به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در بررسی جزئیات لایحه حمایت از حقوق معلولان، با تصویب مواد 2 و 3 این لایحه ضمن الزام وزارتخانه ها، سازمان ها و شرکت های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی به مناسب سازی معابر و وسایل خدماتی برای معلولان، ترکیب ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی برای معلولان را نیز تعیین کردند.
براساس ماده 2 این لایحه، کلیه وزارتخانه ها، سازمان ها و موسسات و شرکت های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظف شدند در طراحی، تولید و احداث ساختمان ها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهره مندی از آنها برای افراد دارای معلولیت همچون سایر افراد فراهم شود.
براساس تبصره این ماده، این دستگاه ها موظفند جهت دسترسی و بهره مندی افراد دارای معلولیت، ساختمان ها و اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چارچوب بودجه های مصوب سالانه خود مناسب سازی کنند.
همچنین در ماده 3 این لایحه و با تصویب مجلس مقرر شد به منظور سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت بر امور مناسب سازی و همچنین نظارت بر اجرای ماده 2 این قانون، ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور به شرح زیر تشکیل شود؛
- وزیر کشور یا معاون ذیربط به عنوان رئیس ستاد
- رئیس سازمان بهزیستی کشور به عنوان دبیر ستاد
- معاون ذیربط از وزارت راه و شهرسازی
- معاون ذیربط از وزارت صنعت، معدن و تجارت
- معاون ذیربط از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
- معاون ذیربط از وزارت آموزش و پرورش
- معاون ذیربط از سازمان برنامه و بودجه
- معاون ذیربط از سازمان صدا و سیما
- معاون ذیربط از بنیاد شهید و امور ایثارگران
- نماینده تشکل های غیردولتی جانبازان
- نماینده شبکه های ملی تشکل های مردم نهاد
- رئیس شورای عالی استان ها
- رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها
- نماینده سایر دستگاه ها حسب مورد بنا به دعوت رئیس ستاد