ماهان شبکه ایرانیان

پرورش پلونیا در خانه

پلونیا گیاهی زیبا و غیر معمول است که حال و هوایی استوایی به خانه‌تان می‌بخشد! ترکیب این گیاه با دیگر گیاهان استوایی عالی می‌شود! خودتان ببینید!

پرورش پلونیا در خانه

پلونیا گیاهی زیبا و غیر معمول است که حال و هوایی استوایی به خانه‌تان می‌بخشد! ترکیب این گیاه با دیگر گیاهان استوایی عالی می‌شود! خودتان ببینید!

 

پلونیا بومی مناطق استوایی و نیمه استوایی آسیا است و گونه‌های کمی دارد که معولا تنها یکی از آنها در گلفروشی‌ها دیده می‌شود. این گیاه پرورش خیلی آسانی ندارد. رطوبت بالا می‌خواهد و بادهای سرد را هم اصلا تحمل نمی‌کند! پس اگر خانه‌تان همیشه سرد است یا عادت به باز گذاشتن پنجره‌ها در فصل پاییز دارید، از پرورش آن صرف نظر کنید. اما از طرف دیگر، اگر بتوانید نیازهایش را برآورده کنید، گیاه خانگی آویز و فوق العاده‌ای می‌شود، و با برگ‌های رنگارنگ خود همه خانه را پر می‌کند!

 

از این گیاه در بیرون از خانه به عنوان پوشاننده زمین استفاده می‌کنند. در داخل خانه، پلونیا، بیشتر در گلدان‌های آویز کاشته می‌شود، جایی که بتواند از لبه گلدانش سرازیر شود.

شرایط رشد

– نور

پلونیا در زادگاه اصلی خود به صورت گیاهی است که زیر درختان و گیاهان بلند تر رشد می‌کند. پس از همین جا می‌توان فهمید که این گیاه آفتاب مستقیم را دوست ندارد و در صورت تابش مستقیم اشعه‌های خورشید به برگ‌هایش، گیاه به سرعت می‌سوزد. در کل این گیاه در لبه پنجره‌ای شرقی که آفتاب مستقیم نداشته باشد، به خوبی رشد می‌کند.

– آبیاری

پلونیا مرطوب بودن خاک و محیطش را دوست دارد. نباید اجازه دهید که هیچ وقت خاک گیاه به طور کامل خشک شود، حتی در طول فصل زمستان!

– رطوبت

همانطور که گفتیم این گیاه عاشق رطوبت است. پلونیا را هر روز با آب بدون املاح غبار پاشی کنید و یا آن را در جایی قرار دهید که به طور معمول مرطوب است، مانند حمام. برای تامین رطوبت گیاه از زیر گلدانی پر از سنگریزه هم می‌توانید استفاده کنید. به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه‌ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد در غیر این صورت ریشه‌ها پوسیده می‌شوند و گیاه دچار خفگی می‌شود. با این روش بدون اینکه هر روز نیاز به غبار پاشی باشد رطوبت مورد نیاز پلونیاتان تامین می‌شود. اگر برگ‌ها شروع به سوختن و قهوه‌ای شدن کردند، احتمال زیاد اشکال از کمبود رطوبت محیط است.

– خاک

از خاک‌های مخصوص گلدان، که زهکشی خوبی هم دارند، استفاده کنید.

– کود دهی

در طول فصل رشد گیاه را با کودهای مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند کود دهی کنید. اگر کودی که تهیه کرده اید، کودی قوی است، محلولی که برای کود دهی گیاه درست می‌کنید را رقیق تر از مقدار گفته شده روی بسته کود تهیه کنید.

تکثیر

مانند تمام گیاهان رونده، تکثیر پلونیا هم به راحتی از طریق قلمه ساقه قابل انجام است. بهتر است قلمه گیری را در بهار، زمانی که رشد جدید را در گیاه مشاهده کردید، انجام دید.

برای قلمه گیری، با استفاده از چاقو یا تیغی تمیز، قسمتی از ساقه گیاه را ببرید. می‌توانید برای نتیجه بهتر از هورمون ریشه زایی استفاده کنید و قلمه‌ها را قبل از کاشت به این هورمون آغشته کنید. تعدادی گلدان کوچک را با خاک مخصوص ریشه دهی پر کنید. قلمه‌ها را در گلدان‌ها بکارید و در جایی گرم و مرطوب قرار دهید. مراقب باشید که قلمه‌ها را در مکانی با آفتاب مستقیم قرار ندهید.

وقتی رشد جدید را در قلمه‌ها مشاهده کردید، آنها را کنار بقیه گیاهان بگذارید.

یک گیاه پلونیای سالم، باید برگ‌هایی شاداب و متراکم در سطح خاک داشته باشد.

تعویض گلدان

چون این گیاه، گیاهی ظریف و اندکی حساس است، با مقداری بی‌توجهی و مناسب نبودن شرایط خراب می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید به گیاه‌تان توجه کنید و یکی از این توجهات، تعویض گلدان هر ساله گیاه است! برای تعویض گلدان حتما لازم نیست که گیاه را به گلدانی بزرگ تر منتقل کنید، همین که خاک آن را کاملا عوض کنید، برایش کافی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان