ماهان شبکه ایرانیان

قدم به ماه هشتم بارداری

یک تغییر فیزیکی مهم در این مرحله ترشح واضح زردرنگ از نوک پستان ها است. این ترشح زرد رنگ آغوز یا کلستروم نام دارد و یک علامت از آمادگی بافت پستان برای شیردهی است.

قدم به ماه هشتم بارداری

فرزانه درویشی

کارشناسی ارشد مامایی، عضو انجمن علمی مامایی ایران

ماه هشتم بارداری آغاز سه ماهه سوم بارداری است. اکنون مادران دو سوم از مسیر بارداری خود را پیموده و تنها یک سوم مسیر باقی مانده است. هفته های 32-29 بارداری هفته های پیش روی ماه هشتم است که می توان با نگاهی به مهم‌ترین تغییرات مادر و جنین در طول این هفته ها، مروری بر ماه هشتم بارداری داشت.

هفته 29

مادر

یک تغییر فیزیکی مهم در این مرحله ترشح واضح زردرنگ از نوک پستان ها است. این ترشح زرد رنگ آغوز یا کلستروم نام دارد و یک علامت از آمادگی بافت پستان برای شیردهی است.

در این ماه ممکن است به سبب تغییرات هورمونی و گاهاً به دلائل ناشناخته، بثورات قرمز رنگی بر روی بدن ایجاد شود که عمدتاً پوست شکم و سینه را درگیر میکند و با خارش همراه است. این بثورات در صورتی که منشا دیگری نداشته باشد موقتی و بی خطر است و بعد از زایمان از بین میرود؛ پوشیدن لباس‌های نخی و راحت، استحمام یک روز در میان و حذف غذاهای آلرژی زا به تخفیف علائم کمک میکند؛ اگر با وجود رعایت این موارد، علائم آزاردهنده پابرجا باقی بماند می-توانید با پزشک و یا مامای خود مشورت کنید.

جنین

با آغاز هفته 29 ممکن است چرخش ها و لگدهای به وضوح آشکار فرزند خود را بیش از پیش احساس کنید؛ زیرا اکثر جنینها در طی سه ماهه سوم با چرخش مناسب در وضعیت سفالیک قرار می گیرند یعنی سرجنین به سمت لگن مادر و اندام های تحتانی او درقسمت بالای رحم قرار تغییر وضعیت میدهند.

نیازهای غذایی جنین با شروع ماه هشتم رو به افزایش می گذارد و عمده وزن گیری جنین  در طی سه ماهه سوم بارداری است.

هفته 30 بارداری

مادر

انقباضات پراکنده و نامنظم رحم ممکن است موجب نگرانی مادر شود، این انقباضات کانال زایمان را برای تولد کودک آماده می کند و به تدریج با نزدیک شدن به روزهای آخر بارداری به دردهای واقعی زایمان تبدیل می شود.

مادر ممکن است نسبت به هفته های اخیر بیشتر متوجه نفس کشیدن خود شده و احساس تنگی نفس کند؛ این حالت به دلیل بزرگی رحم است که موجب محدود شدن فضای قفسه سینه می شود و تا زمانی که با درد قفسه سینه و یا تعریق شبانه همراه نباشد طبیعی است؛ بالا بردن ارتفاع سر در هنگام خواب در کاهش این علائم مؤثر است.

جنین

جنین در این هفته حدود 1400-1300 گرم وزن دارد. توانایی مکیدن او کامل شده است. جنین در این هفته می تواند چشمان خود را باز و بسته کند و به نور واکنش نشان دهد.

در این مرحله از بارداری، رشد سیستم عصبی جنین قابل توجه است و جنین با طی کردن این مرحله تکاملی بیش از پیش آماده تولد می شود.

هفته 31 و 32

مادر

برخی از مهم‌ترین تغییرات مادر در طول این دو هفته:

  • بروز و تشدید عروق واریسی به ویژه در پاها
  • تکرر ادرار
  • گرفتگی عضلات پا و احساس ناراحتی در لگن

جنین

با رشد سیستم عصبی-عضلانی جنین، سر او قابلیت چرخش از یک سمت به سمتی دیگر را پیدا می کند.

لوزه‌ها در این سن بارداری تشکیل شده است.

طول جنین تقریباً 28 سانتی متر و وزن او به 1800 گرم می رسد.

سطح پوست هنوز هم قرمز رنگ و حالت چروکیده دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان