ماهان شبکه ایرانیان

با مستندهای جشنواره «سینما حقیقت»

بیان درد مردم از زبان بهلول/ وعده هایی که حقیقت ندارند

به گفته سیدعدنان طاهری‌موسوی کارگردان مستند بلند «الشیخ ابا حاتم»، این مستند درباره فردی است که مانند بهلول خود را به دیوانگی زده است اما حقیقت ها را بیان می کند.

بیان درد مردم از زبان بهلول/ وعده هایی که حقیقت ندارند

سیدعدنان طاهری‌ موسوی کارگردان مستند بلند «الشیخ ابا حاتم» که به بخش مسابقه ملی یازدهمین جشنواره «سینما حقیقت» راه یافته است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این اثر گفت: مستند بلند «الشیخ ابا حاتم» درباره شخصی به همین نام است که در فضای مجازی در ایران و خاورمیانه شهرت زیادی دارد به طوری که بسیاری او را می شناسند زیرا الشیخ ابا حاتم یک فرد شوخ است که پیام های تصویری زیادی از خود در فضای مجازی منتشر می کند و وعده های عجیب و غریبی به مردم می دهد.

وی افزود: الشیخ ابا حاتم در وعده هایش بیان می کند که یارانه ها را به یک میلیون تومان افزایش می دهد، با چند رییس جمهور دیدار و ارتش زیادی دارد و ... و به همین ترتیب در قالب این وعده ها بیشتر از درد مردم سخن می گوید. برای مثال چندی پیش کلیپی منتشر کرده و گفته بود که با داعش جنگیده و آن را شکست داده، همه این موارد در حالی است که شیخ ابا حاتم یک شخص بسیار فقیر است ولی چون از درد و نیازهای مردم صحبت می کند، مردم از حضور او خوشحال هستند و او را قبول دارند.

طاهری‌ موسوی اظهار کرد: الشیخ ابا حاتم همیشه از نیازها و وضعیت مردم صحبت می کند و همواره این وعده ها را می دهد که دست فقرا را می گیرد، با راه اندازی چند شرکت جوانان بیکار را به کار می گیرد و بستر ازدواج آنها را فراهم می کند، رودخانه جراحی را که این سال ها از بی آبی رنج می برد، پرآب می کند و ... مردم هم با وجود اینکه می دانند وعده های او حقیقت ندارد ولی باز این شخصیت را قبول دارند چون مسایلی که الشیخ ابا حاتم درباره آنها حرف می زند نشات گرفته از مشکل همه مردم است.

این کارگردان با اشاره به چگونگی دست یابی به الشیخ ابا حاتم  بیان کرد: او همشهری من است و در یکی از روستاهای شادگان واقع در خوزستان زندگی می کند به همین ترتیب من او را پیدا و با او مصاحبه کردم.

وی ادامه داد: ساخت یک اثر مستند به گونه ای است که باید موضوع آن از بطن اجتماع نشات گرفته و بکر باشد بر همین اساس نکته جالبی که درباره این شخصیت وجود داشت این بود که همه او را قبول داشتند با اینکه می دانستند از دست او کاری برنمی آید. به همین دلیل جای سوال است که چرا همه او را قبول دارند و برای مثال چرا نماینده استان اهواز برای سخنرانی در ستادش از او دعوت کرد. این مسایل نشان می دهند که این فرد در نزد مردم محبوبیت و مقبولیت دارد. البته من هم به دنبال این بودم که موضوعاتی چون خشکسالی، بیکاری و ... را از طریق الشیخ ابا حاتم در فیلم بیان کنم.

طاهری‌ موسوی با بیان اینکه ساخت این مستند 3 سال طول کشید، توضیح داد: ما از آبان ماه سال 94 مشغول ساخت این فیلم بودیم، این را هم باید عنوان کنم که به طور کلی ساخت یک مستند کار سختی است به ویژه مستندی که مصاحبه محور باشد زیرا باید با سوژه به گونه ای رفتار شود که به کارگردان اعتماد کند و اجازه بدهد بخشی از زندگی شخصی او روایت شود.

وی اظهار کرد: در زمان تحقیق و پژوهش متوجه شدم که دوربین برای الشیخ ابا حاتم چیز غریبه ای نیست چون تاکنون افراد زیادی برای عکس و فیلم گرفتن از او نزد این شخص آمده اند. با این وجود ساخت این مستند کار سختی بود زیرا باید با او زندگی می کردیم  این در حالی است که این فرد گاهی اوقات به دلیل مشکلات مالی و روحی حاضر به مصاحبه نمی شد.

این کارگردان بیان کرد: الشیخ ابا حاتم در اصل یک فرد 2 شخصیتی است؛ یکی شخصیتی که از خود در رویاهایش ساخته و فکر می کند فرد قدرتمندی است و دیگری شخصیت واقعی او که یک فرد معمولی است به همین منظور ما حتی با چند روانپزشک درباره چنین افرادی صحبت کردیم اما دیدیم بعضی از موضوعاتی که ما در کتاب ها می خوانیم با واقعیت فرق می کند. به همین دلیل فکر می کنم او فردی مانند بهلول است؛ یعنی کسی که خود را دیوانه نشان می دهد اما حرف هایش حقیقت دارد.

وی در پایان با اشاره به این موضوع که جشنواره «سینما حقیقت» به شهرستانی ها توجه کرده است، بیان کرد: برخلاف سایر جشنواره ها که به اسم کارگردانان نگاه می کنند اما این موضوع در این دوره از جشنواره وجود نداشت. در واقع هیات انتخاب این جشنواره بیشتر از نام کارگردانان به آثار توجه کرده بودند.

سایر عوامل این مستند عبارتند از تهیه کننده پژوهشگر و کارگردان: سیدعدنان طاهری موسوی، تصویربرداران: سیدعدنان طاهری موسوی و میلادفرهانیان، دستیاران کارگردان: امیر البوخنفر و میلادفرهانیان، تدوین: علی ثانی، مدیرتولید: تقی البوخنفر، مشاور کارگردان: ایوب مروانی پور، دیگر عوامل: ماجد رستمی، آمنه عبادی، سیداحمدموسوی، حمزه عباسی، خلیل خزامی، هاشم عساکره، ابراهیم غبیشاوی، علی محمود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان