به گزارش ایسنا براساس خبر رسیده، در این دیدار که 17 آذر ماه برگزار شد، جمال میرصادقی درباره تجربیات ادبی خود، گفت: اولین و مهمترین دغدغه ذهنی یک نویسنده، نوشتن است. نوشتن به این صورت که در گامهای اول داستاننویسی، زمانی مشخص و ثابت را در روز به نوشتن اختصاص دهید، به طوری که به تدریج، ذهن شما به نوشتن در آن زمان عادت کند. لزومی ندارد نوشته حتما داستان باشد. اجازه بدهید ذهنتان قلم را روی کاغذ هدایت کند. این نوشتنهای مکرّر را تا جایی ادامه دهید که درصورت انجام ندادن، خلا آن در شما احساس شود.
او افزود: سعی کنید نوشتههای خود را با بیان گفتاری بنویسید.تا حد امکان از ادبینویسی، ژورنالنویسی و هرگونه تکلف دوری کنید. برای تسهیل نثر خود، پس از خواندن بخشی از یک داستان، سعی کنید کلمات آن را به خاطر سپرده و با نثر خود بازنویسی کنید تا به افزایش «ذخیره ذهنی کلمات» شما کمک کند.
این داستاننویس در ادامه بیان کرد: تا میتوانید از تجربیات شخصی و احساسات و دغدغههای خودتان بنویسید و اصالت نوشتههایتان را حفظ کنید. اتفاقات و مشاهداتی که شما را تحت تاثیر قرار میدهد نیز میتواند در نوشتنِ یک داستانِ ماندگار به شما کمک کند.
او اضافه کرد:بعد از مدتی اینگونه نوشتن، با حذف زوائد و عناصر غیر داستانی، با استفاده از «تخیل» به درونمایه نوشتههای خود جهت دهید، از تجربیات و شناخت آنها استفاده کرده و داستان خود را بنویسید. اثر خود را از هر گونه جهتگیری و ایدئولوژی حفظ کنید و تنها برای بیان افکار و پیام خود بنویسید.
میرصادقی همچنین درباره مسائلی چون جهان داستان، مطالعه منظم، پرورش خلاقیت، چیستی و مفهوم ادبیات سخن گفت.
نکات بسیاری حین پرسش و پاسخ مطرح شد که جمال میرصادقی عموما داستاننویسان را به کتابهای تالیفیِ خود مانند «عرقریزان روح» و «داستان و داستاننویس»، و «عناصر داستان» ارجاع میداد.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/09/21/1211100708.jpeg)