگ در ایجاد قطب فرهنگی هنری با ویژگی رونق اقتصادی با محوریت منطقه 6 تهران شد.
وی در ادامه ضمن تایید مباحث وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت : تشکیل مثلث شورا ،شهردای و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند راه گشا باشد و مناسب است میزبانی جلسات را وزارت فرهنگ و ارشاد به عهده گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران از طرف ریاست و اعضای شورای شهر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت کرد تا در صحن شورای شهر برای طرح دیدگاههای مرتبط خود حضور بهم رساند و اقای صالحی نیز امادگی و استقبال خود را اعلام کرد .
همچنین در این دیدار الهام فخاری رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به ماموریتهای این کمیته گفت : در کمیته اجتماعی نه فقط آسیب های اجتماعی بلکه کنش ها و پویایی ها و شادابی ها و مشارکت های اجتماعی و گروه های مرجع را در دستور کار داریم.
وی گفت: تهران در حالی که جز شهرهای پر اسیب است ولیکن پر از فرصت ها نیز هست و چه بسا ایده ها و موضوعات مشترکی را بتوانیم با هماهنگی شورا و وزارت ارشاد پیش ببریم .
وی افزود : بحث فضاهای شهری ، ایده دولت - شورا و نوآوری های جدید می توان مورد توجه قرار گیرد.
حسن خلیل آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی ، گردشگری و بافت های فرسوده کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر نیز در این دیدار افزود: مساله میراث فرهنگی به شدت مورد تهدید قرار گرفته است و مثال آن دیواریست که اطراف مجلس کشیده شده و موراد بسیاری از بناهایی که ارزش میراثی دارد و مغفول مانده است.
وی افزود: وزارت ارشاد نقش کلیدی و لیدری خود در حوزه میراث فرهنگی را ایفا کند و آن بخش از وزارت ارشاد که می تواند و مسئولیت دارد به کمیته میراث فرهگی و گردشگری و بافت های فرسوده کمیسیون فرهنگی اجتماعی کمک کند.
حجت نظری نظری رئیس کمیته های ورزش ، مشارکت های مردمی و رئیس ستاد توان افزایی سازمانهای مردم نهاد با معرفی زیر مجموعه خود ضرورت تغییر در تهران را مورد تاکید قرار داد . وی افزود: باید رویکرد جدیدی به حوزه ورزشی شهر تهران و مشارکت مردم در امور داشته باشیم . اگر مردم به کمک دولت و حاکمیت و مدیریت شهری تهران بیایند امکان تغییر و تحول مورد انتظار فراهم خواهد بود و ما تلاش خواهیم کرد این مهم را با توسعه و کارامد سازی سازمان های مردم نهاد به واقعیت نزدیک کنیم.
بر اساس گزارشدفتر کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نظری تاکید کرد: اگر بتوانیم شرایط تهران را بهتر کنیم در شرایط کل کشور اثر خواهد گذاشت.