شیرینی زنجبیلی یکی از شیرینیهای خوشمزهای است که بیشتر در ایام پخته میشود و به یکی از نمادهای سال نوی میلادی تبدیل شده است. روزچین در این مقاله یکی از حرفهایترین روشهای پخت این شیرینی کریسمس را با یک ویدئوی زیبا به شما آموزش میدهد.
یکی از راههای ایجاد تنوع در خورد و خوراک روزانه استفاده از دستورالعمل غذاها و شیرینیهای اقوام و ملل گوناگون است. شیرینی زنجبیلی که نمادی از کریسمس است یکی از شیرینیهایی است که طعم خاصی دارد و بهخاطر شکل زیبایی که نوع کلاسیک آن دارد مورد علاقۀ کودکان است. با هم این شیرینی را تهیه میکنیم.
مواد لازم برای پخت شیرینی زنجبیلی
- آرد: دو و نیم پیمانه (315 گرم)
- پودر زنجبیل: دو قاشق چایخوری (4گرم)
- دارچین: یک قاشق چایخوری (3 گرم)
- پودر میخک: یکچهارم قاشق چایخوری (1 گرم)
- جوز هندی: یکدوم قاشق چایخوری (2گرم)
- نمک: یکدوم قاشق چایخوری (3 گرم)
- جوش شیرین: یک قاشق چایخوری (6 گرم)
- کره: یکدوم پیمانه (113 گرم)
- شکر قهوهای تیره: یکسوم پیمانه (75 گرم)
- تخممرغ: یک عدد
- ملاس یا عسل: یکسوم پیمانه (100 گرم)
- پودر شکر: یک پیمانه (120 گرم)
- آب لیمو یا شیر: 1 تا 2 قاشق چایخوری (15 تا 30 میلیلیتر)
🔔 نکته: ملاس مایع غلیظ و تیرهای است که در فرایند تولید شکر از چغندر و نیشکر به دست میآید و در پخت انواع کیک و کلوچه استفاده میشود. ممکن است نوعِ خوراکی مناسب برای شیرینیپزی آن را بهسادگی در فروشگاههای ایرانی پیدا نکنید، ولی میتوانید به جای آن از عسل یا شکر قهوهای استفاده کنید. برخی از شیرۀ خرما به جای ملاس استفاده میکنند. اگر هم از شکر قهوهای به جای ملاس استفاده کردید بهازای هر پیمانه ملاس سهچهارم پیمانه شکر قهوهای بریزید.
مراحل پخت شیرینی زنجبیلی
ابتدا آرد را در ظرفی بریزید و پودر زنجبیل، دارچین، جوز هندی، نمک، پودر میخک و جوششیرین را به آن اضافه و با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد را کنار بگذارید.
کره را که در دمای محیط قرار گرفته است در ظرفی دیگر بریزید. شکر قهوهای را به آن اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا بهصورت کرم در بیاید. حالا تخممرغ را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا خوب مخلوط شود. حالا ملاس یا عسل را اضافه کنید. دوباره با همزن برقی آنقدر بزنید تا مایع شما یکدست شود. همینطور که در حال هم زدن هستید، مخلوط آرد را کمکم اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا خمیر شیرینی شما یک دست شود. حالا خمیر را با دست ورز دهید. بعد از اینکه خمیر شما بافت منسجم و یکدستی پیدا کرد آن را به دو قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را در پلاستیک بپوشانید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
بعد از اینکه از یخچال بیرون آوردید، خمیر را روی کاغذ روغنی بگذارید. رویش یک لایه پلاستیک پهن کنید با وردنه آن را صاف کنید تا ضخامتش به اندازه دلخواه شما شود. (2 یا 3 میلیمتر مناسب است)
حالا پلاستیک را بردارید و با قالبهای دلخواه خمیر را قالب بزنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینیهای زنجبیلی را بهآرامی و با کمک لبۀ چنگال یا کارد از روی پلاستیک جدا کنید و روی کاغذ روغنی قرار دهید.
شیرینی را به مدت هفت تا ده دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید. هر چه شیرینی شما کوچکتر و نازکتر باشد مدت پخت کمتر میشود.
بعد از اتمام پخت، سینی را بیرون بیاورید و اجازه دهید شیرینی زنجبیلی کاملاً خنک شوند.
برای تزئین شیرینی زنجبیلی، شکر و شیر یا آبلیمو را با هم مخلوط کنید و در قیفی که ماسورهاش (قسمت خروجی قیف) باریک است بریزید و روی شیرینی را تزئین کنید. طرحهایی که در ویدئوی آموزشی ما وجود دارد برای تزئین شیرینی زنجبیلی به شما ایدههای خوبی میدهد.
نوش جان!☕🍩❄🎄🎞