ماهان شبکه ایرانیان

با عذاب وجدان بعد از طلاق چه کنیم

به جای فکر کردن به گذشته‌ای که قابل تغییر نیست، به آینده و امروز فکر کنید. امروزی که می‌تواند آینده را شکل دهد و شما وقت و انرژی کافی برای پرداختن به آن دارید.

سرویس سبک زندگی فردا: اگر تصور می‌کنید از طلاقتان ناراضی هستید و مایلید به زندگیتان برگردید، می‌توانید یک بار دیگر شانس‌تان را امتحان و در این باره با همسرتان گفت و گو کنید. حتی اگر امکان ازدواج مجدد با او را ندارید احساس گناه‌تان را بیان و سعی کنید این احساس ناخوشایند را با گفت و گو با یک فرد مورد اعتماد از بین ببرید. در ادامه این مطلب را به نقل از روزنامه خراسان بخوانید.
 
 با عذاب وجدان بعد از طلاق چه کنیم

زنم طلاق گرفته است و من عذاب وجدان دارم. چه کار کنم؟

پاسخ:
دوست گرامی؛ هرچند اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشته‌اید برای کمک به شما بسیار محدود است زیرا در رابطه با دلایل عذاب وجدان‌تان چیزی نگفته‌اید اما با توجه به این که طلاق و جدایی زن و شوهر از یکدیگر، از بزرگ‌ترین مسائل استرس زا در افراد است، در صورت وقوع می تواند با احساساتی مانند «احساس گناه»، «افسردگی» و «خشم» همراه باشد. توجه داشته باشید که در پس تمامی این احساسات، باور و تفکری نهفته است که عامل آن شده است. چه چیز باعث شده که نسبت به طلاق همسرتان احساس گناه کنید؟ آیا فکر می‌کنید ظلمی در حق او شده که دلتان به حالش می‌سوزد؟ یا فکر می‌کنید او را تنها گذاشته‌اید؟ به دلایل خودتان فکر کنید و به پیشنهادهای ما توجه کنید امیدوارم نکاتی که در ادامه بیان می‌کنیم، بتواند به شما کمک کند.

به آینده فکر کنید، گذشته را نمی‌توان تغییر داد
به جای فکر کردن به گذشته‌ای که قابل تغییر نیست، به آینده و امروز فکر کنید. امروزی که می‌تواند آینده را شکل دهد و شما وقت و انرژی کافی برای پرداختن به آن دارید. اکنون چه کاری از دست شما ساخته است؟ آیا خواسته‌ای دارد که بتوانید اجابت کنید و احساس گناه خود را کاهش دهید؟ مهارت «حل مسئله» به شما کمک می‌کند به مشکلات به دید مسئله نگاه کنید. با یادگیری این مهارت بار هیجانی ناشی از آن کاهش می‌یابد.

به ازدواج دوباره فکر کنید
اگر تصور می‌کنید از طلاقتان ناراضی هستید و مایلید به زندگیتان برگردید، می‌توانید یک بار دیگر شانس‌تان را امتحان و در این باره با همسرتان گفت و گو کنید. حتی اگر امکان ازدواج مجدد با او را ندارید احساس گناه‌تان را بیان و سعی کنید این احساس ناخوشایند را با گفت‌و‌گو با یک فرد مورد اعتماد از بین ببرید. یکی از راه‌های از بین بردن احساسات ناخوشایند، برون ریزی هیجانات همراه آن است؛ یعنی بیش از این که بخواهید این هیجان را سرکوب کنید، به آن بپردازید و در رابطه با آن، حرف بزنید. اگر شنونده همدلی یافتید می‌توانید امیدوار باشید این احساس کاهش یابد.

اشتباهاتتان را تکرار نکنید
جبران کنید. احساس گناه نوعی خشم معطوف به خود است یا به بیان ساده‌تر هنگامی که انسان نسبت به رفتار خودش احساس خشم می‌کند این احساس می‌تواند در قالب احساس گناه ظاهر شود که راه‌های زیادی برای برطرف کردن آن وجود دارد از جمله «جبران کردن». اگر فرصتی برای جبران وجود دارد، از آن به عنوان راهی برای کاهش احساس گناه خود استفاده کنید. بهترین راه برای جبران گذشته، تکرارنکردن اشتباهات است. اگر چیزی برای تغییر دادن وجود ندارد یعنی «آب رفته به جوی باز نمی‌گردد» پس به ذهنتان فرصت استفاده از تجربه گذشته را بدهید تا به جای سرزنش شدن، به فکر جبران و ساختن آینده باشد.

*روان‌شناس بالینی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان