سرویس سبک زندگی فردا: تابهحال به خطراتی که ممکن است زندگی مشترک شما را تهدید کند فکر کردهاید؟ یا واضحتر بگویم تابهحال اندیشیدهاید که ممکن است عواملی از دورن خانه، رابطه میان شما و همسرتان را به مخاطره بیاندازد؟ در ادامه این مطلب را به نقل از مهرخانه بخوانید.
زندگی مشترک هم مانند یک کودک، نیازمند توجه و رسیدگی است و باید مدام حواستان به قسمتهای مختلف رشد آن باشد تا در همه ابعاد بهخوبی توانگر و واکسینه شود تا بیماریهای درونی و بیرونی آن را از پا در نیاورند. بههمیندلیل لازم است خطراتی را که از درون خانه ممکن است زندگی زناشویی و کانون گرم خانوادگی شما را تهدید میکند، بشناسید و حواستان به آنها باشد.
به این خطرات توجه کنید:
1. تلویزیون
با نگاهی به برخی زوجهایی که در آستانه فروپاشی زندگیشان قرار گرفتهاند، متوجه میشویم که «تلویزیون قاتل عشق است». در این جمله هیچ اقرار و یا غلوی وجود ندارد. تلویزیون بهواقع میتواند ویرانگر یک زندگی عاشقانه باشد. در این مورد هیچ شکی نداشته باشید.
اگر میخواهید زندگیتان را در مقابل این خطر واکسینه کنید، شامخوردن جلوی تلویزیون را قدغن کنید. غذاخوردن جلوی تلویزیون نمیگذارد که حواستان به همدیگر باشد. از آن گذشته آنقدر جلوی تلویزیون ممکن است به تماشای فیلم مشغول شوید که وقتی به رختخواب میروید حتی فرصت نداشته باشید با یکدیگر صحبت کنید و از حال هم جویا شوید.
تنها چاره این است که تلویزیون را به عنوان دشمن خود شناخته و آنرا از زندگی عاشقانه خود بیرون بیندازید. برای آنکه در این کار زیاد سختگیری نکرده باشید، برنامهای بگذارید و به آن پایبند باشید؛ بهعنوان مثال اینکه در هفته 3 شب تلویزیون خاموش باشد و بهجای تماشای آن با همسرتان صحبت کنید. یا حتی با هم اسمفامیل، منچ یا سایر بازیهایی که میتواند دونفره باشد را انجام دهید.
2. خانهنشینی
بهخاطر تماشای تلویزیون و تماشای فلان سریال یا فیلم سینمایی دیگر فرصت بیرونرفتن و با هم قدمزدن را از دست میدهید. مگر درهای آن رستوران دنجی که در دوران نامزدیتان عاشقش بودید، بسته شده است؟ پس آن شبهایی که با هم به سینما میرفتید و به حرفهای پرشور و حرارت میپرداختید، چه خواهند شد؟
حالا فقط ماهی یکبار آنهم برای سرزدن به مادر و پدر بهزور از خانه بیرون میروید و احتمالاً آنها هم شاید ماهی یکبار به دیدن شما بیایند. دیگر از گردشهای دونفره و شبنشینیهای رمانتیک خبری نخواهد بود. باید سعی کنید دوباره آن حالوهوا را بهدست بیاورید و به پارک بروید و دوتایی قدم بزنید.
3. ساعات اضافی
تلاش کنید که دیر از سر کار به خانه برنگردید. نهتنها برای خودتان وقت ندارید، بلکه علاوهبر آن، خستگی و عصبانیتتان را با خود به خانه میآورید که حقیقتاً این مسئله برای همسرتان خوشایند نخواهد بود.
کافی است کار تمام زندگیتان شود، آنوقت تنها موضوعی خواهد بود که حتی در خانه هم به آن فکر میکنید و فقط درباره آن میخواهید با همسرتان صحبت کنید. سعی کنید به حد کافی زود به منزل بروید تا قبل از شام، کمی فرصت داشته باشید با همسرتان بنشینید و صحبت کنید. برای باهمبودن وقت بگذارید؛ بهشرطی که واقعاً باهم باشید، نه اینکه جلوی تلویزیون ولو شوید. در ساعاتی که با هم هستید فقط به لذتبردن از زندگی فکر کنید و کار و مشکلات کاری را از یاد خود ببرید.
4. رسیدگی به وضع ظاهر
اینگونه تصور نکنید که چون دیگر زن و شوهر هستید و چندین سال از زندگی مشترکتان میگذرد، باید نسبت به وضع ظاهرتان بیخیال باشید. دست از شلختگی و نامرتببودن بردارید. خانه را ریختوپاش رها نکنید. به خودتان برسید. همسرتان بیشک شما را همانگونه که هستید دوست دارد، اما بااینحال چرا سعی نمیکنید خود را به بهترین شکل به او نشان بدهید؟ شما با توجه به خودتان به همسرتان بیان میکنید که او هم برای شما مهم است.
5. بیتوجهی
یکی دیگر از دشمنان بزرگ زن و شوهرها، بیتوجهی است. در نظر داشته باشید که منظور ما این نیست که توجه به همسر یعنی گلخریدن و هدیهدادن، بلکه منظور از توجه، نگاهکردن به همسرتان است. گاهی وقتها آنقدر حجم بیتوجهیها زیاد میشود که ممکن است حتی به همسرتان با دقت نگاه نکنید و متوجه نشوید او آرایشگاه بوده، موهایش را کوتاه یا رنگ کرده است.
وقتی همسرتان لباس جدیدی میپوشد، نوع دیگری آرایش میکند، یا وقتی که او با تعریفهای بهجا و مناسبش شما را تحتتأثیر قرار میدهد، از او تعریف کنید؛ زیرا تعریف و تمجیدها همیشه خوشایند هستند، البته زمانی که درست و بهجا بهکار برده شوند.
6. حسادت مفرط
دست از پاییدن و سینجیمکردن همسرتان بردارید. باور داشته باشید که اساس یک زندگی مشترک بر پایه اعتماد دوجانبه شما و همسرتان به یکدیگر بنا میشود. شک و بدگمانیهای بیش از حد، شما و در نهایت او را به ستوه آورده و به سمت فرد دیگری هل میدهد.
7. خانواده همسر
مطمئناً تمام خانوادههای همسر آنگونه که در فیلمها به صورت منفی نشان داده میشوند، نیستند. تفاهم بین همسر و خانواده شما اغلب میتواند گرم و صمیمانه باشد، اما نکته مهم آن است که بدانید زمانی که این تفاهم به حد کافی وجود دارد، چیزی را به همسرتان تحمیل نکنید. چنانچه احساس میکنید همسرتان از رفتوآمدهای آخر هفته خسته میشود، به او اصرار نکنید که هر هفته برای ناهار با خانواده شما باشد. البته این قاعده درباره میهمانیهای همکاران و دوستان هم صادق است.
8. نبود برنامه
تشکیل خانواده بهمعنای گذراندن زندگی بدون درنظرگرفتن آینده نیست. شما و همسرتان باید با هم و با کنار هم بودن زندگیتان را بسازید. از برنامههای کوتاهمدت مثل مکانی که تعطیلات را در آنجا میگذرانید، خرید اتومبیل، خرید خانه و… گرفته تا برنامهریزیهای بزرگتر مثل بچهدار شدن، عازم شهر دیگری شدن برای زندگی و … بیدرنگ در مورد آیندهتان و اینکه چگونه با آن روبهرو میشوید، فکر کنید. این تفکر و برنامهریزی روابط شما را منسجمتر کرده و شور و شوق بیشتری را در زندگی شما جاری خواهد کرد.
9. سکوت
شک نداشته باشید که عدم گفتگو برای زندگی مشترک زناشویی مضر است. این امر به دلایل مختلف اغلب ناشی از کمبود وقت یا بیتوجهی زن و مرد نسبت به هم است که در موارد بالا راجع به آنها توضیح داده شد. بااینحال معمولاً گفتگو میان همسران صورت میگیرد، اما هیچیک از طرفین به حرف یکدیگر گوش نمیدهند. در این حالت موضوعی را با هم مطرح کنید و سعی کنید دوتایی درباره آن نظر بدهید که سکوت میان شما حاکم نشود.
سکوت بهخصوص در مواقعی که همسران اختلاف نظر دارند، میتواند ارتباط زناشویی را به چالش بکشد. به جای اینکه در تنهایی و سکوت فکر کنید، با همسرتان و با زبان گفتگو فکر کنید.
زندگی مشترک، گذشته و حال و آینده و در یک کلام تمام وجود شماست؛ برای آن تلاش کنید و آنرا از گزند آفتها مصون بدارید.