ماهان شبکه ایرانیان

جا زدن به شیوه کارگردان «وضعیت سفید»!/ اعتراض بازیگر فیلم نیکی کریمی به نادیده گرفته شدن/ حاشیه‌هایی برای فیلم زندگی همسر امام(ره)

تغییر و تحولات در معاونت هنری وزارت ارشاد و حوزه هنری و حواشی ایجاد شده پیرامون دو اظهار نظر از سوی سحر قریشی و حمید نعمت‌الله از جمله مهمترین اتفاقات و حواشی فرهنگی هفته‌ای بود که گذشت.

سرویس فرهنگی فردا: در هفته‌ای که ارائه بودجه پیشنهادی سال 97 توسط دلوت دوازدهم به مجلس و اعلام خبرهایی در ارتباط با افزایش عوارض خروج از کشور و همچنین احتمال افزایش قیمت برخی دیگر از محصولات باعث ایجاد موجی از ناامیدی در میان سلبریتی‌های طرفدار رئیس جمهور و اظهار پشیمانی آن‌ها از حمایت خود از حسن روحانی در انتخاب ریاست جمهوری شده بود اتفاقات دیگری نیز در عرصه فرهنگی کشور به وقوع پیوست که برخی از آن‌ها در زمینه جنجال‌سازی دسته کمی از ماجرای گران شدن عوارض خروج از کشور نداشتند!

5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از جنجال بر سر یک نظر شخصی تا حاشیه‌هایی برای فیلم زندگی همسر امام (ره)

یک ابرازنظر شخصی و این همه عوارض؟!

این هفته با یک اظهارنظر جنجالی شروع شد. سحر قریشی بازیگر زن سینمای ایران در مصاحبه‌ای تصویری که بخشی از آن در این هفته در کانال‌های تلگرامی به سرعت بازنشر می‌شد در ارتباط با ماجرای ورد بانوان به وزرشگاه‌ها گفت: «دوست ندارم بروم استادیوم. از اینکه کنار تعداد زیادی آقا قرار بگیرم منقلب می‌شم، احساس امنیتم رو از دست می‌دهم. کاملاً موافقم که اجازه نمی‌دهند خانم‌ها به استادیوم بروند.» انتشار این ویدئو زمینه‌ساز هجوم برخی از کاربران فضای مجازی به صفحه شخصی سحر قریشی و حمله به او درباره داشتن چنین نظری در ارتباط با ورود بانوان در ورزشگاه‌ها شد. اما این ماجرا به همینجا ختم نشد و برخی از سلبریتی‌های کشورمان نیز مثل همیشه برای عقب نماندن از موج‌های ایجاد شده در فضای مجازی دست به کار شدند و هر کدام به شکلی از خجالت سحر قریشی درآمدند تا اعتراض خود را نسبت به نظر شخصی این بازیگر سینما در ارتباط با این موضوع نشان دهند.

 

اما در میان برخی از چهره‌ها نیز واکنش‌های متفاوتی نسبت به این موضوع نشان دادند. هادی حجازی‌فر ستاره فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» یکی از این افراد بود که با انتشار یادداشتی در این زمینه نوشت: «خانم سحر قریشی در یک گفت‌وگوی اینترنتی راجع به حضورش در استادیوم‌های ورزشی حرف‌هایی زده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. من هم به‌عنوان یک شهروند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، مخالف حرف‌های ایشان هستم اما آیا صرف مخالف بودن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، اجازه هر حرف و توهینی رو می‌ده؟ واقعیت اینه که ته‌مانده ارزشی چون «خود واقعی بودن» لای این شلوغ‌کاری‌ها از یاد میره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. این هجمه‌ها باعث میشه ما قبل از هر اظهارنظری به این فکر کنیم که بازخوردهای احتمالی‌‌‌‌اش چه خواهد بود و این یعنی ساختن شیک یک دروغگو و ریاکار جدید. آیا ابراز یک عقیده شخصی راجع به یک احساس درونی باید این همه عوارض داشته باشه؟»

جا زدن به شیوه کارگردان «وضعیت سفید»

حواشی فرهنگی این هفته دامن حمید نعمت‌الله کارگردان آرام سینمای ایران را نیز گرفت. نعمت‌الله که چندی پیش به مناسبت هفتمین جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا به ملبورن سفر کرده بود، در مصاحبه‌ای با روزنامه سیدنی‌مورنینگ در رابطه با مسائل مختلف سینمای صحبت‌های جالبی کرده است. او با کنایه به برخی از فیلمسازان ایرانی که بیشتر به دنبال ساخت آثار جشنواره‌پسند هستند، اظهار کرد: «بردن جایزه اسکار بسیار خوشحال کننده است، اما به شرطی که من به روشی فیلم بسازم که می‌خواهم. اگر تنها به بردن جایزه اسکار یا جلب رضایت هیأت داوران جشنواره کن بیاندیشید، نمی‌توانید فیلم خوبی خلق کنید.»

5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از جنجال بر سر یک نظر شخصی تا حاشیه‌هایی برای فیلم زندگی همسر امام (ره)

اما انتشار این گفتگو و بازتاب گسترده آن در رسانه‌های دیگر باعث شد که عقب‌نشینی حمید نعمت‌الله از این موضوع شد تا او در گفتگو با یک کانال تلگرامی حرف‌هایی که زده بود را این‌گونه تکذیب کند: «در این مصاحبه مصاحبه کننده اصلا به زبان فارسی مسلط نبود و در نتیجه صحبت های منتشر شده شبیه حرف زدن من نیست و به طور مشخص شبیه فکر کردن من هم نیست. لذا ترجیح من این است که خواننده ها این مصاحبه را نشنیده و نخوانده فرض کنند.»

جالب اینکه پس از این اتفاق نسیم خادم - خبرنگار روزنامه سیدنی مورنینگ و مصاحبه کننده این گفتگو- در توئیتی این‌گونه واکنش نشان داد: «روایت من دقیقا منطبق بر چیزی بود که او گفت. من صوت ضبط شده مصاحبه را دارم. بنابراین اگر هرگونه شکی وجود دارد، حمید می‌تواند راجع به آن با من تماس بگیرد.»

اعتراض بازیگر فیلم نیکی کریمی به نادیده گرفته شدن

اما سحر قریشی تنها بازیگر زن سینمای ایران نبود که در این هفته درگیر حاشیه شد چرا که نیکی کریمی نیز این هفته به واسطه حواشی ایجاد شده برای پروژه سینمایی «آذر» که وی تهیه‌کنندگی آن را برعهده داشت باعث شد تا کریمی نیز درگیر حوای شود. ماجرا از آنجا آغاز شد که پس از انتشار گفتگویی از سوی بدلکار زن این فیلم سینمایی در ارتباط با بی‌توجهی به او در زمان اکران عمومی اثر، برخی دیگر از عوامل این فیلم نیز نسبت به اتفاقات پیش آمده در پشت‌صحنه این کار زبان به گلایه گشودند.

 

حمیدرضا آذرنگ که نقش اول مرد این فیلم را برعهده داشت در گفتگویی با «چرک» خطاب کردن اتفاقات پیش آمده در ارتباط با این اثر اظهار کرد: «مردم نمی‌دانند که من به عنوان نقش اصلی در این فیلم حضور داشته‌ام. هیچ قانونی برای من بازیگر وجود ندارد که بگوید آقای آذرنگ اگر امروز حق تو را پایمال کردند به کجا و چه کسانی می توانی اعتراض کنی تا بتوانی حقت را بگیری. این خانم محترم [نیکی کریمی] چرا نمی‌رود برای خودش یک فیلم شخصی بسازد! به جای اینکه من تمام لحظات و تمرکزم درگیر فیلم باشد، دوستان به این فکر می‌کردند که من چقدر داخل فیلم باشم و حضورم تا چه حد تاثیرگذار باشد یا نباشد. اما امروز که با شما صحبت می‌کنم، به من توهین شده است.»

حاشیه‌های برای «بانو قدس ایران»

برگزاری جشنواره سینما حقیقت نیز یکی دیگر از اتفاقات مهم این هفته بود. یازدهمین دوره این جشنواره در حالی در این هفته کار خود را آغاز کرد که کیفیت آثار حاضر در این دوره نسبت به دوره‌های قبلی به طور مشهودی بهتر شده بود. البته این جشنواره نیز همانند اغلب رویدادهای فرهنگی کشور از حواشی به دور نماند تا عدم اکران مستند «بانوی قدس ایران» در افتتاحیه جشنواره عملا یازدهمین دوره آن کار خود را با یک حاشیه آغاز کند. این مستند که با موضوع زندگی همسر امام خمینی(ره) تولید شده بود قرار بود به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره به نمایش درآید که گویا با مخالفت سرمایه‌گذار اثر یعنی موسسه «عروج فیلم» برای اکران عمومی آن، نه تنها در افتتاحیه جشنواره به نمایش درنیامد بلکه حتی قرار شد از بخش داوری جشنواره نیز کنار گذاشته شود.

این ماجرا در ادامه ابعاد جالب‌تری به خود گرفت فیلم «بانوی قدس ایران» به یک باره در واپسین روزهای جشنواره به نمایش درآمد و درست یک روز به عنوان یکی از نامزدهای جوایز مهمیاز جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی معرفی شد تا حواشی بیشتری دامن این اثر را بگیرد.

5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از جنجال بر سر یک نظر شخصی تا حاشیه‌هایی برای فیلم زندگی همسر امام (ره)

فصل تغییرات در معاونت‌های هنری نهادهای فرهنگی

تغییرات مدیران فرهنگی نیز بخشی دیگر از اتفاقات مهم فرهنگی این هفته را تشکیل می‌داد. در شرایطی که از چند ماه پیش اخباری در ارتباط با برکناری علی مرادخانی از معاونت هنری ارشاد منتشر شده بود. این هفته بالاخره مرادخانی جای خود را در معاونت هنری ارشاد به سید محمد مجتبی حسینی معاون داد تا از این پس سکان مدیریتی هنری ارشاد به او سپرده شود.

البته مرادخانی نیز پس از ترک ارشاد بیکار نماند و همانند وزیر قبلی ارشاد که حالا یکی از معاونت‌های شهردار تهران را برعهده دارد، توانست شغلی جدید در شهرداری تهران برای خود فراهم کند و از این به بعد به عنوان مشاور هنری شهردار تهران به فعالیت خود ادامه دهد.

انتصاب فاضل نظری به مدیرعاملی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز از دیگر تغییرات مدیریتی در عرصه رهنگی کشور بود. نظری که پیش از این مسئولیت معاونت هنری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی را برعهده داشت، با حکم وزیر آموزش و پروش به عنوان مدیرعامل جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتخاب شد تا از این به بعد تمرکز خود را برفعالیت‌های فرهنگی و هنری مرتبط با کودکان و نوجوانان بگذارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی