
سیدعلیرضا میرعلینقی پژوهشگر و از مفاخر عرصه موسیقی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: موسیقی امروز به لحاظ فنی نسبت به گذشته بالا رفته اما از نظر هنری و احساسی پایین آمده است.
وی افزود: دو ویژگی در موسیقی وارد شده، ویژگی اول سرعت زیاد در اجرا و ویژگی دوم عادت مخاطبان به شنیدن صداهای بلند است. مخاطبان به شنیدن صداهای بسیار حجیم، بلند و کوبنده حتی در موسیقی هایی که نیاز به صداهای بلند ندارند عادت کرده اند. این وضعیت هم برای شنوایی افراد و هم فرهنگ موسیقی، بد است.
این پژوهشگر درباره دلایل گرایش مخاطبان به موسیقی های کوبنده و جدید بیان کرد: دلیل این وضعیت وجود هیجانات و احساسات غیر قابل کنترل در مخاطبان و دوری جامعه از موسیقی متعادل و با آرامش است یعنی مخاطبان امروزه با آثاری که داری تعادل موسیقایی و آرامش بخش مواجه نمی شوند.
میر علینقی به وضعیت در دسترس بودن قطعات موسیقی از طریق دانلود پرداخت و توضیح داد: دسترسی به موسیقی از طریق دانلود در دنیا حاکم شده است و در کشور ما این مسئله بیشتر وجود دارد. در دنیا به دلیل پیشرفت تکنولوژی و شکل دسترسی آسان مخاطبان به ویژه از طریق دانلود بسیاری از شرکت های تولید کننده سی دی و پخش آلبوم را کنار گذشته اند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه موسیقی امروز ما در حال غرق شدن در سیلاب است و مخاطبان را نیز با خود می برد. واقعا نمی توان موسیقی فعلی را هدایت کرد و باید از ابتدا آن را ساخت.