گیاه آپارتمانی پوتوس با برگ های سبز روشن و براق خود، یکی از شناخته شده ترین گیاهان آپارتمانی است. یکی از دلایل چنین شهرت و محبوبیتی قابلیت تطبیق پذیری و شکیبایی این گیاه زیبا است. گیاه پوتوس قادر است مدت طولانی در برابر تشنگی یا محروم ماندن از نور خورشید مقاومت کند. این میزان از شکیبایی و سازگاری باعث شده پوتوس تبدیل به یک گزینه ایده آل برای کسانی شود که فکر میکنند در پرورش گل و گیاهان آپارتمانی استعداد و توانایی کافی ندارند.
به علاوه اگر بر اهمیت استفاده از گل و گیاه در خانه برای پاکسازی هوا واقف هستید و به دنبال گیاهی میگردید که هوای خانه شما را تصفیه کندT بازهم پوتوس یک انتخاب عالی است؛ چرا که بررسی ها نشان داده است که این گیاه زیبا توانایی بسیار بالایی در تصفیه و پاکسازی هوا از گازهای مضری نظیر کربن مونواکسید و فرمالدهید دارد.
اگر کمی دقت کنید میبینید که پوتوس را تقریباً در همه جای شهر دیده اید، در مغازه ها، ترمینال ها، حیاط خانه ها و… علت این موضوع همان انعطاف پذیری بالای این گیاه برای زندگی در شرایط مختلف است و البته فرم و مدل های مختلف آن که میتواند برای هر سبک طراحی و دکوراسیونی متناسب باشد.
حمامی با یک پنجره نورگیر بزرگ یک محیط ایده آل برای هر گیاهی است، با این حال یک گیاه آویز شده در کنار پنجره تناسب بیشتری با چنین فضایی دارد. یک گلدان پوتوس شاداب با شاخ و برگ های بلند قادر است حال و هوای جنگلی سبز را در حمام شما ایجاد کند. ضمن این که در صورتی که گلدان پوتوس را آویزان کنید خواهید دید که حالت آبشاری آن، هماهنگی جالبی با دوش حمام دارد.
اگر فضای اتاق شما کوچک است، میتوانید گلدان پوتوس را جلوی پنجره اتاق بگذارید، این کار علاوه بر این که استفاده هوشمندانه از فضا است، موجب حفظ تعادل در فضای اتاق می شود.
برگ های سبز روشن پوتوس در کنار میز و مبلمان چوبی بسیار زیبا به نظر میرسند. میتوانید گلدان کوچکی از این گیاه را روی میز بگذارید و یک خوشامدگویی سبز نثار میهمانان کنید. جالب است بدانید که پوتوس برای رشد، الزاما نیازمند خاک نیست و در آب نیز به خوبی رشد میکند.
پوتوس تنها یکی از گیاهان بی شماری است که قادرند در باغ خانگی باشکوه شما زندگی کنند. میتوانید به جای گلدان، گیاه را درون کیسه های آبی مخصوص گیاهان نگهداری کنید و یک دکوراسیون ساده و متفاوت برای خود بسازید.
پوتوس خود را در بالای قفسه ها قرار دهید و اجازه دهید به صورت آبشاری پایین بریزد. مجموعه ای از کتاب ها، مجسمه ها و … میتوانند دیگر عناصر چنین قفسه ای باشند.
اگر یک استند گل دارید، پوتوس را روی آن بگذارید و از زیباییش لذت ببرید. علاوه بر این میتوانید با گیاه پوتوس چیزی شبیه یک درخت هم برای خانه خود درست کنید، چنین منظره ای با قرار دادن چندین گلدان پوتوس در کنار هم تکمیل میشود.
اما چطور باید از گیاه آپارتمانی پوتوس مراقبت کنیم؟
نور: بیشتر گل و گیاه های آپارتمانی نور غیر مستقیم را ترجیح میدهند. اما پوتوس میتواند در شرایط کم نور و حتی با نور مصنوعی هم به خوبی کنار بیاید. همین موضوع پوتوس را به یک گزینه بسیار مناسب برای فضاهای کم نور تبدیل کرده است. البته برخلاف گونه سبز رنگ این گیاه، گلدان های پوتوسی که برگ های چند رنگ دارند در برابر کمبود نور شکیبایی کمتری از خود نشان میدهند.
آب: به گیاه به طور کامل آب بدهید، اما اجازه دهید خاک گلدان در فواصل بین دو آبیاری خشک شود. نگذارید محیط خاک باتلاقی شود، زیرا این گیاه پیش رونده مستعد پوسیدگی ریشه است. این خصوصیت جالبی برای گیاهی است که میتواند در آب هم رشد و نمو کند.
خاک: از یک خاک گلخانه ای مرغوب و قابل نفوذ استفاده کنید.
تغذیه: کود دادن به خاک چندان لازم نیست، مگر این که بخواهید پوتوس خیلی رشد کند یا بالا برود و پرپشت شود. در این صورت میتوانید به طور ماهیانه خاک را با یک کود گلخانه ای معمولی تغذیه کنید.
مراقبت های عمومی: پوتوس به خاطر قابلیت خود در توانایی رشد در آب و خاک مشهور است، هرچند هنگامی که گیاه بالغ میشود با محیطی که برایش انتخاب کرده بودید تطبیق پیدا میکند و چندان مایل به جابه جا شدن نیست. شما حتی میتوانید یک قلمه بزرگ از پوتوس را جدا کنید آن را در یک مکان بلند قرار دهید و از آبشاری شدن برگ و بارش لذت ببرید. همه این ها در حالی است که این گیاه به مراقبت خاصی نیاز ندارد، کافی است هر چند وقت یکبار آن را آبیاری کنید.
تکثیر: شما به راحتی میتوانید گیاهان جدیدی از قلمه های پوتوس تهیه کنید. قلمه را درون آب بگذارید تا ریشه دهد و به آن هورمون بدهید یا اینکه آن را درون خاک مرطوب قرار دهید. البته تغذیه گیاه با هورمون اجباری نیست اما به تقویت گیاه کمک میکند.
تصفیه هوا: در تصفیه سموم هوائی مانند فرمالدئید و مونوکسید کربن کارآیی دارد.
هشدارها: پوتوس در صورت مصرف میتواند برای کودکان و حیوانات خانگی سمی باشد.
محیط بومی: دارای توزیع گسترده بومی است که از شمال استرالیا از طریق مالزی و هندوچین به چین، ژاپن و هند گسترش مییابد.
منبع: houzz