ماهان شبکه ایرانیان

از گیاهان معمولی خسته شدید؟

این گیاه زیبا که به نام کرساندرا هم خوانده می‌شود، در مناطق استوایی و نیمه حاره‌ای به صورت گیاهی پوششی رشد می‌کند

از گیاهان معمولی خسته شدید؟

بنجامین، پتوس، بامبو، آگلونما و … دیگر نه! دلتان گیاهی جدید می‌خواهد؟! با یک گیاه استوایی گل دار چطورید؟ پس کروساندرا پرورش دهید!

 

این گیاه زیبا که به نام کرساندرا هم خوانده می‌شود، در مناطق استوایی و نیمه حاره‌ای به صورت گیاهی پوششی رشد می‌کند. کروساندرا به خاطر رنگ بی‌نظیر گل‌ها و توانایی تحملش در مکان‌های سایه دار، بسیار مورد استقبال است. این گیاه، جز گیاهانی است که گل‌های براقش را در مکانی با اندکی سایه تا چند ماه نگه می‌دارد! ترکیب کروساندرا با دیگر گل‌های سایه پسند، مانند ایمپشین، گیاه میگو طلایی و حسن یوسف، به راستی که دیدنی است! تا این جای کار ممکن است تصور کنید که نمی‌توان این گیاه را درون خانه پرورش داد، اما تصورتان اشتباه است! کروساندار به راحتی درون خانه رشد می‌کند و با گل‌های زیبای خود، به فضا ، روحی تازه می‌بخشد. این گیاه به نور کم مقاوم است و گل‌هایی با عمر زیاد، از اواخر بهار تا پاییز، تولید می‌کند. برای افزایش گل دهی گیاه و طولانی تر شدن این دوره، گل‌های پژمرده و خشک شده را از آن جدا کنید تا انرژی گیاه برای تولید گل‌های جدید صرف شود.

گل‌ها به رنگ‌های هلویی کم رنگ و سرخ مایل به زرد هم یافت می‌شوند!

شرایط رشد

– نور

این گیاه بهترین رشد را در مکانی روشن با نور غیر مستقیم دارد. در طول فصل تابستان، کروساندرا را از آفتاب مستقیم حفظ کنید. در فصل زمستان، تا جایی که می‌توانید، برای گیاه نور فراهم کنید.

– آبیاری

کروساندرا را در طول فصل رشد مرتبا آبیاری کنید و هیچ وقت اجازه ندهید خاک گلدان گیاه به طور کامل خشک شود. این گیاه بسیار به خشکی حساس است.

– رطوبت

اگر در منطقه‌ای با آب و هوای خشک زندگی می‌کنید، بهتر است گیاه را در طول فصل رشدش به صورت هفتگی غبار پاشی کنید. برای راحت شدن کار می‌توانید از زیر گلدانی حاوی سنگریزه هم استفاده کنید. به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه‌ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد.

– خاک

کروساندرا را در خاک گلدانی غنی، با پایه پیت و دارای زهکشی خوب بکارید.

– کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید. در فصل زمستان کود دهی را به یک بار در ماه یا کمتر، کاهش دهید.

تکثیر

کراساندرا به راحتی از طریق قلمه ساقه تکثیر می‌شود. برای بهترین نتیجه، قلمه‌ها را در ابتدای بهار از گیاه بگیرید. با استفاده از چاقو یا تیغی تیز و تمیز، چند قلمه از ساقه‌های گیاه تهیه کنید و آنها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید. گلدانی پر از خاک مخصوص جوانه زنی بذر تهیه کنید و قلمه‌ها را در آن بکارید. برای گلدان‌ها گرمای بستری فراهم کنید و قلمه‌ها را مرطوب نگه دارید. بعد از چند وقت رشد جدید در قلمه‌ها را مشاهده خواهید کرد. حالا آنها را به مکان اصلی‌شان در کنار بقیه گیاهان منتقل کنید. گیاهان جوان رشد سریعی خواهند داشت و بعد از سپری شدن چند ماه از رشد و قبل از گل دهی، نیاز به تعویض گلدان دارند.

تعویض گلدان

اگر چه که کروساندرا در زادگاه طبیعی خود به صورت گیاهی چند ساله است، ممکن است در خانه  به صورت گیاهی یک ساله درآید. پس آنها را تا زمانی که گل دهی‌شان تمام شود و برگ‌ها شروع به ریختن کنند، نگه دارید، و بعد از آن گیاه را دور بیاندازید. در هر صورت اگر گیاه را در طول زمستان نگه داشته اید و به سال بعدمنتقل کرده اید، می‌توانید گلدان آن را در بهار عوض کنید.

برای تعویض گلدان، گیاه را از گلدان قبلی‌اش خارج کنید و آن را در گلدانی یک سایز بزرگ تر حاوی خاک تازه بکارید. گلدان را در مکانی روشن با نور غیر مستقیم قرار دهید. قلمه گیری را در هنگام تعویض گلدان گیاه انجام دهید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان