شناسایی افراد باهوش با نبوغ بالا، همیشه نیازمند تست هوش و آزمایش های پزشکی نیست. این افراد خصوصیات رفتاری متفاوتی نسبت به سایرین دارند که بتوان براساس این رفتارها، آنها را شناخت. در این مقاله به تعدادی از رفتارهای بارز و مشترک افراد باهوش و نابغه اشاره شده است.
شلختگی
حتما شما هم در کودکی بر سر جمع نکردن وسایل و ریخت و پاش بودن اتاقتان، مورد شماتت مادر یا پدر قرار گرفته اید. افراد باهوش و نابغه، در بزرگسالی نیز همچنان نامرتب باقی میمانند. معمولا چنین افرادی برخلاف تنبل ها، به دلیل مشغولیت زیاد فکری و انجام چند کار همزمان با تمرکز بالا، وقت کافی برای نظم و ترتیب ندارند.
سازگاری
معمولا این افراد در مواجه با مشکلات یا تغییر مسیرهای اجباری هیچ شکایتی نمیکنند و بسیار انعطاف پذیرند. زمانی که محیطشان تغییر میکند یا به اجبار تغییری در برنامهها ایجاد میشود، به راحتی سازگار شده و راه یا تلاش دائمی خود را به نحوی دیگر ادامه میدهند.
شانس
این دسته از انسان ها، به هیچوجه به شانس و اقبال اعتقادی ندارند و شکست یا پیروزی را صرفا نتیجه برنامه ریزی، سخت کشی، دقت و مهارت میدانند.
شب بیداری
بیشتر آنها 11 یا 12 شب را تازه اول شب مینامند. معمولا بهترین نتایج از کار و تلاش آنها در طول شب حاصل میشود و دلیل آن فراهم بودن سکوت مورد نیاز و بالا رفتن میزان خلاقیت و تمرکز آنها در شب است.
روشنفکری
همانقدر که صادقانه و بی مدعا نسبت به دانش خود رفتار میکنند و آگاهند که همه چیز را نمیدانند، مغز بسیار آمادهایی برای پذیرش مفاهیم جدید و یادگیری دارند. هوش آنها باعث میشوند تشخیص دهند که هیچ مسالهای یک راه ندارد و میتوانند هر نظری را بشنوند.
صداقت
همانطور که در حالت قبلی گفته شد انسانهای پر مدعی نیستند. با صداقت کامل، هرجا که احساس کنند دانش و علم آنها نسبت به موضوعی ناقص هست، به راحتی میگویند "نمی دانم".
نگرانی و دغدغه
به دلیل داشتن ذهنی تحلیلگرا و محاسبهگر، مدام مغز آنها در حال ارزیابی گذشته و برنامه ریزی برای آینده است. به دلیل فکر کردن بیش از اندازه به تمام جوانب و احتمالات، افرادی نگران با دغدغههای بسیار هستند.
کنجکاوی
یکی از بارزترین خصوصیات افراد نابغه و باهوش، کنجکاو بودن است. تشنه دانستن و یادگیری هستند که همین باعث میشود عطش خاصی برای درک ندانستهها داشته باشند.
شوخ طبعی
به دلیل درک بسیار بالا از دنیای افراد، جوکهای بسیاری در آستین دارند که معمولا به دلیل سطح بالای آنها، افراد کمی مفهوم آنها را متوجه میشوند.
تنهایی
معمولا این افراد تنهایی و انزوا را به محیطهای شلوغ ترجیح میدهند و نیاز بسیار کمی به همراهی دارند.