ماهان شبکه ایرانیان

فوشیا، گیاهی با گل‌های شگفت انگیز

این گیاه زیبا را کمتر در خانه‌های ایرانی دیده ایم. اما در کشورهای انگلیسی زبان، به عنوان گیاه بیرونی، در همه جا به چشم می‌خورد. گل‌هایش بی‌نظیر است!

فوشیا، گیاهی با گل‌های شگفت انگیز

این گیاه زیبا را کمتر در خانه‌های ایرانی دیده ایم. اما در کشورهای انگلیسی زبان، به عنوان گیاه بیرونی، در همه جا به چشم می‌خورد. گل‌هایش بی‌نظیر است!

 

همانطور که گفتیم فوشیا، که به آن گیاه آویز و گوشواره هم گفته می‌شود، در کشورهای انگلیسی زبان بسیار محبوب است. این گیاه در ابتدا از نواحی نیمه حاره‌ای جنوب آمریکا و نیوزلند وارد انگلیس شد. امروزه فوشیا را در همه جا و در انواع رنگ‌ها می‌یابیم. گل‌های زنگ شکل این گیاه به رنگ‌های سفید، بنفش، صورتی، قرمز و ترکیبی از رنگ‌ها یافت می‌شوند.

از فوشیا در شرایط‌ مختلفی استفاده می‌شود، در گلدان‌های آویز، گلدان‌های معمولی و به صورت رونده! فوشیا که تا مدت‌ها به عنوان گیاهی بیرونی از آن استفاده شده بود، در درون خانه به صورت گیاهی یک ساله نگهداری می‌شود و بعد از دوره گل دهی بیرون انداخته می‌‌شود. اما حقیقت این است که این گیاه می‌تواند زمستان گذرانی کند و چند ساله باشد.

شرایط رشد

– نور

فوشیا مکانی روشن را دوست دارد، اما نباید در معرض آفتاب مستقیم قرار بگیرد، مگر اینکه بتوانید ریشه را به اندازه کافی خنک و مرطوب نگه دارید. بسیاری از افراد فوشیا را مانند گیاهی سایه دوست پرورش می‌دهند، که مشکلی هم ندارد، اما اگر آب کافی برای گیاه فراهم شود، می‌تواند مقدار بیشتری آفتاب را هم تحمل کند.

– آبیاری

در طول فصل رشد، خاک گیاه را همواره مرطوب نگه دارید. فوشیا دوست ندارد ریشه‌هایش گرم و خشک باشند و این وضعیت می تواند به مرگ گیاه منتهی شود. پس همیشه مطمئن شوید که ریشه‌های گیاه خنک و مرطوب هستند. بعد از اینکه گل دهی گیاه تمام شد، آبیاری را کاهش دهید تا فوشیا را برای زمستان گذرانی آماده کنید.

– دما

فوشیا دوست ندارد برای مدت طولانی در فضایی گرم باشد. گیاه می‌تواند در طول زمستان گذرانی، دماهای کمتر را هم تحمل کند.

– خاک

خاک یا مخلوط غیر خاکی غنی با زهکشی خوب، بهترین مخلوط برای کاشت فوشیا است.

– کود دهی

فوشیا را در طول فصل رشد به طور فراوانی کود دهی کنید. فوشیاها گیاهان پر خوری هستند! تا جایی که بسیاری از پرورش دهندگان این گیاه، در طول فصل رشد، گیاه را در هر بار آبیاری با محلول‌های کودی ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی می‌کنند. می‌توانید از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند هم استفاده کنید. آنها هم انتخاب‌های خوبی هستند.

تکثیر

فوشیاها به راحتی از طریق قلمه ساقه تکثیر می‌شوند. برای قلمه گیری، چند ساقه (نه خیلی جوان) از گیاه را انتخاب کنید. به وسیله تیغ یا چاقویی تمیز و تیز ساقه را از گیاه جدا کنید. برای نتیجه بهتر قلمه‌ها را قبل از کاشت در هورمون ریشه زایی قرار دهید. چند گلدان کوچک را پر از خاک تازه مخصوص ریشه زنی کنید. حالا قلمه‌ها را در گلدان‌ها بکارید.آنها را در مکانی روشن و مرطوب نگه دارید و خاک‌شان را هم همواره مرطوب، و نه خیس، کنید. در کمتر از چند هفته باید نشانه‌های رشد جدید در گیاه را مشاهده کنید. تا زمانی که قلمه‌ها در گلدان جدیدشان به خوبی مستقر نشده اند، گلدان آنها را عوض نکنید.

تعویض گلدان

هر سال بهار گلدان فوشیاتان را عوض کنید. این گیاه برای گل دهی و شادابی، به مکمل‌های ارگانیک نیاز دارد. پس حتی اگر نمی‌خواهید گلدان گیاه را یک سایز بزرگ تر کنید، باید آن را به گلدانی جدید حاوی خاک تازه منتقل کنید. در هنگام تعویض گلدان، مقداری از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می‌کنند، در خاک جدید مخلوط کنید تا گیاهی قوی تر داشته باشید.

برای تعویض گلدان، به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید و گیاه را به راحتی از داخل گلدانش خارج کنید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. البته همانطور که گفتیم می‌توانید گیاه را در گلدانی هم سایز گلدان قبلی‌اش هم بکارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان